Ιδανικότερο σενάριο δεν θα μπορούσε να γραφτεί!

Ο Ολυμπιακός έπαιξε σαν πρωταθλητής Ολυμπιακός στο πρώτο 20λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, καθάρισε σαν αβγό τον ΠΑΟΚ και έγραψε Ιστορία ενώπιον του κόσμου του «Δικεφάλου» και των… φαφλατάδων παικτών του Ραζβάν Λουτσέσκου

«Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς», έλεγε κάποτε μία διαφήμιση… Και πράγματι, κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγραφεί κατάσταση όλων όσων είχαν συμβεί τις τελευταίες ημέρες μετά την πρόκριση του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού στο Κύπελλο.

Ένα σωρό δηλώσεις ότι οι παίκτες του «Δικεφάλου» δεν θα επιτρέψουν στους Πειραιώτες να κάνουν φιέστα μέσα στην Τούμπα, υποτιμητικές δηλώσεις παλαιμάχων και ένας Ραζβάν Λουτσέσκου που είχε μείνει στις δάφνες της πρόκρισης στο Κύπελλο, θεωρώντας ότι ο Ολυμπιακός θα έχανε στην Θεσσαλονίκη.

Ιδανικότερο σενάριο δεν θα μπορούσε να γραφτεί για τους «ερυθρόλευκους», που καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν προβλημάτισαν, δυσανασχέτησαν τον κόσμο του, προκάλεσαν προβληματισμό στον πρόεδρό του, αλλά έπαιρναν τα επιθυμητά αποτελέσματα στην κανονική διάρκεια και στο τέλος πανηγύρισαν τον τίτλο μέσα στην Τούμπα.

Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε σαν Ολυμπιακός. Του πήρε 20 λεπτά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου για να «πατήσει» τον ΠΑΟΚ με κυριαρχικό ποδόσφαιρο και να μετατρέψει το εις βάρος του 0-1 σε 2-1.

Είχε έναν δαιμονισμένο Γκάρι Ροντρίγκες, έναν Ρόνι Λόπες για τον οποίο έχει ανοίξει η κουβέντα από την Κυριακή (1/5) για τους λόγους που δεν χρησιμοποιήθηκε περισσότερο το προηγούμενο διάστημα, έναν Αγκιμπού που πίεσε ασφυκτικά στο β΄μέρος και δεν άφηνε τους παίκτες του ΠΑΟΚ να αναπνεύσουν και με έναν Ελ Αραμπί που απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι είναι πολύ πιο χρήσιμος από τον Τικίνιο (ειδικά σε τέτοιου είδους ματς).

Ο Ολυμπιακός κλείνει με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή χρονιά που πέρασε από 40 κύματα, από γκρίνια, από σκαμπανεβάσματα, από αμφισβήτηση, από απαιτήσεις, από όμορφες βραδιές, από μεγάλες νίκες, από πικρά αποτελέσματα, από προκρίσεις, από αποκλεισμούς. Στον κόσμο δεν αρκούσε μόνο η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ήθελε να δει και θέαμα. Και το είδε στην Τούμπα στο ιδανικότερο σκηνικό που θα μπορούσε να φτιαχτεί για να σηκώσουν οι «ερυθρόλευκοι» το 47ο πρωτάθλημα στον ουρανό της Θεσσαλονίκης.

Ανάγκασε άπαντες να υποκλιθούν στο μεγαλείο του. Προφανώς και ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει απαιτήσεις και μπορεί ώρες-ώρες να γκρινιάζει αν δεν του αρέσει η εικόνα που βλέπει, αλλά οι αντίπαλοί του δεν έχουν το δικαίωμα να τον αμφισβητούν όταν βρίσκονται πίσω με διψήφια βαθμολογική διαφορά. Αντιθέτως, οφείλουν να δουν πρώτα τα δικά τους τα… στραβά και μετά να ασχοληθούν με το πώς πρωταθλητή.

Εννοείται, ότι η εμφάνιση του Ολυμπιακού στην Τούμπα δεν πρέπει να αλλάξει τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Ίσως θα πρέπει να γίνουν κάποιες σκέψεις π.χ. για τον Ρόνι Λόπες, για το αν υπάρχει δηλαδή τρόπος να μείνει και τη νέα σεζόν (σ.σ. όχι φυσικά με τα 9 εκατομμύρια που ζητάει η Σεβίλλη, αλλά ίσως με έναν νέο δανεισμό). Αλλά το πλάνο ως προς την ενίσχυση που υπήρχε πριν από την Τούμπα, δεν υπάρχει λόγος να ανατραπεί.

Όλα αυτά, όμως, έχουμε δρόμο μπροστά μας για να τα δούμε… Την Τετάρτη (4/5) η βραδιά είχε στέψη στην Τούμπα. Από την Πέμπτη (5/5) αρχίζει σε πρώτη φάση η οργάνωση της φιέστας και εν συνεχεία της «επόμενης μέρας».


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα