Ίδια χρώματα, ίδια κατάσταση, διαφορετική αντιμετώπιση από ΑΕΚ και Άρη...

ΑΕΚ και Άρης βρίσκονται σε διαδικασία ανεύρευσης νέου τεχνικού, αλλά ενώ οι Θεσσαλονικείς «χώρισαν» με τον Μάντζιο, δεν συνέβη το ίδιο (ακόμη...) με «Ένωση» και Γιαννίκη

Τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Super League, AEK και Άρης βρίσκονται στον ίδιο παρονομαστή: εκτροχιασμένοι από τους στόχους τους.

Η πορεία τους μοιάζει ...καρμπόν!

Κι οι δύο τους τελείωσαν ταυτόχρονα (κατακαλόκαιρο...) τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις την προτελευταία μέρα του Ιουλίου, εντός έδρας.

Ελέω της Βοσνιακής Βελέζ (των 33 χρόνων απουσίας από τις διοργανώσεις της UEFA!) η ΑΕΚ στα πέναλτι, από τους Καζάκους της Αστάνα (στην παράταση) οι Θεσσαλονικείς στο (... εύκολο και νεοσύστατο) Conference League).

Στο Κύπελλο αποκλείστηκαν αμφότερες στα προημιτελικά.

Από την Λαμία -στην μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης- οι «κίτρινοι», σε νέα παράταση, στον επαναληπτικό της 26ης Γενάρη (χάνοντας δύο πέναλτι προηγουμένως), από τον ΠΑΟΚ οι «κιτρινόμαυροι» με επίσης μπόλικο ...δράμα (σ. νικούσαν και προκρίνονταν ως το 95’) την περασμένη Τετάρτη (09/02).

Όσο για το πρωτάθλημα;

Η ΑΕΚ, 3η, στο -17 από την κορυφή μετά και την ήττα (3η στις 4 τελευταίες αγωνιστικές) από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, ενώ ο Άρης έχει 10π. λιγότερους (συνυπολογίζονται οι 6 αφαιρεθέντες που διεκδικεί μέσω CAS) όντας στο -3 από την εξάδα, μετά την ήττα της Δευτέρας (14/02) από τον (6ο) ΠΑΣ στα Γιάννινα με 2-0.

Αυτή η ήττα ήταν το «κύκνειο άσμα» του Άκη Μάντζιου, που ...επέβιωσε από τις αποτυχίες στις προαναφερθείσες διοργανώσεις, αλλά και της εκκωφαντικής πεντάρας από τον «Άγιαξ της Ηπείρου» στον πρώτο γύρο, καθώς και το διπλό του Βόλου, στο «Βικελίδης», 9 ημέρες πριν την αναμέτρηση στους «Ζωσιμάδες»...

Προφανώς το προπονητικό «κεφάλαιο» που είχε συσσωρεύσει μετά την περσινή, πέραν πάσης προσδοκίας σεζόν -όπου τερμάτισε δεύτερος, στην κανονική διάρκεια (πάνω από τον ΠΑΟΚ κάτι πολύ σημαντικό στον ποδοσφαιρικό μικρόκοσμο της Θεσσαλονίκης...)- εξαντλήθηκε.

Και τώρα αναζητείται ο αντικαταστάτης του.

Οι πληροφορίες θέλουν στο τραπέζι να έχει πέσει το όνομα του (γνώστη της Ελληνικής πραγματικότητας...) Κάναντι, αλλά η τελευταία του θητεία στον Ατρόμητο -καθώς και το «ρεαλιστικό» του ποδόσφαιρο, που δεν φαίνεται να ταιριάζει με μια ομάδα η οποία αρέσκεται στο να έχει την μπάλα και να επιτίθεται– δημιουργούν δεύτερες σκέψεις, με μερίδα διοικούντων να προτιμά ισπανόφωνο τεχνικό, που μπορεί να υποστηρίξει το αγωνιστικό στυλ και να συνεννοηθεί στην μητρική (κι όχι μόνο...) γλώσσα με κομβικούς παίκτες.

Αλλαγή σελίδας και ...μεσοβέζικη κατάσταση

Όπως και να’χει ο Άρης «γύρισε σελίδα».

Αντίθετα η ΑΕΚ βρίσκεται σε μια μεσοβέζικη κατάσταση.

Ο Αργύρης Γιαννίκης, παρότι ανανέωσε το Δεκέμβρη ως το 2024, δεν υπάρχει άνθρωπος να στοιχηματίζει (έστω ένα ευρώ...) ότι μπορεί να βγάλει την σεζόν και μένει μέχρι να... φύγει!

Το τι μέλλει γενέσθαι αναζητείται, όπως κι η διάδοχη κατάσταση.

Στην «Ένωση» ψάχνουν προπονητή που η επιλογή του να ενέχει το λιγότερο ρίσκο, να είναι όσο το δυνατό μεγαλύτερης αποδοχής και μακράς πνοής.

Το ποιον θέλουν στην ΑΕΚ αφού πληροί τα προσόντα είναι γνωστό (Σάντος), αλλά και οι δυσκολίες για να φτάσουν στο στόχο τους εξίσου.

Ο εκλέκτορας της Εθνικής Πορτογαλίας έχει υποχρεώσεις (μπαράζ για το Μουντιάλ) που τελειώνουν στις 30/03 και ως τότε δεν κουνιέται από την θέση του.

Όπως δεν θα κουνηθεί κι αν η Πορτογαλία προκριθεί στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Νοέμβρης - Δεκέμβρης).

Οπότε η μόνη ελπίδα των «κιτρινόμαυρων», για τρίτη θητεία του, είναι ο αποκλεισμός από τα τελικά, αλλά και πάλι μόνο σίγουρο δεν είναι ότι οι Ίβηρες θα λύσουν το συμβόλαιο (ως το 2024...) του πλέον επιτυχημένου προπονητή στα χρονικά της Εθνικής Ανδρών τους!

Του μόνου με δύο τίτλους στο παλμαρέ του (Euro – Nations League).

Εκτός κι αν βγει εκείνος και πει ότι θέλει να φύγει...

Το θέμα είναι τι κάνει η ΑΕΚ μέχρι τότε.

Θα συνεχίσει ο ...ετοιμόρροπος Γιαννίκης ή θα πάει σε λύση υπηρεσιακού ως το καλοκαίρι (ή μέχρι να έρθει ο ...Χ Σάντος);

Σε περίπτωση που ευδοκιμήσει τελικά η λύση Σάντος, η ΑΕΚ επανέρχεται στην πρακτική να συνεργάζεται με ανθρώπους που γνωρίζουν τον οργανισμό της, αφού τα ...ανοίγματα με Μιλόγεβιτς και Γιαννίκη, την τρέχουσα σεζόν, δεν καρποφόρησαν.

Δείγμα, παράλληλα, της περιορισμένης «ατζέντας» που έχουν οι αρμόδιοι της, μ’ αποτέλεσμα ο εκάστοτε προπονητής να περιβάλλεται από μεσσιανικές ιδιότητες.

Και υποχρεώσεις...

Μένει να δούμε, πλέον, ποια από τις δύο πρακτικές, του Άρη ή της ΑΕΚ θα λειτουργήσει.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα