Premier League: 20 εκατομμύρια λίρες για το ποδόσφαιρο γυναικών

Η Premier League θα δανείσει 20 εκατ. λίρες για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο γυναικών στην Αγγλία.

Η Premier League θα δανείσει 20 εκατ. λίρες (25,2 εκατ. δολάρια) στη "NewCo" του ποδοσφαίρου γυναικών, αφού οι σύλλογοι της Women's Super League και της Championship ενέκριναν μια συμφωνία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Premier League, Ρίτσαρντς Μάστερς, δήλωσε σε κυβερνητική επιτροπή τον περασμένο μήνα ότι οι σύλλογοι της οργάνωσής του είχαν συμφωνήσει για δάνειο στην NewCo, το οποίο έπρεπε μόνο να επικυρωθεί.

Το δάνειο της Premier League προς την NewCo θα είναι πιθανότατα άτοκο και θα αποπληρωθεί μόνο όταν φτάσει τα 100 εκατ. λίρες σε ετήσια έσοδα.

Η NewCo είναι η ανεξάρτητη εταιρεία που έχει συσταθεί για την διαχείριση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου γυναικών - της Women's Super League και της Championship - στην Αγγλία, το οποίο εποπτεύεται από την FA από τότε που τα πρωταθλήματα αυτά πήραν την σημερινή τους μορφή το 2010. Η Premier League, εν τω μεταξύ, ξεκίνησε ως εταιρεία, ξεχωριστή από την FA, στην αρχή της περιόδου 1992-93, προκειμένου να μεγιστοποιηθούν τα έσοδα.

Η Νίκι Ντουσέ, η οποία διορίστηκε διευθύνουσα σύμβουλος της NewCo τον Νοέμβριο, αρνήθηκε να σχολιάσει όταν ρωτήθηκε τον περασμένο μήνα για πιθανή οικονομική βοήθεια από την Premier League, αλλά δήλωσε ότι η εταιρεία της θα είναι μια «αυτόνομη, κερδοφόρα, ανεξάρτητη οντότητα με 100% αφοσιωμένη επαγγελματική ομάδα διαχείρισης που ξυπνάει κάθε μέρα σκεπτόμενη αυτό το έργο, τον κόσμο, τους συλλόγους και το πώς θα το αναπτύξουμε».

Τον Ιανουάριο, ο Μάστερς δήλωσε ότι η Premier League είχε συζητήσει με την FA «όλα αυτά τα χρόνια... για το αν η Premier League θα έπρεπε να εμπλακεί ή αν θα έπρεπε να είναι εντελώς ξεχωριστή».

«Πρόσφατα, οι σύλλογοί μας συμφώνησαν ότι θα χορηγήσουν ένα οικονομικό δάνειο στη NewCo που δημιουργείται στην κορυφή του ποδοσφαίρου γυναικών στην Premier League και θα έχουν μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο και θα παρέχουν ένα σωρό υπηρεσίες στο παιχνίδι, όπως συμβουλές για το πώς να αναπτυχθεί εμπορικά το πρωτάθλημα», πρόσθεσε ο Μάστερς.

«Ελπίζω να είναι η αρχή για κάτι τέτοιο. Πρέπει ακόμη να εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο της WSL, αλλά ελπίζω ότι είναι η αρχή μιας σχέσης και ότι το ανδρικό παιχνίδι μπορεί να βοηθήσει το γυναικείο παιχνίδι σε ένα σωρό διαφορετικούς τομείς».

Η NewCo θα αναλάβει τη διαχείριση της WSL και της Championship από την έναρξη της επόμενης σεζόν. Αυτό συμφωνήθηκε μόλις τον Νοέμβριο, έπειτα από διαφωνία μεταξύ των πλευρών της WSL και της Championship σχετικά με τις προτάσεις της NewCo, η οποία στη συνέχεια επιλύθηκε.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα