Ολυμπιακός: Το «παράδειγμα» του Λόπες πιο ωραίο κι από το γκολ του

Η διαρκής άνοδος του Ρόνι Λόπες, η απάντησή του στο λάθος για το γκολ του ΟΦΗ, η συνεισφορά του για τους άλλους εξτρέμ του Ολυμπιακού και το περιθώριο μεγαλύτερης βελτίωσης 

Το έξοχο στοπάρισμα και τελείωμα με το αριστερό του Ρόνι Λόπες για την επισφράγιση της νίκης του Ολυμπιακού στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ μπορεί να οδηγήσει σε πολλά συμπεράσματα.

Ο Βραζιλιάνος με την ποδοσφαιρική παιδεία και το διαβατήριο της Πορτογαλίας άσος που αγωνίζεται δανεικός από την Σεβίλλη στον Ολυμπιακό (και παρακολουθείται διαρκώς από την ισπανική ομάδα) έδειξε με το γκολ αυτό τη μεγάλη τεχνική κατάρτισή του που οδήγησε τους Ανδαλουσιάνους να δαπανήσουν πολύ μεγάλο ποσό για την απόκτησή του. Δεν ήταν, όμως, μόνον αυτό.

Ο Λόπες κατάφερε για ακόμη ένα ματς να υπογράψει τη βελτίωσή του το τελευταίο διάστημα και την ανταπόδοση της εμπιστοσύνης που έχει από τον Πέδρο Μαρτίνς.

Αποτελεί παράδειγμα το γεγονός ότι δεν επηρεάστηκε από το λάθος του στο γκολ του ΟΦΗ και φρόντισε να απαντήσει με την απόδοσή του μέχρι το τέλος του αγώνα.

Φανέρωσε ξεκάθαρα ότι πλέον έχει τις δυνάμεις να τελειώνει ένα παιχνίδι χωρίς κόπωση και προβληματική φυσική κατάσταση, δίνοντας πολύ μεγάλες υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Κάνει επίσης μεγαλύτερο τον ανταγωνισμό στις θέσεις των ακραίων του Ολυμπιακού, κάτι που είδαμε στον τρόπο με τον οποίο μπήκε στο ματς και είχε μεγάλη διάθεση ο Χένρι Ονιεκούρου, ένα άλλο μεγάλο «στοίχημα» για την πειραϊκή ομάδα που δεν έχει βγει ακόμη.

Ο Ολυμπιακός περιμένει δικαίως περισσότερα από τον Ρόνι Λόπες στην πορεία της σεζόν. Κι ο παίκτης δείχνει πλέον πανέτοιμος να τα προσφέρει. Βοηθώντας τον σύλλογο στον οποίο αγωνίζεται, αλλά και τον ίδιο τον εαυτό του.

Αντίστοιχο παράδειγμα και αυτό του Τόμας Βατσλίκ. Ο Τσέχος έκανε πολύ κακή έξοδο (ουσιαστικά δεν έκανε, τύπου ΟΑΚΑ και του γκολ που είχε δεχτεί από τον Αραούχο) στη φάση με την ευκαιρία του Σελίμοβιτς, έστω κι αν ο στόπερ του ΟΦΗ ήταν οφσάιντ. Δεν επηρεάστηκε, όμως, με συνέπεια να δούμε την φανταστική απόκρουσή του στις καθυστερήσεις στο σουτ του Στάικου. Έτσι πρέπει να αντιδρούν οι ποδοσφαιριστές που κάνουν ένα λάθος. Αν και ο Βατσλίκ, αυτό το ζήτημα με τις τοποθετήσεις του στις στατικές φάσεις πρέπει να το διορθώσει.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα