Η μεγαλύτερη μεταγραφή...

Ο Χρήστος Μεγγλίδης γράφει για τον παίκτη που μπορεί φέτος να είναι η κορυφαία ενίσχυση για τον Ολυμπιακό. Από το πρώτο λεπτό φάνηκε...

Ναι, φάνηκε από το πρώτο λεπτό. Όχι του αγώνα με την Λουκέρνη και δεν εννοώ τον Ποντένσε που έδειξε με την ορμή που μπήκε στο ματς, τί θα ακολουθούσε, Ο Πορτογάλος έκανε κάθε κίνηση να μοιάζει με απόλαυση, αλλά δεν είναι αυτός το θέμα μας εδώ.

Από το πρώτο λεπτό του πρώτου φιλικού της σεζόν, με την Βάτενς στην Αυστρία, ο Κώστας Φορτούνης προανήγγειλε ότι αυτή χρονιά μπορεί να είναι η κορυφαία της καριέρας του. Με ένα φανταστικό γκολ από μακριά, να θυμίζει βρυχηθμό λιονταριού.

Η εμφάνισή του στην πρώτη επίσημη αναμέτρηση της σεζόν έφερε στα μάτια μας τον Φορτούνη που με τα χαρίσματά του πρέπει να είναι σε κάθε παιχνίδι ο απόλυτος ηγέτης. Θα μπορούσε να σκοράρει αν δεν έδινε πάσα για πιο σίγουρο γκολ στον Γκερέρο, αν δεν τον έκοβε ο επόπτης με ανύπαρκτο οφσάιντ, αν η εκπληκτική εκτέλεση φάουλ δεν έβρισκε το δοκάρι, αν το μπάσιμό του και το ωραίο σουτ δεν έβρισκε πάλι το δοκάρι.

Μα τι σημασία έχει αν βάζει ή δεν βάζει γκολ, εφόσον παίζει έτσι; Ήταν σαν να έκανε χατ-τρικ με τον τρόπο που αγωνίστηκε. Ζητούσε προσπάθειες παντού, δεν κρύφτηκε ποτέ, κυνηγούσε σαν μανιασμένος να πιέσει και όταν χανόταν η μπάλα να την ξανακερδίσει. Έπαιζε δεύτερος φορ, δεκάρι, εξτρέμ, τα πάντα. Ήταν όντως ο απόλυτος ηγέτης.

Ο Φορτούνης έκανε φέτος καλή ατομική προετοιμασία πριν από την προετοιμασία. Δείχνει πιο μεστό από ποτέ, σε μια ηλικία ιδανική για να έχει και δυνάμεις και μυαλό. Έτσι ώστε το ταλέντο του να αξιοποιηθεί έτσι όπως του αρμόζει. Δείχνει πιο αποφασισμένος από ποτέ για να ηγηθεί πραγματικά στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας πλέον κι άλλους έμπειρους Έλληνες παίκτες στο γήπεδο και στα αποδυτήρια για να αναλάβουν όσα ο ίδιος δεν μπορεί να αναλάβει. Έτσι ώστε να είναι απολύτως αφοσιωμένος στο ρόλο του ενορχηστρωτή εντός των τεσσάρων γραμμών. Η πρόσφατη δήλωσή του ότι με τους Έλληνες στα αποδυτήρια να είναι φέτος η πλειονότητα, υπάρχει και καλύτερη επικοινωνία ανάμεσα στους παίκτες της ομάδας, αυτό ακριβώς δείχνει. Την απελευθέρωση του Φορτούνη από ευθύνες που είχαν φορτωθεί στις πλάτες του και περιόριζαν όσα μπορούσε να δώσει την ώρα του αγώνα.

Ο ίδιος είναι αισιόδοξος ότι θα παίξει καλά τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα στη νέα περίοδο. Η εικόνα με την Λουκέρνη ήταν ένα πρώτο μήνυμα. Υπάρχουν πολλά ακόμα, για να απολαύσει ο Φορτούνης μαζί με τους συμπαίκτες του το ποδόσφαιρο και να τους απολαύσουμε όλους μαζί εμείς...


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα