Παναιτωλικός: Δύσκολα στο Αγρίνιο το 2023 ο Κορνέλιους

Δύσκολα θα παραμείνει παίκτης του Παναιτωλικού με την νέα χρονιά ο Ντέρεκ Κορνέλιους. Μια ενδεχόμενη αποχώρησή του θα επιφέρει ανακατατάξεις στο ρόστερ των «καναρινιών».

Ο Ντέρεκ Κορνέλιους του Παναιτωλικού συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας αυτό το χρονικό διάστημα, λόγω της συμμετοχής του στο Μουντιάλ, της σταθερά καλής του απόδοσης, αλλά και της επικείμενης λήξης του δανεισμού του στο Αγρίνιο.

Η ομάδα στην οποία ανήκει, το Βανκούβερ, πρόσφατα ενεργοποίησε την οψιόν για επέκταση του συμβολαίου του, μία εξέλιξη που ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη. Αυτό σημαίνει ότι ο Παναιτωλικός, για να κάνει δικό του τον παίκτη βάσει της ρήτρας που υπάρχει στον δανεισμό, θα πρέπει να καταβάλει ένα ποσό που ποτέ δεν έχει ξαναδώσει για να αποκτήσει έναν ποδοσφαιριστή.

Αν συνυπολογιστεί σε αυτό το ότι στη ρήτρα δεν περιλαμβάνεται το 100% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν αναφορικά με την παραμονή του στο Αγρίνιο στο υπόλοιπο της σεζόν.

Αυτό διότι στον Παναιτωλικό πιστεύουν ότι με τα χρήματα που καλείται να ξοδέψει η ομάδα για έναν ποδοσφαιριστή του οποίου δεν θα έχει το σύνολο των δικαιωμάτων, μπορεί να βρει στην αγορά κάποιον άλλο, αντίστοιχης χρηματιστηριακής αλλά και ποδοσφαιρικής αξίας, στον οποίο να μπορεί να επενδύσει, αφού θα της ανήκει το σύνολο των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή και σε ενδεχόμενη μελλοντική πώλησή του θα έχει μεγαλύτερο οικονομικό όφελος. Κάτι που είναι δύσκολο να πετύχει στην περίπτωση του Κορνέλιους, αφού σε ενδεχόμενη πώλησή του δεν θα πάρει το σύνολο των χρημάτων τα οποία θα πρέπει, σχεδόν, να μοιραστεί με το Βανκούβερ.

Από εκεί και πέρα, σε περίπτωση αποχώρησης του Κορνέλιους, αυτομάτως δημιουργείται ένα σημαντικό κενό στο κέντρο της άμυνας, το οποίο θα καλυφθεί με την επιστροφή του Μλάντεν στη φυσική του θέση. Η εξέλιξη αυτή θα φέρει ενδεχομένως ανακατατάξεις και στον μεταγραφικό σχεδιασμό ενόψει Ιανουαρίου.

Την φετινή σεζόν, ο Κορνέλιους έχει παίξει σε 14 αγώνες με τον Παναιτωλικό και έχει μοιράσει μια ασίστ ενώ εκπροσωπεί τον Καναδά στο Μουντιάλ ο οποίος θα παίξει το πρώτο του ματς στην διοργάνωση την Τετάρτη (23/11) κόντρα στο Βέλγιο.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα