Τι έκαναν οι «30» του Μαρτίνς στο Ζέεφελντ

Η «ακτινογραφία» των «ερυθρολεύκων» στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας. Ποιες είναι οι αποκαλύψεις και ποιοι θα βρουν δύσκολα μία θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού

Στις 25 Ιουνίου ο Ολυμπιακός πέταξε για το Ζέεφελντ με 26 ποδοσφαιριστές και από την 1η Ιουλίου αυτοί έγιναν 30. Όλο αυτό το διάστημα ο Πέδρο Μαρτίνς δούλεψε πάρα πολύ στην τακτική, ενώ παράλληλα έκανε την αξιολόγηση ορισμένων για να πάρει τις τελικές του αποφάσεις για το μέλλον τους και φυσικά για την ενίσχυση της ομάδας του Πειραιά. Υπήρξαν προπονήσεις που είχαν πολλή ένταση με δυνατά μαρκαρίσματα από τους ποδοσφαιριστές και όλοι πάλεψαν για να κερδίσουν τον προπονητή τους. Το «ΦΩΣ» βρέθηκε όλο αυτό το διάστημα στο Ζέεφελντ και κάνει τον έλεγχο των 30 ποδοσφαιριστών που προπονήθηκαν στις αυστριακές Άλπεις.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ

Έπειτα από μία πολύ καλή σεζόν με τον Ατρόμητο επέστρεψε στον Ολυμπιακό και με το πλάνο των «ερυθρόλευκων» να τον θέλει βασικό τερματοφύλακα της ομάδας για τη νέα σεζόν. Ο 25χρονος γκολκίπερ έχει δείξει ότι έχει τις ικανότητες να υπερασπιστεί αυτό το πλάνο. Είναι σοβαρός, δουλεύει σκληρά και αποδεικνύει πως έχει τα προσόντα να υπερασπιστεί την εστία των «ερυθρόλευκων» τη νέα αγωνιστική περίοδο. Είναι ένα παιδί με πλούσια προσόντα και το σημαντικό είναι πως μπορεί να παίξει και με την μπάλα στα πόδια, κάτι που το ζητάει ο προπονητής.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΧΟΥΤΕΣΙΩΤΗΣ

Ανανέωσε το συμβόλαιό του και παραμένει στον Ολυμπιακό. Αν δεν αλλάξει κάτι, θα είναι ο τρίτος στην ιεραρχία, αφού αναμένεται οι Πειραιώτες να αποκτήσουν κι άλλον τερματοφύλακα. Ο Χουτεσιώτης παραμένει σταθερή αξία για τους «ερυθρόλευκους», ένα παιδί που δουλεύει και ξέρει ποιος είναι ο ρόλος του. Για να τα λέμε και όλα, στα δύο φιλικά που χρησιμοποιήθηκε από ένα ημίχρονο έκανε κάποια επιπόλαια λάθη και έδειξε να έχει ένα θέμα στις εξόδους του.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΑΦΙΔΑΣ

Ανήκει στην πρώτη ομάδα από την περασμένη σεζόν. Δύσκολα θα έχει θέση στο ρόστερ της νέας σεζόν, αλλά είναι ένα παιδί που αν δουλευτεί θα μπορέσει να εξελιχθεί. Το θέμα είναι να δουλέψει σκληρά και να είναι προσγειωμένος. Ο Σκαφίδας όπως και όλοι οι πιτσιρικάδες οφείλουν να καλλιεργούν το ταλέντο μέσα από την καθημερινότητα των προπονήσεων. Δεν πήρε χρόνο συμμετοχής σε κανένα από τα δύο φιλικά ο νεαρός πορτιέρε. Στις προπονήσεις, ωστόσο, είχε κάποιες καλές στιγμές και κάποιες εντυπωσιακές αποκρούσεις, αλλά ακόμα έχει δρόμο μπροστά του.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΔΑΗΣ

Ο Μαρτίνς ήθελε να έχει τέσσερις τερματοφύλακες στην προετοιμασία και από τη στιγμή που δεν αποκτήθηκε κάποιος άλλος ήταν λογικό να ανέβει στην προετοιμασία ο Χρήστος Καράδαης. Και γι’ αυτόν λέγονται πολύ καλά λόγια. Πράγματι έχει προσόντα και είναι ένα παιδί που επίσης πρέπει να δουλευτεί. Ούτε αυτός πήρε χρόνο συμμετοχής στα φιλικά, ενώ σε αρκετές προπονήσεις χρησιμοποιήθηκε και στο δίτερμα για να καλυφθούν τα κενά. Είχε τις καλές του στιγμές στις προπονήσεις και έχει πολύ καλά αντανακλαστικά.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

ΟΜΑΡ ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ

Με τη φημολογία γύρω από το όνομά του να είναι έντονη, ο Ομάρ μπήκε στην προετοιμασία πολύ σοβαρός και συνειδητοποιημένος. Σε καμία στιγμή δεν έβγαλε την εικόνα του αδιάφορου ή του φευγάτου. Ο Ελαμπντελαουί έχει δουλέψει αρκετά και μάλιστα το σημαντικό είναι πως έχει βγάλει όλες τις προπονήσεις χωρίς να έχει βγάλει πρόβλημα. Είναι μία σημαντική μονάδα για τον Ολυμπιακό, αλλά έτσι όπως φαίνεται η κατάσταση, το πιθανότερο είναι πως αν έρθει πρόταση, θα παραχωρηθεί. Πάντως και η άποψη του προπονητή για τον Ομάρ είναι πολύ καλή, ενώ και αυτός ψυχολογικά είναι καλά.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΑΛΙΑΚΑΣ

Προέρχεται από μία καλή σεζόν με τον ΑΟΧ Κισσαμικό και είναι αλήθεια πως είναι αρκετοί εκείνοι που θεωρούσαν ότι πρέπει να πάρει ευκαιρία στον Ολυμπιακό. Στον 21χρονο μπακ δόθηκε η δυνατότητα να διεκδικήσει μία θέση στο ρόστερ της νέας αγωνιστικής περιόδου. Αυτή τη στιγμή και μετά την προσθήκη του Μασούρα μοιάζει πολύ δύσκολο να συνεχίσει στον Ολυμπιακό, ακόμα και να βρεθεί στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας. Έπαιξε στα φιλικά και μάλιστα σε αυτό με την Μποτοσάνι ως αριστερός μπακ. Αδιάφορο δεν τον λες, αλλά δεν εντυπωσίασε κιόλας στην προετοιμασία.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣΟΥΡΑΣ

Ενσωματώθηκε πιο αργά από τους υπόλοιπους στην προετοιμασία και την πρώτη του προπόνηση με όλη την ομάδα την έκανε την 1η Ιουλίου. Ο 21χρονος μπακ, που αποκτήθηκε από τη Λάρισα, στην αναμέτρηση με την Μποτοσάνι έπαιξε βασικός. Ήταν θετικό το ντεμπούτο του. Ένας καλά κοντρολαρισμένος ποδοσφαιριστής που ξέρει να παίζει τη θέση και αμυντικά ήταν αρκετά καλός. Θα πρέπει να τον δούμε όμως και σε άλλα ματς για να διαπιστώσουμε πώς αντιδράει στο επιθετικό κομμάτι και αν έχει τις προωθήσεις που χρειάζεται να έχει ο μπακ του Ολυμπιακού. Πάντως έχει ποιότητα, ενώ δεν είχε κανένα πρόβλημα τραυματισμού.

ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΚΟΥΤΡΗΣ

Ο αριστερός μπακ ταξίδεψε στο Ζέεφελντ και, όπως σας είχαμε γράψει πριν καν φύγει η αποστολή για την Αυστρία, απλά ακολουθούσε το πρόγραμμά του. Ο Κούτρης όλες τις ημέρες στο Ζέεφελντ έκανε ατομικό πρόγραμμα ή για να είμαστε πιο σωστοί έβγαζε ένα μέρος του προγράμματος με την ομάδα και συνέχιζε ατομικά. Συμμετείχε σε κάποιες ασκήσεις τακτικής και όταν γινόταν δίτερμα έκανε μόνος του. Το χειρουργείο στον ώμο δεν είναι απλή ιστορία και ο Έλληνας μπακ θα χρειαστεί τον χρόνο του. Θα φανεί αν θα καταφέρει να μπει στο δεύτερο στάδιο με την ομάδα, αν και το πλάνο που έχει το ιατρικό επιτελείο του Ολυμπιακού είναι ο Κούτρης στο Βέλγιο να ξεκινήσει προπονήσεις. Βεβαίως χρειάζεται προσοχή ο ώμος του και ο ίδιος έδειξε να φοβάται ακόμα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΜΙΚΑΣ

Έκανε μία εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα της Βίλεμ και δικαίως επέστρεψε στον Ολυμπιακό. Ο Τσιμίκας έχει μπροστά του μία πολύ μεγάλη ευκαιρία και καλείται να την αρπάξει από τα μαλλιά. Τον Έλληνα μπακ τον πιστεύουν στον Ολυμπιακό και θέλουν αυτός και ο Κούτρης να συνθέσουν το δίδυμο στο αριστερό άκρο της άμυνας. Η εμπειρία του εξωτερικού είναι φανερό πως τον έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Ο «Τσίμι» είναι πιο ώριμος τόσο στη συμπεριφορά του εκτός όσο φυσικά και εντός αγωνιστικού χώρου.

ΝΙΚΗΤΑΣ ΝΙΚΟΛΗΣ

Μία από τις αποκαλύψεις της φετινής προετοιμασίας είναι ο Νικήτας Νικόλης. Ακολούθησε την αποστολή του Ολυμπιακού στο Ζέεφελντ και ο 16χρονος αριστερός μπακ έχει καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις. Ο μικρός είναι ένα φοβερό ταλέντο και ο Μαρτίνς έχει πάθει την πλάκα του μαζί του. Ένα παιδί με τρομερά στοιχεία, ένας μπακ που κάνει τα πάντα στο γήπεδο. Πολύ καλός και ανασταλτικά αλλά και επιθετικά. Όλα αυτά φυσικά με δεδομένο ότι είναι μόλις 16 ετών και φυσικά το παιδί έχει τρομερά περιθώρια εξέλιξης και βελτίωσης.

ΓΙΑΓΚΟΣ ΒΟΥΚΟΒΙΤΣ

Πολλοί θεωρούν ότι πέρσι ο Βούκοβιτς αδικήθηκε στον Ολυμπιακό. Ο Σέρβος στόπερ δεν πήρε χρόνο συμμετοχής, ενώ στην Ελλάς Βερόνα είχε σημαντικό ρόλο. Ο «Βούκο» έχει κερδίσει τις εντυπώσεις σε αυτή την προετοιμασία. Είναι ένας στόπερ που βγάζει ηγετικές ικανότητες στο γήπεδο, έχει ποιότητα και η εμπειρία του είναι χρήσιμη. Φυσικά είναι σοβαρό μειονέκτημα το ότι δεν είναι γρήγορος και γι’ αυτό θέλει δίπλα του ένα παιδί σαν τον Σισέ. Σχεδόν σε όλες τις προπονήσεις ο Μαρτίνς τους είχε μαζί αυτούς τους δύο.

ΠΑΠΕ ΣΙΣΕ

Στον περσινό χαμό που έγινε στον Ολυμπιακό πρέπει να ήταν ίσως η μοναδική όαση. Ο Σισέ φέτος είναι πολύ πιο σίγουρος για τις δυνατότητές του. Αν θυμηθούμε την περσινή προετοιμασία, ο Σενεγαλέζος δεν έχει καμία σχέση. Πολύ πιο σίγουρος και πιο άνετος. Έχει αντιληφθεί πλήρως την τακτική του προπονητή και όσα ζητάει καθημερινά στις προπονήσεις. Είναι πιο σίγουρος και στις πάσες του ο Σισέ, ο οποίος πριν από το φιλικό με τη Βάτενς λαχτάρισε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού με έναν τραυματισμό του, αλλά ευτυχώς γι’ αυτόν δεν ήταν κάτι το σοβαρό.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Εδώ πρόκειται για μία περίπτωση ποδοσφαιριστή που έχει ταλέντο. Δεν είναι τυχαίο πως από την ακαδημία άπαντες μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για τον Νικολάου. Κάποιοι θεωρούσαν ότι είναι και καλύτερος από τον Ρέτσο. Αυτό όντως μπορεί να είναι υπερβολικό σαν άποψη. Ο Νικολάου, ωστόσο, δεν φαίνεται ικανός να κερδίσει τον Μαρτίνς. Έχει αρκετά παράπονα από αυτόν ο Πορτογάλος τεχνικός και ειδικά στο τακτικό κομμάτι, ενώ μοιάζει να είναι και βαρύς. Θέλει δουλειά για να μπορέσει να παίξει στον Ολυμπιακό.

ΜΠΙΟΡΝ ΕΝΓΚΕΛΣ

Για τον Βέλγο στόπερ ξοδεύτηκε πέρσι το καλοκαίρι ένα μεγάλο ποσό για να έρθει στον Ολυμπιακό. Η παρουσία του στην προετοιμασία θα λέγαμε ότι πιο πολύ αδιάφορη περνάει. Για να μην παρεξηγηθούμε, δεν σημαίνει πως ο παίκτης είναι αδιάφορος, αλλά δεν έκανε κάτι για να ξεχωρίσει. Έχει ποιότητα ως ποδοσφαιριστής, αλλά από την άλλη παραμένει ένας σοφτ κεντρικός αμυντικός. Στο φιλικό με τη Βάτενς, μάλιστα, που έπαιξε δίπλα στον Βούκοβιτς, ήταν ξεκάθαρο ότι δεν ταιριάζουν αυτοί οι δύο, ενώ είχε και το εύκολο λάθος σε αρκετές περιπτώσεις.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

Ενσωματώθηκε με την υπόλοιπη ομάδα την 1η Ιουλίου και φυσικά δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα και ούτε να κριθεί μέσα από τέσσερις προπονήσεις και κάποια λίγα λεπτά που έπαιξε στο ματς με την Μποτοσάνι. Ο Ευαγγέλου, ωστόσο, έχει καλή επαφή με την μπάλα και καλή πάσα. Πιο χρήσιμα συμπεράσματα γι’ αυτόν θα βγουν μετά το δεύτερο στάδιο προετοιμασίας, εκεί όπου θα γίνουν έξι φιλικά και θα υπάρξει καλύτερη εικόνα για τις δυνατότητές του.

ΜΕΣΟΙ

ΑΛΕΞΙ ΡΟΜΑΟ

Δεν περιμένουμε αυτή την προετοιμασία για να κρίνουμε τον Αλεξί Ρομαό. Σαφώς και ξέρουμε ποιος είναι και τι μπορεί να κάνει στο γήπεδο. Ο Τογκολέζος, πάντως, δεν είναι το στυλ του χαφ που θέλει ο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει ο κεντρικός του μέσος να κάνει τα πάντα στο γήπεδο και ο Ρομαό δεν ξέρουμε κατά πόσο μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο. Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο για τον Ρομαό είναι ότι περιμένεις από έναν τέτοιον παίκτη να έχει μία ηγετική τάση στα αποδυτήρια. Επίσης είναι κάτι που δεν φαίνεται ότι μπορεί να το κάνει.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ

Οι απαιτήσεις από τον Ανδρούτσο είναι πολύ μεγάλες και αυτή η σεζόν είναι η ευκαιρία του. Το ταλέντο του είναι αυτό που έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη και άπαντες περιμένουν να αρπάξει την ευκαιρία. Ο Μαρτίνς δεν έχει πειραματιστεί καθόλου μαζί του. Τον έχει χρησιμοποιήσει μόνο στη θέση του, δηλαδή στα χαφ, και στο φιλικό με την Μποτοσάνι είχε σχετικά καλή εικόνα. Ανασταλτικά είναι καλός, τρέχει και καλύπτει χώρους. Πρέπει να είναι λίγο πιο προσεκτικός στην πρώτη πάσα, διότι είναι παίκτης που έχει ποιότητα και μπορεί να κάνει τη διαφορά στη μεσαία γραμμή.

ΜΑΝΤΙ ΚΑΜΑΡΑ

Η άλλη αποκάλυψη της προετοιμασίας είναι ο Μαντί Καμαρά. Ο νεαρός χαφ από τη Γουινέα είναι πραγματικά ένα «διαμάντι» που ανακάλυψε ο Μοντέστο και τον δικαιώνει μέχρι τώρα στο 100%. Έχει ακριβώς όλα τα χαρακτηριστικά που θέλει ο προπονητής από τον κεντρικό του μέσο. Μοιάζει να είναι περισσότερο «οχτάρι» παρά «εξάρι», αλλά μπορεί να παίξει και τις δύο θέσεις με την ίδια άνεση. Θα κόψει, θα βγάλει σωστά την μπάλα και θα σκοράρει όπως έκανε με την Μποτοσάνι και παραλίγο να είχε κάνει και με τη Βάτενς στο πρώτο φιλικό παιχνίδι. Φυσικά θα πρέπει να τον δούμε με πίεση, γιατί τώρα τα πράγματα είναι πιο χαλαρά και είναι διαφορετικό να παίζεις στο Καραϊσκάκη.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ

Κάθε καλοκαίρι είναι από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της προετοιμασίας του Ολυμπιακού. Ο Μπουχαλάκης γύρισε από τη Νότιγχαμ και σίγουρα η εμπειρία του στην Αγγλία τον έχει βοηθήσει πολύ. Δεν μπορούμε να γράψουμε ότι έκανε το «μπαμ» στην προετοιμασία, αλλά είναι ποδοσφαιριστής που έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά. Αθόρυβα την έβγαλε την προετοιμασία ο Κρητικός χαφ, που είναι στο χέρι του να κερδίσει μία θέση στο ρόστερ. Προς το παρόν ο προπονητής έχει καλή άποψη γι’ αυτόν.

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ

Γίνεται μεγάλη κουβέντα συνεχώς γύρω από το όνομά του και για το τι μπορεί να κάνει. Κατάλαβε καλά και ο ίδιος ότι μόνο αν δουλέψει δεν θα πάει χαμένο αυτό το ταλέντο που έχει. Ήρθε πιο έτοιμος από ποτέ και κάνει την καλύτερή του προετοιμασία. Είναι πιο ελαφρύς και φαίνεται στις κινήσεις του αυτό, αφού είναι πιο αέρινος. Σκόραρε δύο φορές στα φιλικά παιχνίδια και έχει πολύ καλύτερη ψυχολογία. Αν πετύχει να γίνει και πιο απλός στο παιχνίδι του, τότε σίγουρα θα είναι σημείο αναφοράς για τον φετινό Ολυμπιακό.

ΜΑΡΚΟ ΜΑΡΙΝ

Ιδιαίτερη περίπτωση ο Γερμανός μεσοεπιθετικός. Για την ποιότητά του δεν μπορεί να πει κανείς κουβέντα. Αν έχει κέφια και αν είναι καλά, αποτελεί μία σημαντική μονάδα για την ομάδα. Ο Μαρτίνς ούτε κατά διάνοια δεν τον έβαλε στα άκρα. Ούτε σε προπόνηση. Τον υπολογίζει ως «δεκάρι» και ο Γερμανός δείχνει πως θέλει να μείνει. Έχασε βέβαια αρκετές προπονήσεις λόγω μικροπροβλήματος τραυματισμού, όμως στο φιλικό με την Μποτοσάνι ήταν πολύ θετικός.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

ΜΙΓΚΕΛ ΓΚΕΡΕΡΟ

Πριν καν προλάβει να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού άκουσε πολλά, όπως ότι δεν έχει το γκολ. Ο Ισπανός στα δύο φιλικά έβαλε τρία γκολ και είχε ένα δοκάρι. Στον Μαρτίνς αρέσει πολύ ο Γκερέρο και όχι άδικα. Είναι παίκτης που δίνει μάχες μέσα στο γήπεδο. Υποδέχεται ωραία την μπάλα, έχει καλή πάσα και μπορεί να παίξει με πλάτη. Ο Γκερέρο εξελίσσεται σε μία καλή μεταγραφή, ενώ πρόκειται για έναν εξαιρετικό χαρακτήρα όπως λένε από την ομάδα του Πειραιά. Και αυτόν βέβαια θα πρέπει να τον δούμε πώς θα λειτουργήσει με την πίεση του κόσμου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΟΣ

Δικαιώνει όσους τον έφεραν στον Ολυμπιακό. Ο Μάνος έχει κάνει μία εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα του ΟΦΗ, με την οποία σκόραρε 27 φορές. Πάρα πολύ σημαντικό ότι ήρθε στον Ολυμπιακό και δεν τον έχει νικήσει το άγχος που προκαλεί το βάρος της φανέλας. Στην αναμέτρηση με τη Βάτενς που έπαιξε για ένα ολόκληρο ημίχρονο έδειξε πολλά από τα καλά στοιχεία του. Ήταν μέσα στις φάσεις και από ατυχία δεν σκόραρε. Έχει πάντως πολύ καλά τελειώματα και είναι ένας κανονικός φορ. Θα «εκτελέσει» χωρίς δεύτερη σκέψη.

ΟΥΡΟΣ ΤΖΟΥΡΤΖΕΒΙΤΣ

Ο… κλασικός Τζούρτζεβιτς. Γεμάτος νεύρα και ένταση χωρίς να υπάρχει λόγος. Φάνηκε αυτό και στο φιλικό με την Μποτοσάνι, αλλά το ίδιο συνέβαινε καθημερινά στις προπονήσεις. Προκαλεί από μόνος του μεγάλη πίεση στον εαυτό του για το γκολ, το οποίο είναι αλήθεια πως δεν είχε ούτε σε δίτερμα και όποτε δεν ερχόταν, εκνευριζόταν. Δεν μπορεί να ελέγξει τα νεύρα του, δεν είναι ήρεμος και αυτό σίγουρα δεν τον βοηθάει. Πολύ δύσκολα θα μείνει στον Ολυμπιακό, αλλά θα πρέπει να βρεθεί και ομάδα για να τον αποκτήσει.

ΦΕΛΙΠΕ ΠΑΡΝΤΟ

Από τους βασικούς υποψήφιους για αποχώρηση μετά το τέλος της σεζόν ήταν ο Κολομβιανός. Ο ίδιος θέλει πολύ να μείνει και μάλιστα πριν φύγει η ομάδα για το Ζέεφελντ είχε μιλήσει με τον Μαρτίνς στον Ρέντη. Είναι αλήθεια ότι το δείχνει πως θέλει να μείνει και θα ήταν άδικο να μην του το αναγνωρίζαμε αυτό. Και στα δύο φιλικά ήταν εξαιρετικός, ειδικά σε αυτό με την Μποτοσάνι ήταν από τους διακριθέντες. Θέλει να μείνει και το αποδεικνύει, ενώ ο προπονητής δεν έχει αρνητική άποψη γι’ αυτόν.

ΛΑΖΑΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Γνωρίζουμε όλοι τι μπορεί να κάνει ο Λάζαρος και τι παίκτης είναι. Το όλο θέμα είναι πώς θα εντασσόταν στον οργανισμό «Ολυμπιακός». Ο 31χρονος άσος δίνει την εικόνα πως βρίσκεται στην ομάδα χρόνια. Βγάζει ηγετικές τάσεις και από την πρώτη ημέρα βοηθάει τους συμπαίκτες του. Έχει ήδη πάρει ρόλο μέσα στα αποδυτήρια και ο Ολυμπιακός εκτός από ένα πολύ καλό εξτρέμ βρήκε και έναν Έλληνα ηγέτη που τον έψαχνε χρόνια. Ο Λάζαρος ακόμα δεν έχει βρει ρυθμό, αλλά ήδη στο πρώτο φιλικό έδειξε στοιχεία του πλούσιου ταλέντου του.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ

Πέντε χρόνια μετά γύρισε στον Ολυμπιακό για να τελειώσει τη δουλειά που έχει αφήσει στη μέση. Έχει μπροστά του μία πολύ μεγάλη ευκαιρία και οφείλει να την αρπάξει. Ο Μαρτίνς μέχρι τώρα τον έχει βάλει στα άκρα τον Φετφατζίδη και όχι πίσω από τον επιθετικό. Ακόμα θέλει χρόνο για να φτάσει σε υψηλό επίπεδο και είναι φανερό πως το μεγάλο διάστημα αποχής τον έχει αφήσει πίσω. Ο «Φέτφα», όπως λένε όσοι τον είχαν ζήσει και πριν από πέντε χρόνια, δεν έχει καμία σχέση με αυτόν που ξέραμε, είναι πολύ πιο ώριμος, αλλά αρκεί αυτό να φανεί στο γήπεδο.

ΜΑΡΙΟΣ ΒΡΟΥΣΑΪ

Το «μπαμ» το έκανε στο φινάλε της περασμένης σεζόν όταν και πήρε χρόνο σε παιχνίδια της ομάδας του Πειραιά. Στην προετοιμασία του Ολυμπιακού είναι γεγονός ότι δεν τράβηξε τα βλέμματα. Όπως πέρσι, έτσι και φέτος ο Βρουσάι περισσότερο αγχωμένος έδειχνε. Δεν ήταν απελευθερωμένος και όλο αυτό δεν τον βοηθάει. Έβαλε βέβαια μία γκολάρα στην αναμέτρηση με την Μποτοσάνι που λογικά θα τον βοηθήσει ψυχολογικά για τη συνέχεια, ενώ ο Μαρτίνς τον χρησιμοποιεί κυρίως στην αριστερή πλευρά της επίθεσης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΘΑΤΗΣ

Επέστρεψε από τον δανεισμό του στον ΠΑΣ Γιάννινα και δεν το κρύβει ότι θέλει σαν τρελός να μείνει στον Ολυμπιακό. Ο Μανθάτης, ωστόσο, δεν έχει κάνει κάτι το φοβερό για να κερδίσει τον προπονητή του και παράλληλα μία θέση στο ρόστερ της ομάδας του Πειραιά. Είναι λίγες οι καλές του στιγμές από την προετοιμασία του Ολυμπιακού και αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες παραμονής του δεν είναι με το μέρος του.

ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΓΟΣ

Πριν καν φύγει η ομάδα για το Ζέεφελντ τα σενάρια για το μέλλον του έδιναν και έπαιρναν. Έμοιαζε από την αρχή απίθανο να συνεχίσει στον Ολυμπιακό τη νέα αγωνιστική περίοδο. Η λογική λέει ότι θα είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που θα «κοπούν» από τον Μαρτίνς και το έχει καταλάβει και ο ίδιος. Γι’ αυτό άλλωστε και έχει σκύψει και το κεφάλι μετά το γκολ με την Μποτοσάνι. Ο τρόπος που τον έχει διαχειριστεί ο Πορτογάλος δείχνει πως δεν τον έχει στα πλάνα του. Μονίμως στα άκρα τον χρησιμοποιούσε, πλην ελαχίστων περιπτώσεων.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα