Ολυμπιακός - Κράσνονταρ 1-0: Άρεσαν ξανά οι μικροί, γκολ ο Σουρλής και οριστική διακοπή στο 83'!

ΚΟΥΦΣΤΑΪΝ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ο Ολυμπιακός σε ένα φιλικό που διεκόπη οριστικά αρον-άρον λόγω καταρρακτώδους βροχής στο 83', επικράτησε με 1-0 της Κράσνονταρ στην Αυστρία. Το γκολ ο Σουρλής στο 81', καλό ματς ξανά ο Αποστολόπουλος, πατάει καλά ο Κένι Λαλά, ανεβασμένος ο Ραντζέλοβιτς. Μέσα στη φάση του γκολ ο Κουντέ.

Κάπως… άγαρμπα ολοκληρώθηκε το φιλικό του Ολυμπιακού με την Κράσνονταρ στο 83’ (1-0 με το γκολ του Σουρλή στο 81’), καθώς ο καιρός στην Αυστρία τα έκανε με την κυριολεκτική έννοια μούσκεμα! Από εκεί που μέχρι και το ημίχρονο είχε 28 βαθμούς και ήλιο στο Κουφστάιν, ξαφνικά στο δεύτερο μέρος ξέσπασε καταιγίδα και ο διαιτητής αναγκάστηκε να ρωτήσει τους δύο προπονητές αν θέλουν να συνεχιστεί το ματς. Και οι δύο φυσικά απάντησαν αρνητικά και κάπως έτσι το ματς τελείωσε επτά λεπτά πριν από την κανονική χρονομετρική του λήξη.

ΞΑΝΑ ΔΥΟ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε το 4-3-3 και την δεκάδα (συν τον Τζολάκη) που είχε κατεβάσει στο β’ μέρος του φιλικού με την Βολφσμπέργκερ. Δηλαδή ο Τζολάκης στα γκολπόστ, οι Λαλά, Σεμέδο, Μάρκοβιτς και Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα, οι Εμβιλά, Μπουχαλάκης και Καμαρά στα χαφ, οι Μασούρας και Βαλμπουενά στα δύο «φτερά», ενώ ο Χασάν προτιμήθηκε στην κορυφή.

Στο δεύτερο μέρος με 4-4-2 κατέβηκε ο Ολυμπιακός, με τον Μαρτίνς να επιλέγει τον Κρίστινσον στο τέρμα, τους Ανδρούτσο, Αβραάμ, Σωκράτη και Αποστολόπουλο στην άμυνα, τους Πέπε και Σουρλή στα χαφ, τους Ραντζέλοβιτς και Βρουσάι στις πτέρυγες και τους Ελ Αραμπί – Τικίνιο δίδυμο στην επίθεση.

ΠΑΛΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ Ο ΛΑΛΑ, ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΑΔΙΑΚΑ Ο ΜΑΡΚΟΒΙΤΣ

Στο πρώτο ημίχρονο εκείνος μπήκε φουριόζος για δεύτερο σερί φιλικό ο Ματιέ Βαλμπουενά. Σαν το παλιό κρασί ο Γάλλος, ο οποίος έβγαλε και δύο μαγικές πάσες στο κεφάλι του Χασάν, αλλά ο Αιγύπτιος από καλή θέση αστόχησε (13’, 21’). Επίσης και ο Μασούρας ήταν αρκετά δραστήριος, ενώ ο Εμβιλά επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά τους λόγους που έσπευσε ο Ολυμπιακός να τον αποκτήσει πέρσι το καλοκαίρι. Κατά τ’ άλλα, η Κράσνονταρ με κύριο εκφραστή των επιθετικών προσπαθειών της τον Καμπελά και δευτερευόντως τον Σπέρτσιαν, κατάφερε να κρατήσει ισορροπημένο το παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, επιχειρώντας με κάθετες πάσες και πλαγιοκοπήσεις να απειλήσει τον Τζολάκη. Ένας Τζολάκης που παρεμπιπτόντως στάθηκε όρθιος σε δύο-τρεις περιπτώσεις που έπρεπε να επέμβει. Όσο για τον Κένι Λαλά; Πήρε, όπως και με την Βολφσμπέργκερ, αρκετές πρωτοβουλίες από τα δεξιά και έδειξε και σήμερα ότι πατάει πλέον πιο γερά στα πόδια του. Σίγουρα θα πρέπει να είναι πιο εύστοχος στις τελικές επιλογές του. Το θέμα είναι όμως ότι δείχνει «σφυγμό και όχι το νωθρό πρόσωπο των προηγούμενων μηνών. Ο Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς που ήταν πολύ ώριμος στο πρώτο φιλικό, είχε δύο κακές στιγμές στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα, αλλά στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή του και έκλεισε το ημίχρονο με θετικό πρόσημο. Με το 0-0 πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

ΞΕΧΩΡΙΣΕ Ο ΡΑΝΤΖΕΛΟΒΙΤΣ, ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΓΙΑ ΚΟΥΝΤΕ

Στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να φτάσει στο 70’ για να κάνει την πρώτη του ευκαιρία, καθώς στα πρώτα δέκα λεπτά η Κράσνονταρ ήταν εκείνη που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί κάποια κενά που παρουσιάστηκαν στην άμυνα, αλλά μετά το 70’ οι Πειραιώτες κυριάρχησαν με έναν Ραντζέλοβιτς που φάνηκε να ξυπνάει για τα καλά. Καλός και ο Ελ Αραμπί που έφυγε με μία ασίστ, όπως και ο πιτσιρικάς Αποστολόπουλος που για δεύτερο σερί ματς έδειξε ότι έχει πάει αποφασισμένος στην Αυστρία για να αναγκάσει τον Μαρτίνς να τον υπολογίζει περισσότερο μέσα στη χρονιά. Ντεμπούτο έκανε και ο Πιερ Κουντέ, ο οποίος ήταν μέσα στη φάση του γκολ του Σουρλή στο 81’ (ο νεαρός Έλληνας χαφ ξεκίνησε πάντως όλη τη φάση της αντεπίθεσης στο 1-0) και έδειξε ένα μέρος της κλάσης του. Από εκεί και πέρα, ο Σουρλής έβγαλε για ακόμη μία φορά το καλώς εννοούμενο ποδοσφαιρικό θράσος. Ο Πέπε είχε καλές και κακές στιγμές. Απλώς ώρες-ώρες έκανε αγχωμένες κινήσεις όταν δεχόταν πίεση. Ντεμπούτο έκανε και ο Τσούμιτς, αλλά δεν πρόλαβε να φανεί, καθώς οι κακές καιρικές συνθήκες με την καταρρακτώδη βροχή και τον δυνατό αέρα, υποχρέωσαν τον διαιτητή να διακόψει οριστικά το ματς στο 83’.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ 1-0

Γήπεδο: Κουφστάιν Αυστρίας

Σκόρερ: 81’ Σουρλής

Κίτρινες: 82’ Σπέρτσιαν

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Α’ ΜΕΡΟΣ: Τζολάκης, Λαλά, Σεμέδο, Μάρκοβιτς, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Μασούρας, Βαλμπουενά, Χασάν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β’ ΜΕΡΟΣ: Κρίστινσον, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Αβραάμ (75’ Καλογερόπουλος), Αποστολόπουλος, Σουρλής, Πέπε, Ραντζέλοβιτς, Βρουσάι (75’ Τσούμιτς), Τικίνιο (75’ Κουντέ), Ελ Αραμπί.

ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ: Αγκάτσεφ, Ραμίρες (46’ Τσερνόφ), Σορόκιν, Κάιο, Στότσκι, Τσεμίκοφ (70’ Ιόνοφ), Γκαζίνσκι, Σπέρτσιαν, Καμπελά, Σουλεϊμάνοφ, Ιλίν (70’ Βιλένα).


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα