FIFA: Έφεση της Χιλής για την υπόθεση με τον Ισημερινό

Η ομοσπονδία της Χίλης αποφάσισε να καταθέσει προσφυγή για παράνομη χρησιμοποίηση παικτών του Ισημερινού στα προκριματικά του Μουντιάλ.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Χιλής (ANFP) είχε προβεί σε καταγγελία στη FIFA υποστηρίζοντας παράνομη χρησιμοποίηση παικτών από την πλευρά του Ισημερινού στα προκριματικά του Μουντιάλ.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η πλευρά της ANFP η ομάδα του Ισημερινού χρησιμοποίησε τον παίκτη Μπάιρον Καστίγιο σε 8 από τους 18 προκριματικούς αγώνες του Ισημερινού για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, ο οποίος όπως καταγγέλει έχει γεννηθεί στο Τουμάκο της Κολομβίας το 1995 και όχι στην πόλη του Ισημερινού, Τζένεραλ Βιγιάμιλ Πλάγιας το 1998, όπως αναφέρεται στα επίσημα έγγραφά του.

Η FIFA ανέφερε ότι έχει εξετάσει τα στοιχεία και τις παρατηρήσεις όλων των εμπλεκόμενων πλευρών χωρίς όμως να πάρει σχετικές αποφάσεις, απορίπτωντας έτσι την καταγγελία.

Η ομοσπονδία της Χίλης όμως δε δείχνει να το βάζει κάτω, δηλώνοντας πως καταθέσει προσφυγή στην ανώτατη αρχή του ποδοσφαίρου, με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Ζόρζε Γιούνγκε, να δηλώνει χαρακτηριστικά: «Είμαστε απολύτως σίγουροι για τα συμπεράσματα των ερευνών μας. Είναι ξεκάθαρο ότι ο παίκτης χρησιμοποιεί ένα πλαστό έγγραφο του Ισημερινού. Αυτό που διακυβεύεται εδώ δεν είναι απλώς μια θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, αλλά ολόκληρη η αρχή του fair play».

Από την πλευρά του Ισημερινού δεν έχει υπαρξει κάποια νεότερη δήλωση.

Θυμίζουμε πως ο Ισημερινός προκρίθηκε ως 4ος από τα προκριματικά τις λατινικής Αμερικής και αν δεν αλλάξουν τα πράγματα θα συμμετέχει στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα