Ακινφέεφ: «Ποντάραμε στα πέναλτι»

Παρότι απογοητευμένος, ο τεχνικός της Ισπανίας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει από καρδιάς τον Αντρές Ινιέστα. Ακινφέεφ: «Ελπίζαμε να πάμε στα πέναλτι!».

Αν και δεν μπορούσε να κρύψει την απογοήτευσή του, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισπανίας, Φερνάντο Ιέρο, δεν ξέχασε τον Αντρές Ινιέστα. Ο κόουτς των «φούριας ρόχας» απένειμε τα εύσημα στον σπουδαίο μεσοεπιθετικό, χαρακτηρίζοντάς τον από τους μεγαλύτερους παίκτες της ιστορίας της ισπανικής ομάδας:

«Δίνω την εγκάρδια αναγνώρισή μου σε έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες της ιστορίας μας (σ. Ινιέστα). Είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας. Ο τρόπος που έπαιξε στο γήπεδο, όταν τον έβαλα αλλαγή ήταν σαν να έπαιζε για πρώτη φορά στην εθνική και θέλω να τον ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου».

Στον αντίποδα, ο αρχηγός της εθνικής Ρωσίας, Ιγκόρ Ακινφέεφ, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, καθώς οι δύο δικές του αποκρούσεις στη διαδικασία των πέναλτι στις εκτελέσεις των Κόκε και μετά σε Άσπας ήταν που έστειλαν τη διοργανώτρια στην επόμενη φάση.

Ο Ρώσος κίπερ, μάλιστα, δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι από ένα σημείο κι έπειτα ο ίδιος και οι συμπαίκτες του είχαν την ελπίδα ότι το ματς θα πήγαινε στα πέναλτι: «Στο δεύτερο μέρος, είχαμε στόχο να παίξουμε κυρίως άμυνα. Ελπίζαμε να πάμε στα πέναλτι και αυτό συνέβη, ευτυχώς. Κάνουμε ένα φανταστικό Παγκόσμιο Κύπελλο».


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα