Μουντιάλ 2022: Σε… τεντωμένο σχοινί η Γερμανία και το Βέλγιο - Tα σενάρια πρόκρισης

Η Γερμανία και το Βέλγιο παίζουν το τελευταίο τους χαρτί για την πρόκριση στη φάση των «16» του Μουντιάλ 2022.

Ξεκαθαρίζει το τοπίο σήμερα για δύο ομίλους του Μουντιάλ στο Κατάρ. Φυσικά όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον πέμπτο όμιλο.

Κροατία - Βέλγιο (17:00)

Η φιναλίστ του περασμένου Μουντιάλ, Κροατία, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κορυφή του γκρουπ. Για να τελειώσει όμως τη δουλειά και να περάσει στους «16» χρειάζεται σήμερα νίκη ή ακόμα και ισοπαλία. Αν χάσει, τότε και πάλι μπορεί να περάσει, αν όμως ο (βαθμολογικά αδιάφορος) Καναδάς κερδίσει το Μαρόκο. Για το Βέλγιο τώρα η κατάσταση είναι πιο πολύπλοκη. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας, θέλει μόνο νίκη κόντρα στην Κροατία ώστε ανεξαρτήτου άλλου αποτελέσματος να περάσει στους «16». Σε περίπτωση ισοπαλίας, τότε θα θέλει ήττα του Μαρόκου από τον Καναδά με πάνω από τρία γκολ, ώστε οι «κόκκινοι διάβολοι» να πάρουν την πρόκριση λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων.

Καναδάς - Μαρόκο (17:00)

Το Μαρόκο περνάει στον επόμενο γύρο με νίκη ή ακόμα και με ισοπαλία, ανεξαρτήτου άλλου αποτελέσματος. Μπορεί όμως ακόμα και με ήττα από τον Καναδά, υπό την προϋπόθεση όμως ότι στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Κροατία θα νικήσει το Βέλγιο. Σε περίπτωση ισοπαλίας στο Κροατία-Βέλγιο, το Μαρόκο θα ισοβαθμήσει με το Βέλγιο και θα περάσει η ομάδα με τον καλύτερη διαφορά τερμάτων (σ. +2 το Μαρόκο, -1 το Βέλγιο). Τέλος, σε περίπτωση νίκης Βελγίου επί της Κροατίας, τότε το Μαρόκο θα θέλει να έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων από την Κροατία με την οποία θα είναι ισόβαθμη (+3 η Κροατία, +2 το Μαρόκο).

Κόστα Ρίκα - Γερμανία (21:00)

Για τη Γερμανία η νίκη είναι φυσικά μονόδρομος. Δεν αρκεί όμως μόνο αυτή, αφού χρειάζεται παράλληλα και το κατάλληλο αποτέλεσμα στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, ανάμεσα στην Ισπανία και την Ιαπωνία. Αν νικήσει η Ισπανία, οι Γερμανοί προσπερνούν την Ιαπωνία και προκρίνονται, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας τα «πάντσερ» θα θέλουν νίκη με διαφορά δύο γκολ και πάνω, ώστε στην ισοβαθμία με τους «σαμουράι» να τους αφήσουν εκτός μέσω της διαφοράς τερμάτων. Σε περίπτωση όμως που η Ιαπωνία πάρει το τρίποντο, τότε η Γερμανία θα θέλει και πάλι νίκη κόντρα στην Κόστα Ρίκα αλλά και πολλά γκολ ώστε να καλύψει τη διαφορά τερμάτων που έχει με την Ισπανία για να αποκλείσει τη «φούρια ρόχα»(+8 γκολ αυτή τη στιγμή η Ισπανία). Η Κόστα Ρίκα από την άλλη, θέλει και αυτή τη νίκη στο σημερινό παιχνίδι, αλλά και αυτή θα έχει στραμμένο της στο άλλο ματς του γκρουπ, αφού αυτή τη στιγμή ισοβαθμεί με την Ιαπωνία και έχει χειρότερη διαφορά τερμάτων σε σύγκριση με τους «σαμουράι» (-6 γκολ). Αυτό που θα ελπίζουν οι «τρικολόρ» είναι νίκη της Ισπανίας επί της Ιαπωνίας, ώστε ακόμα και με ισοπαλία κόντρα στη Γερμανία να πάρουν αυτοί το «εισιτήριο» για τους «16». Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό το ενδεχόμενο ήττας για την Κόστα είναι απαγορευτικό, αφού έτσι θα μείνει εκτός συνέχειας από τη διοργάνωση.

Ιαπωνία - Ισπανία (21:00)

Για τη «φούρια ρόχα» τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ένας βαθμός κόντρα στην Ιαπωνία είναι αρκετός. Πέραν τούτου όμως, μπορεί να περάσει στον επόμενο γύρο ακόμα και με ήττα, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι στο άλλο ματς του γκρουπ Γερμανία και Κόστα Ρίκα θα αναδειχτούν ισόπαλες. Σε περίπτωση νίκης όμως της Γερμανία, τότε θα ελπίζει η ομάδα του Χανς Φλικ να μην καλύψει τη διαφορά τερμάτων (8 γκολ) που αυτήν τη στιγμή υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών, ώστε να ευνοηθεί στην ισοβαθμία. Φυσικά, μέσα σ’ όλα υπάρχει και το σενάριο αποκλεισμού των Ισπανών, αν η ήττα από την Ιαπωνία συνδυαστεί με νίκη της Κόστα Ρίκα επί της Γερμανίας. Όσο για την Ιαπωνία; Μία νίκη επί της Ισπανίας θα είναι αρκετή για να «σφραγίσει» την παρουσία της στους «16». Μπορεί αν περάσει όμως ακόμα και με ισοπαλία, αν βέβαια Κόστα Ρίκα και Γερμανία αναδειχθούν επίσης ισόπαλες. Επιπρόσθετα, αν η Ιαπωνία αναδειχθεί ισόπαλη και η Γερμανία νικήσει την Κόστα Ρίκα με ένα γκολ διαφορά, τότε θα μετρήσει η καλύτερη επίθεση στον όμιλο μεταξύ Ιαπωνίας και Γερμανίας (αυτήν τη στιγμή έχουν πετύχει από δύο γκολ). Αν έχουν πετύχει τα ίδια γκολ, τότε προκρίνεται η Ιαπωνία λόγω της νίκης στο μεταξύ τους παιχνίδι στην πρεμιέρα. Σε οποιαδήποτε άλλη νίκη της Γερμανίας ή σε νίκη της Κόστα Ρίκα, ο βαθμός δεν αρκεί στην Ιαπωνία. Φυσικά, το σενάριο ήττας για τους «σαμουράι» είναι απαγορευτικό.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα