Οι Κροάτες θα προσφέρουν 25 εκ. ευρώ σε φιλανθρωπικά ιδρύματα

Σε μία αξιόλογη κίνηση προχώρησε η φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου καθώς θα δωρίσει όλα τα έσοδα που κέρδισε σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. 

Η Εθνική Κροατίας εξέπληξε με τη φετινή της πορεία στο φετινό Μουντιάλ καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της συμμετείχε σε τελικό. Η ''Χρβάτσκα'' ωστόσο τράβηξε τα βλέμματα για άλλο λόγο και συγκεκριμένα για την απόφασή της να δωρίσει τα έσοδα που κέρδισε.

Συγκεκριμένα η Κροατική Ομοσπονδία έλαβε το ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ και οι παίκτες και οι προπονητές αποφάσισαν να δωρίσουν τα συγκεκριμένα χρήματα σε φιλανθρωπικά ιδρύματα θέλοντας να δώσουν το παράδειγμα στους πολιτικούς που έχουν φέρει τη χώρα σε δύσκολη οικονομικά θέση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας:

«Η Κροατία είναι η πιο φτωχή χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι μια χώρα που διοικείται από κακούς ανθρώπους, οι οποίοι είναι μέλη μιας οργάνωσης που έχει χαρακτηριστεί ως εγκληματική. Η κατάσταση στη χώρα είναι τέτοια που σύντομα θα είναι ανυπόφορη.

Για το λόγο αυτό ζητούμε από τους πολιτικούς και όλους τους εκπροσώπους των αρχών που έχουν οδηγήσει τους κατοίκους στη μιζέρια, τη φτώχια και την απελπισία, να μείνουν μακριά από την εθνική ομάδα. Δεν είστε καλοδεχούμενοι στα αποδυτήρια, δεν θέλουμε να φωτογραφηθούμε μαζί σας και δεν θέλουμε να έχουμε κάποια χειραψία μαζί σας. Εσείς είστε οι υπεύθυνοι που η Κροατία είναι η πιο φτωχή ευρωπαϊκή χώρα. Υπάρχουν παιδιά που πηγαίνουν για ύπνο πεινασμένα, επειδή οι άνεργοι γονείς τους δεν έχουν τη δυνατότητα να τους προσφέρουν ένα γεύμα.

Παρακαλούμε να σεβαστείτε την απόφασή μας και να μην φορέσετε τις ποδοσφαιρικές μας φανέλες, αλλά και να μην χρησιμοποιήσετε τις επιτυχίες μας για την δική σας προβολή. Αν το κάνετε θα είναι σαν να υποβαθμίζετε την αξία της δουλειά μας και τα επιτεύγματά μας.

Όλοι οι ποδοσφαιριστές, αλλά και το τεχνικό τιμ ενημερώνουμε πως όλα τα χρήματα από το Παγκόσμιο Κύπελλο θα δοθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα για παιδιά. Έτσι θα χρηματοδοτηθούν οι καλοκαιρινές τους διακοπές, για παιδιά που δεν έχουν δει ποτέ την Αδριατική θάλασσα.

Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να τους βοηθήσουμε. Βρίσκονται στην καρδιά και τις σκέψεις μας».


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα