Μπελάδες με τον έλεγχο ντόπινγκ για τον Μπεργκ

Μπλεξίματα για τον Μάρκους Μπεργκ, καθώς ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού μετά το παιχνίδι της Σουηδίας με τη Γερμανία προτίμησε να κάνει δηλώσεις αντί να περάσει από το καθιερωμένο ντόπινγκ κοντρόλ.

Μετά από την εφιαλτική (όπως εξελίχθηκε το ματς) ήττα από την Γερμανία στο τελευταίο λεπτό του αγώνα (με 2-1), ο 31χρονος επιθετικός της Σουηδίας, Μάρκους Μπεργκ, υπέπεσε σε σφάλμα που πιθανότατα θα του επιφέρει τιμωρία.

Ο Μπεργκ είχε κληρωθεί να περάσει από αντιντόπινγκ κοντρόλ μετά την λήξη της αναμέτρησης, ωστόσο ο ίδιος επέλεξε πρώτα να κάνει δηλώσεις στον Τύπο, παρά να περάσει άμεσα τον υποχρεωτικό έλεγχοελεγκτής ντόπινγκ της FIFA δεν έδωσε την έγκρισή του και απείλησε να αναφέρει τον Μπεργκ στην Αρχή, όπως εν τέλει και έπραξε.

Ο ίδιος ο Μπεργκ πιστεύει ότι δεν κινδυνεύει για τιμωρία από την ειδοποίηση που έλαβε από τη FIFA.


ο Μπεργκ δήλωσε: «Το έχω κάνει αυτό χίλιες φορές! Δεν είναι η πρώτη φορά. Έτσι πίστεψα πως μπορώ, αλλά ο ελεγκτής σκέφτηκε βάσει των κανονισμών και είχε δίκιο».

Και συμπλήρωσε: «Στην πραγματικότητα υπήρξε μία ασυνεννοησία».

Σύμφωνα με τον γιατρό και τον ειδικό ντόπινγκ Σβέρκερ Νίλσον, ο ελεγκτής ήταν λάθος, ενώ ο Μπεργκ έπραξε σωστά όταν ειδοποίησε τον ελεγκτή ντόπινγκ πως θα πάει να παραχωρήσει συνέντευξη.

«Μπορεί να κάνει όσες συνεντεύξεις θέλει, όσο επιτρέπει στον επιθεωρητή να πηγαίνει μαζί του. Αν ο Μάρκους Μπέργκ είχε προτείνει στον επιθεωρητή να τον συνοδεύσει, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα », δήλωσε ο Σβέρκερ Νίλσον στη σουηδική εφημερίδα «Expressen».


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα