Η τήρηση κανονισμών και το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

Η κίνηση που ξεχώρισε στην Τούμπα και οι νόμοι που κάποια στιγμή σε αυτήν τη χώρα θα πρέπει να τηρούνται χωρίς να μπερδεύουμε το ηθικό κομμάτι.

Πριν από μία εβδομάδα με την ήττα του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη από τον Αστέρα το πρωτάθλημα πήρε… φωτιά. Όλοι όσοι ανακατεύονται και ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο σκέφτηκαν πως «επιτέλους έχουμε πρωτάθλημα, ο κόσμος με ενδιαφέρον ασχολείται και πηγαίνει στο γήπεδο». Λίγες ημέρες κράτησε αυτό, γιατί την Κυριακή που υπήρχαν δύο πολύ σημαντικά ματς φτάσαμε στο σημείο να μην ασχολούμαστε με κανένα από αυτά. Φτάσαμε στο σημείο να έχει παίξει ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός και να μην ακούγεται κουβέντα. Να ασχολείται όλος ο κόσμος με το ύψος των δοκαριών στο γήπεδο του Περιστερίου και φυσικά η μία ανακοίνωση να διαδέχεται την άλλη. Σε ένα πρωτάθλημα που οι τέσσερις «μεγάλοι» παλεύουν για τον τίτλο θα μείνει η σκιά της Κυριακής που πέρασε, γιατί είτε γίνει το ματς είτε όχι η ζημιά στην αξιοπιστία του πρωταθλήματος έγινε.

Αυτή είναι η μία όψη γιατί υπάρχει και η άλλη. Εάν το ύψος της εστίας δεν ήταν το σωστό, τότε υπάρχουν κανονισμοί για να δώσουν τη λύση. Το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο δεν μας ενδιαφέρει. Το αν ο ένας ήθελε να παίξει και ο άλλος όχι δεν μας ενδιαφέρει. Εκείνο που μας ενδιαφέρει και θα έπρεπε επιτέλους να ενδιαφέρει όλους είναι να τηρούνται οι νόμοι και οι κανονισμοί. Και ναι, αν θέλετε αυτό αφορά στα πάντα στη χώρα μας. Τα «εμείς τηρούμε τους νόμους» ή «εμείς είμαστε ηθικοί και δεν κερδίζουμε παιχνίδια στα χαρτιά» είναι λαϊκισμοί. Αν θέλετε, καλύτερα, είναι… παίρνω ό,τι μου κάνει ανάλογα με την πλευρά που βρίσκομαι. Ένα πρωτάθλημα και πολύ περισσότερο μία κοινωνία έχει νόμους και κανονισμούς. Λοιπόν, αυτοί πρέπει να τηρούνται και να τιμωρούνται όσοι προσπαθούν να τους… πατήσουν ή, όπως λένε και τα παιδιά, να κάνουν τη ζαβολιά. Το φετινό πρωτάθλημα κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον σε μια χώρα που τον επόμενο χρόνο θα διοργανώσει δύο ευρωπαϊκούς τελικούς. Είναι κρίμα αυτό το πρωτάθλημα να στιγματιστεί από αυτό το ματς που δεν έγινε. Το μόνο δεδομένο είναι πως αν εφαρμόζονταν οι νόμοι κατά γράμμα, όλα θα ήταν πολύ καλύτερα, όπως θα ήταν και αν πήγαινε περισσότερος κόσμος στα γήπεδα.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά, στην Τούμπα έγινε ένα από τα πιο ήρεμα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων. Ο Μίτσελ χαρακτήρισε δίκαιο το 0-0 και έδειχνε να είναι ικανοποιημένος, αλλά η εικόνα της ομάδας του από το 60' και μετά δεν θύμιζε ομάδα που διεκδικεί το πρωτάθλημα. Ο Ισπανός προπονητής στέκεται στο γεγονός ότι επί ημερών του έχει μειωθεί η διαφορά από τη βαθμολογία. Είναι μία αλήθεια αυτό και δεν αμφισβητείται, αλλά από την άλλη όταν δηλώνεις πως πας για τον τίτλο, πρέπει να το αποδεικνύεις και μέσα στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του είχε καλά τρεξίματα και έβγαλε ένταση στο παιχνίδι του. Διεκδίκησε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης τη νίκη, αλλά θα σταθούμε σε κάτι που ζήσαμε μέσα στην Τούμπα και μας έκανε θετική εντύπωση. Μία πολύ μικρή μερίδα οπαδών προς το φινάλε φώναξε το σύνθημα «λευτεριά στα αδέρφια μας». Το υπόλοιπο γήπεδο αντέδρασε άμεσα και γιούχαρε τους λίγους που φώναξαν το σύνθημα και αμέσως η ένταση έπεσε και το σύνθημα δεν ακούστηκε ξανά. Τουλάχιστον σε αυτήν την περίπτωση οι λίγοι δεν επέβαλαν την άποψή τους για ένα πολύ λεπτό θέμα που έχει αγγίξει όλη την ελληνική κοινωνία.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα