Χατζισαφί: Μια ιδέα για τον μουντιαλικό αρχηγό

Ο Χρήστος Μεγγλίδης σχολιάζει ένα ανοιχτό θέμα για τον Ολυμπιακό, αυτό του Εσάν Χατζισαφί που προς το παρόν σκέφτεται το Μουντιάλ.

Ο Ολυμπιακός έχει στο μυαλό του αυτή την εποχή να διαμορφώσει το ρόστερ της νέας σεζόν αγοράζοντας παίκτες πρώτης γραμμής, από τους στόχους που έχει στο πλάνο της η διοίκηση και από τις εισηγήσεις του Πέδρο Μαρτίνς. Φυσικά κοιτάζει και πως θα απαλλαγεί από υπάρχοντες ποδοσφαιριστές τους οποίους δεν υπολογίζει ή πως θα μειώσει τα οικονομικά δεδομένα σε άλλα συμβόλαια για παίκτες που θα κρατήσει. Ο Χατζισαφί δεν είναι από τα βασικά προβλήματα του Ολυμπιακού ετούτη την ώρα.

Από την άλλη ο Ιρανός ποδοσφαιριστής δεν φαίνεται να έχει αυτή τη στιγμή σε προτεραιότητα το μέλλον της καριέρας του είτε στον Ολυμπιακό με τον οποίο δεσμεύεται έως το 2021 είτε αλλού. Μπροστά του έχει τη συμμετοχή για δεύτερη φορά στην καριέρα του σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και προετοιμάζεται στο φουλ μαζί με τον Καρίμ, τον Μασούντ και τους άλλους διεθνείς του Κεϊρόζ για το μεγάλο ραντεβού της Ρωσίας, το οποίο αρχίζει ακριβώς την ώρα που οι ερυθρόλευκοι θα έχουν την πρώτη συγκέντρωσή τους στο Ρέντη.

Ο Εσάν Χατζισαφί κοντεύει τις 100 συμμετοχές με την Εθνική Ιράν και θεωρείται ένας από τους εμβληματικούς παίκτες της χώρας, βασικότατο στέλεχός της σε όλα τα παιχνίδια. Στα δύο τελευταία φιλικά προετοιμασίας, μάλιστα, έδωσε ισάριθμες ασίστ για τα γκολ της ομάδας του με την Αλγερία και το Ουζμπεκιστάν. Κι όπως πολλές φορές συμβαίνει στην Εθνική του, δεν αγωνίζεται ως αριστερός μπακ, αλλά στη μεσαία γραμμή.

Ο Ολυμπιακός έχει αποφασίσει να στηρίξει στο αριστερό άκρο της άμυνας δύο Ελληνόπουλα. Τον Κούτρη και τον Τσιμίκα. Λογικά ο Χατζισαφί περνάει πιο πίσω και επίσης είναι λογικό ο Ολυμπιακός να σκέφτεται να μη συνεχίσει με έναν παίκτη που δεν θα είναι στο βασικό σχέδιο και αμείβεται με αρκετά χρήματα ώστε να είναι τρίτη επιλογή. Δεν θα πρέπει όμως να αποκλείσουμε μια άλλη σκέψη. Να δοθεί εναλλακτικός ρόλος στον Ιρανό όχι ως μπακ, όπως μονίμως αγωνίζεται στην Ελλάδι καριέρα του, αλλά ως χαφ. Κι εκεί είναι μια θέση (ή περισσότερες, αναλόγως με το σύστημα) την οποία γνωρίζει πολύ καλά ο έμπειρος ποδοσφαιριστής, παίζοντας με το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην Εθνική του ομάδα.

Είναι μια ιδέα που ενδεχομένως έχουν στον Ολυμπιακό, αλλά είναι και αποφάσεις που θα ληφθούν από κοινού με τον ποδοσφαιριστή μόλις ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις του στο Μουντιάλ. Μετά από κάθε τέτοια διοργάνωση άλλωστε προκύπτουν πολλές φορές διάφορες εξελίξεις μεταγραφικού ενδιαφέροντος. Οπότε ας κάνουμε υπομονή για τη συγκεκριμένη υπόθεση...


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα