Παναθηναϊκός-Λαμία 3-1: Μηδένισε κιόλας την ποινή

O Παναθηναϊκός με γκολ των Μπουζούκη, Εμμανουηλίδη, Κουρμπέλη νίκησε 3-1 τη Λαμία στο ΟΑΚΑ και μηδένισε την ποινή που κουβαλούσε από την περσινή σεζόν.

Μέσα στις δυο πρώτες αγωνιστικές ο Παναθηναϊκός εκμηδένισε το -6 με το οποίο είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα και βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον του. Μετά την Ξάνθη ο Γιάννης Μπουζούκης έβαλε και στο ΟΑΚΑ το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ. Αυτή τη φορά είχε και παρέα, τον Δημήτρη Εμμανουηλίδη και τον Δημήτρη Κουρμπέλη.

Το ματς έγινε μπροστά σε άδειες εξέδρες αφού το ΟΑΚΑ είναι τεράστιο και ο κόσμος στις εξέδρες ήταν λίγος. Ο Παναθηναϊκός, χωρίς να είναι καλύτερος από τη Λαμία, ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 15' με τον Μπουζούκη ο οποίος σκόραρε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική. Ήταν ένα όμορφο γκολ που ξεκίνησε ωστόσο από λάθος του Μελίσσα. Ο Χατζηγιοβάνης «πάτησε» τη μπάλα και ο Μπουζούκης με σουτ την έστειλε στα δίχτυα (1-0).

Οι νεαροί του Δώνη δεν κατάφεραν να χτίσουν πάνω σε αυτό το γκολ και η Λαμία τιμώρησε την απειρία τους στο 36΄ όταν ύστερα από εκτέλεση κόρνερ ο Αντέτζο βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με κεφαλιά εκτέλεσε τον Διούδη (1-1).

Bλέποντας το επιθετικό αδιέξοδο ο Έλληνας τεχνικός έκανε δυο αλλαγές με την έναρξη του β΄ μέρους. Οι Γιόχανσον και Καμπετσής πήραν τις θέσεις των Κουλιμπαλί και Πούγγουρα. Ο Παναθηναϊκός έγινε πιο πιεστικός αλλά και πάλι δεν μπορούσε να βρει τρόπο για να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα της Λαμίας.

Αναγκάστηκε έτσι ο Δώνης να προχωρήσει και σε τρίτη αλλαγή. Στο 57΄έριξε στον αγώνα τον 18χρονο Εμανουηλίδη αντί του Μουνιέ που δεν είδε με καλό μάτι την αλλαγή και πήγε μουτρωμένος στον πάγκο. Η επιλογή του προπονητή όμως δικαιώθηκε. Στο 70΄ ο Εμμανουηλίδης ήταν αυτός που με σουτ από πλάγια θέση έκανε το 2-1.

Το γκολ έλυσε τα πόδια των πράσινων, που στο 87΄ σημείωσαν και τρίτο γκολ με πέναλτι του Κουρμπέλη που κέρδισε ο Χατζηγιοβάνης σε μαρκάρισμα από τον Αντέτζο.

MIKΡΟΓΡΑΦΙΑ


Γήπεδο: «Σπύρος Λούης»
Παναθηναϊκός-Λαμία 3-1
Σκόρερ: 15΄ Μπουζούκης, 70΄ Εμμανουηλίδης, 87΄ Κουρμπέλης (πεν)- 36΄ Αντέτζο
Διαιτητής: Τσαμούρης (Πειραιά)
Κάρτες: Κολοβέτσιος, Στάικος - Μπλάζιτς, Αντέτζο

Συνθέσεις:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ. Δώνης): Διούδης, Πούγγουρας (46’ Καμπετσής), Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Κουλιμπαλί (46’ Γιόχανσον), Κουρμπέλης, Στάικος, Ινσούα, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Μουνιέ (57’ Εμμανουηλίδης).

ΛΑΜΙΑ (M. Τεννές): Μελισσάς, Βασιλαντωνόπουλος (73’ Τσούκαλος), Ασίγκμπα, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Βάντερσον, Καραγκούνης (54’ Μπουλούλης), Μπλάζιτς, Δημούτσος (73’ Οσμάν), Επστάιν, Μπαράλες.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα