Ολυμπιακός: Το σύστημα με τα τρία στόπερ και ο Μπουχαλάκης

Το σύστημα του Πέδρο Μαρτίνς με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς και γιατί δεν «τρελαίνει» τον προπονητή του Ολυμπιακού και οι μετρήσεις του Μπουχαλάκη στο ματς με τη Σίτι.

Στο παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Σίτι ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε να παρατάξει τον Ολυμπιακού με τρεις κεντρικού αμυντικούς. Έπαιξε με ένα σύστημα που δεν του αρέσει και δεν το έχει σε μεγάλη εκτίμηση. Ο Πορτογάλος τεχνικός μπορεί να έχει δουλέψει στον Ρέντη πολλά συστήματα και τακτικές, αλλά το συγκεκριμένο το απέφευγε ή για να είμαστε και σωστοί ελάχιστα έχει ασχοληθεί μαζί του.

Έπαιξε, λοιπόν, με τρεις κεντρικούς αμυντικούς με τον Σεμέδο να είναι η κολόνα και να έχει δεξιά τον Μπα και αριστερά τον Σισέ. Απέναντι σε έναν αντίπαλο όπως η Μάντσεστερ Σίτι δεν μπόρεσε να περιορίσει τις επιθέσεις προς την εστία του Ζοσέ Σα.

Σε αυτό φταίνε πολλά όπως και η συμπεριφορά των χαφ. Οι μέσοι του Ολυμπιακού έτρεξαν πολύ, αλλά η πίεση και οι επιθέσεις προς την εστία του Σα δεν περιορίστηκαν. Φυσικά ρόλο παίζει και η συνεργασία των τριών κεντρικών αμυντικών. Και είναι γεγονός ότι για κανέναν δεν ήταν το καλύτερο σύστημα. Ο Σεμέδο ηγήθηκε αυτής της προσπάθειας και ήταν αρκετά καλός στο ματς. Ο Μπα ήταν εντελώς έξω από τα νερά του, ενώ και για τον Σισέ δεν ήταν το ό,τι καλύτερο.

Εν ολίγοις ο Ολυμπιακός δύσκολα θα παίξει ξανά με τρία στόπερ. Και σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε και κάτι ακόμα από το παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης δεν έπαιξε σε αυτό το ματς, διότι οι μετρήσεις του δεν ήταν και τόσο καλές. Είχε κόπωση ο Έλληνας άσος και γι' αυτό επιλέχθηκε ο Πέπε. Θα φανεί αν θα είναι και σήμερα στη διάθεση του Μαρτίνς για τον αγώνα με τον Άρη.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα