Ιράν-ΗΠΑ 0-1: Στους «16» με λάμψη Πούλισικ

Οι ΗΠΑ νίκησαν το Ιράν με 1-0 χάρη στο γκολ του Κρίστιαν Πούλισικ και προκρίθηκαν στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου για τρίτη φορά στις τρεις τελευταίες παρουσίες τους.

Το γκολ του Κρίστιαν Πούλισικ στο 38΄από την ασίστ του Ντεστ ήταν αρκετό για τις ΗΠΑ να πάρουν την νίκη με 1-0 επί του Ιράν και προκρίθηκαν στα νοκ-άουτ του Μουντιάλ για τρίτη συνεχή φορά (εξαίρεση το 2018 που δεν συμμετείχαν στην διοργάνωση).

Με το τέρμα του αυτό, ο Πούλισικ έφθασε τα 22 γκολ με το εθνόσημο και ανέβηκε στην 7η θέση της λίστας των πρώτων σκόρερ στην ιστορία της Εθνκής των ΗΠΑ.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο με γρήγορο ρυθμό αλλά χωρίς σπουδαίες ευκαιρίες με τις ΗΠΑ να θέλουν την κατοχή και το Ιράν να στοχεύει στην ταχύτητα.

Στην φάση των «16», οι ΗΠΑ θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την Ολλανδία, η οποία πέρασε ως πρώτη μετά την νίκη της επί του Κατάρ ενώ η Αγγλία που τερμάτισε πρώτη θα αντιμετωπίσει την Σενεγάλη.

Τραυματίας αποχώρησε πριν το ημίχρονο ο Μοχαμάντι προκαλώντας ανησυχία στις τάξεις της ΑΕΚ.

ΙΡΑΝ: Μπεϊρανβάντ, Ρεζαεϊάν, Χοσεΐνι, Πουραλιγκάνι, Μοχαμαντί (45' Καρίμι), Εζατολάχι, Νουρουλάχι (71' Τοράμπι), Χατζισαφί (72' Γιαλάλι), Γκολίζαμπεχ (77' Ανσαριφάρντ), Αζμούν, Ταρεμί

ΗΠΑ: Τέρνερ, Ντεστ (82' Μουρ), Ριμ, Κάρτερ, Βίκερς, Ρόμπινσον,ΜακΚένι (65' Ακόστα), Άνταμς- Μούσα, Γουίε (82' Ζίμερμαν), Πούλισικ (46' Άαρονσον), Σάργκεντ (77' Ράιτ)

Η τελική βαθμολογία του Β΄ομίλου:

1. Αγγλία 7β. (9-2)

2. ΗΠΑ 5β. (2-1)

3. Ιράν 3β. (4-7)

4. Ουαλία 1β. (1-6)


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα