Μίσι Μπο Κερνς: Η νεότερη που φτάνει τις 100 συμμετοχές με τη Λίβερπουλ, «είναι η ομάδα μου»

Η Μίσι Μπο Κερνς μίλησε για την τεράστια περηφάνια της που έφτασε τις 100 συμμετοχές με την Λίβερπουλ, έχοντας ενταχθεί στον σύλλογο από 8 χρονών.

Η Μίσι Μπο Κερνς ήρθε από τον πάγκο κατά τη διάρκεια του αγώνα της Λίβερπουλ με την Μάντσεστερ Σίτι για να γίνει η νεότερη παίκτρια στην εποχή της Women's Super League που φτάνει σε τριψήφιο αριθμό αγώνων για τις «κόκκινες», γνωρίζοντας το φανταστικό χειροκρότημα των οπαδών των γηπεδούχων.

Έχοντας ενταχθεί στον σύλλογο σε ηλικία οκτώ ετών, η δια βίου οπαδός της Λίβερπουλ αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας του Ματ Μπιαρντ.

Έχει επίσης απολαύσει διεθνή αναγνώριση και αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται να γίνει αρχηγός της ομάδας Κ23 της Αγγλίας στον αγώνα με τη Σουηδία την Πέμπτη.

Με αφορμή την συμπλήρωση 100 συμμετοχών, η Μίσι Μπο Κερνς μίλησε για το ταξίδι της στην Λίβερπουλμέχρι σήμερα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τις 100 συμμετοχές με την Λίβερπουλ: «Πιθανότατα δεν θα φανταζόμουν ποτέ ότι θα συνέβαινε. Είναι προφανώς ένα τεράστιο ορόσημο στην καριέρα μου και είναι μεγάλη εμπειρία για την ηλικία μου και είμαι ευγνώμων για τις ευκαιρίες που είχα και διψάω για περισσότερες. Λατρεύω να παίζω για τη Λίβερπουλ. Είναι ο σύλλογος των παιδικών μου χρόνων. Πιθανότατα δεν θα ονειρευόμουν να παίξω τόσα πολλά παιχνίδια για τη Λίβερπουλ, οπότε είμαι πολύ περήφανη».

Σχετικά με το ότι είναι μόλις η έκτη παίκτρια που φτάνει τα εκατό παιχνίδια για τις «κόκκινες»: «Είναι ένα τεράστιο πράγμα για μένα. Για να είμαι ειλικρινής, δεν το έχω σκεφτεί τόσο πολύ, γιατί το παίρνεις παιχνίδι με παιχνίδι, έτσι δεν είναι; Φαίνεται να έχει έρθει αρκετά γρήγορα. Θυμάμαι ότι έκανα το ντεμπούτο μου απέναντι στην Τσέλσι και οι τελευταίες σεζόν πέρασαν γρήγορα. Γι' αυτό δεν πρέπει ποτέ να το θεωρείς δεδομένο γιατί δεν συνειδητοποιείς πόσο γρήγορα αλλάζουν τα πράγματα».

Σχετικά με τις καλύτερες στιγμές της μέχρι στιγμής: «Νομίζω ότι το να κερδίσω την άνοδο από την FA Women's Championship πίσω στην WSL, το να παίξω στο Άνφιλντ για πρώτη φορά, το να πετύχω το πρώτο μου γκολ, το να γίνω η νεότερη αρχηγός της γυναικείας ομάδας, το να παίξω εναντίον μεγάλων ομάδων. Κάθε παιχνίδι είχε κάτι το ιδιαίτερο και έμαθα κάτι σε κάθε ένα από αυτά, αλλά προφανώς υπάρχουν αυτά που ξεχωρίζουν όταν σκοράρεις ή όταν παίρνεις μια ασίστ. Είχα τόσες πολλές στιγμές που είναι δύσκολο να διαλέξω μια στιγμή που ήταν η αγαπημένη μου».

Για το πρώτο της γκολ στη σεζόν πρόσφατα στη νίκη επί της Γουέστ Χαμ Γιουνάιτεντ: «Νομίζω ότι ήταν η πρώτη κεφαλιά που κέρδισα ποτέ, πόσο μάλλον που πέτυχα γκολ! Αυτή είναι η αλήθεια! Δεν είναι πραγματικά το παιχνίδι μου, αλλά δουλεύω πάνω σε αυτό και προσπαθώ να εξελιχθώ σε αυτόν τον τομέα. Σοκαρίστηκα και χάρηκα όταν μπήκε μέσα - νομίζω ότι όλοι ήταν! Αλλά το έχω κάνει μια φορά τώρα, οπότε δεν υπάρχει επιστροφή. Πρέπει να συνεχίσω να μπαίνω στις εναέριες μονομαχίες και να προσπαθώ να πετυχαίνω όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ».

Για το γεγονός ότι της δόθηκε το περιβραχιόνιο της αρχηγού με την Κ23 της Αγγλίας: «Νομίζω ότι μου έδωσε περισσότερη εμπειρία και την ευκαιρία να εξελιχθώ ως άτομο και όχι μόνο ως παίκτρια. Ήμουν με την Κ23 την προηγούμενη χρονιά και έπαιζα πολλά παιχνίδια και έβαζα γκολ, αλλά νομίζω ότι αυτή η επιπλέον ευθύνη με βοηθάει να είμαι συνεπής και να βγάζω τα καλύτερα χαρακτηριστικά μου για να βοηθήσω όσο το δυνατόν περισσότερο την ομάδα. Νομίζω ότι μου δίνει έναν πιο σημαντικό ρόλο όπου μπορώ να αναδείξω αυτά που προσφέρω εκτός γηπέδου αλλά και μέσα στο γήπεδο. Το απολαμβάνω πραγματικά. Είναι μια σπουδαία εμπειρία και προφανώς ακόμα μαθαίνω, οπότε αν μπορώ να μάθω και να εξελιχθώ τόσο πολύ τώρα σε τόσο νεαρή ηλικία, αυτό θα με ωφελήσει μόνο στο μέλλον».


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα