Η επιστροφή του Εμβιλά και πώς έχει επηρεάσει φέτος τον Ολυμπιακό

Ο Γιαν Εμβιλά ξεπέρασε σε χρόνο ρεκόρ τον τραυματισμό του, αλλά η απόδοση του που είναι σε χαμηλές στροφές έχει επηρεάσει φέτος τον Ολυμπιακό.

Ο Γιαν Εμβιλά έδωσε μεγάλη μάχη και έκανε αρκετή δουλειά τις προηγούμενες ημέρες προκειμένου να αφήσει πίσω του τη θλάση που τον ταλαιπώρησε. Ο Γάλλος άσος νίκησε το χρόνο κι ενώ όλα έδειχναν ότι οριακά θα είναι διαθέσιμος για τον αγώνα με τον Φενέρμπαχτσε εκείνος μπήκε στην αποστολή για την Τρίπολη.

Είναι ένα μικρό θαύμα αυτό που έχει κάνει ο Εμβιλά, όμως, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο καλά γυμνασμένο σώμα του. Ο έμπειρος χαφ είναι στη διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς και για την αναμέτρηση με τους Αρκάδες. Είναι στο χέρι του 51χρονου κόουτς αν θα τον βάλει να παίξει αλλά το σίγουρο είναι πως στην Πόλη θα μπορεί να μπει στην ενδεκάδα.

Και κάπου εδώ είναι όλη η ιστορία για τον φετινό Ολυμπιακό. Για τον Εμβιλά η σεζόν δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά. Έχει ταλαιπωρηθεί από κορονοϊό στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου, έχει χάσει τα ματς με τη Νέφτσι Μπακού και στη συνέχεια επανήλθε.

Έβαλε εκείνο το γκολ στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λουντογκόρετς, αλλά ο Εμβιλά έδειχνε στα ματς ότι δεν πατούσε καλά. Δεν είναι ο εαυτός του και είναι φανερά επηρεασμένος από την περιπέτεια που είχε με την υγεία του. Στο ματς με την Αντβέρπ ο Εμβιλά έπαιξε με ένεση, διότι η ομάδα τον είχε ανάγκη, αλλά δεν μπόρεσε να βγάλει το 90λεπτο και έγινε αλλαγή στο 76'.

Ο Γάλλος ασκεί μεγάλη επιρροή στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Είναι παίκτης από τον οποίο εξαρτάται πολύ η ομάδα και η αγωνιστική του πτώση είναι σαφές ότι έχει επηρεάσει τους πρωταθλητές. Ο Πέδρο Μαρτίνς τρίβει τα χέρια του που ο Εμβιλά γύρισε, αλλά από την άλλη περιμένει να δείξει στο γήπεδο το πραγματικό του πρόσωπο.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα