Παίκτης για τον προπονητή και όχι για την κερκίδα ο Γκερέρο

Ο Ισπανός επιθετικός είναι η περίπτωση ποδοσφαιριστή θέλει κάθε κόουτς στην ομάδα του, αφού βάζει το σύνολο πάνω από τον εαυτό του.

Συνηθίζεται τέτοια εποχή για τους ποδοσφαιριστές που έρχονται να υπάρχουν δύο τρόποι αντιμετώπισης. Ο ένας είναι η αποθέωση και ο άλλος η απαξίωση. Το πιο σωστό βέβαια είναι να περιμένεις να δεις το κάθε νέο μεταγραφικό απόκτημα στο γήπεδο και από την απόδοση του στο χορτάρι να κριθεί.

Ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο έχει προκαλέσει διάφορα σχόλια με αρκετούς να έχουν επιδοθεί στην εύκολη λύση της απαξίωσης. Δεν θα υποστηρίξουμε ότι είναι τρομερός ποδοσφαιριστής, ούτε φυσικά πως θα «ματώσει» τα αντίπαλα δίχτυα. Και στον Ολυμπιακό, άλλωστε δεν έχει έρθει για να παίξει τον ρόλο του βασικού φορ.

Θα πατήσουμε, όμως, πάνω στα λόγια ενός ανθρώπου που έχει σχέση με το ποδόσφαιρο και μπορεί να κρίνει καλύτερα από τον καθένα. Ο Δημήτρης Σιόβας στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «ΦΩΣ» δεν κρύφτηκε και παραδέχτηκε πως το γκολ του λείπει. Εδώ βέβαια θα πρέπει να τον βοηθήσει η ίδια η ομάδα για να βελτιωθεί και να σκοράρει. Ο Ολυμπιακός άλλωστε δημιουργεί πολλές ευκαιρίες σε κάθε ματς και οι ευκαιρίες που θα έχει να σκοράρει θα είναι περισσότερες.

Ένα ακόμα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ο χαρακτήρας του. Για ένα πολύ καλό παιδί μίλησε ο Σιόβας και είναι κάτι που το κρατάμε, διότι τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αυτό το θέμα ταλαιπώρησε πολύ τον Ολυμπιακό. Μπορεί να μην «τρέλανε» τον κόσμο, αλλά από τα λόγια του Έλληνα στόπερ εκείνο που καταλαβαίνουμε είναι πως πρόκειται για παίκτη που θέλει να έχει κάθε προπονητής.

Θα τρέξει, θα πιέσει ψηλά, θα γυρίσει πίσω στην άμυνα να βοηθήσει και δεν θα βάλει τον εαυτό του πάνω από την ομάδα. Ποιος προπονητής δεν θέλει να έχει έναν τέτοιο παίκτη στην ομάδα του; Πόσους είχε ο Ολυμπιακός τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, οι οποίοι έβαζαν το σύνολο πάνω από τον εαυτό τους; Τέτοιους χρειάζεται και φυσικά Έλληνες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι Έλληνες ποδοσφαιριστές είναι απαραίτητοι στην ομάδα της νέας περιόδου.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα