Ξέχασε να μπει, αλλά αντέδρασε

Για τρίτο ματς πρωταθλήματος στην Αγιά Σοφιά ο Ολυμπιακός δεν έχασε. Η ΑΕΚ στο νέο της γήπεδο ακόμη δεν έχει κερδίσει σε αγώνα της Σούπερ Λίγκας την ομάδα του Πειραιά που συνεχίζει την εξαιρετική παράδοση στις αναμετρήσεις με τους «κιτρινόμαυρους».

Ο Ολυμπιακός δεν έχασε ούτε χθες στην Αγιά Σοφιά, σε ένα ματς όπου ξέχασε να μπει αλλά δεν το πλήρωσε. Δεν το πλήρωσε γιατί ήταν «κέρβερος» ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης στο πρώτο μισάωρο αλλά και γιατί μετά το 1-0 ο Ολυμπιακός δεν τα έχασε. Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ μετά το 1-0 ηρέμησε, έβγαλε αντίδραση, έπαιξε μπάλα και κατάφερε να ισοφαρίσει, κυριαρχώντας στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ποντένσε «ζάλισε» την άμυνα της ΑΕΚ, ο Ελ Κααμπί για ακόμη μια φορά έκανε τη δουλειά του, ο Ροντινέι ανέβηκε, ο Φορτούνης πήρε πρωτοβουλίες και οι Καμαρά, Έσε πήραν το κέντρο ενώ ο Μασούρας αν και εμφανώς κουρασμένος δεν σταμάτησε να τρέχει και να πιέζει.

Ο Ολυμπιακός μετά το 25’ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στην έδρα της ΑΕΚ και εάν κάτι πρέπει να κρατήσει από το χθεσινό παιχνίδι είναι σίγουρα η αντίδραση αμέσως μετά το γκολ των γηπεδούχων. Θα περίμενε κανείς πως η ΑΕΚ που ξεκίνησε με ορμή, είχε φάσεις και σκόραρε, έχοντας και τον κόσμο στο πλευρό της θα συνέχιζε στον ίδιο ρυθμό αλλά τελικά έγινε το ακριβώς αντίθετο.

Ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν τα έχασε αλλά ξαφνικά γύρισε τον διακόπτη, έλεγξε το ματς και οι γηπεδούχοι έδειχναν να μην μπορούν να ακολουθήσουν. Φυσικά εάν κάτι δεν πρέπει να κρατήσει ο Ολυμπιακός από τον χθεσινό αγώνα, είναι ο τρόπος που μπήκε στον αγώνα και θύμισε περσινά ματς, όπου τις περισσότερες φορές δεχόταν εύκολα γκολ στα πρώτα λεπτά και μετά έτρεχε και δεν έφτανε.

Σαφώς και υπάρχουν ελαφρυντικά, αφού μιλάμε για μια νέα ομάδα, έναν καινούριο προπονητή που έζησε το πρώτο δυνατό ματς μακριά από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Παρ’ όλα αυτά, οι Πειραιώτες έβγαλαν φοβερή αντίδραση και έδειξαν σε έναν ακόμη αγώνα τη φετινή αγωνιστική περίοδο πως βαδίζουν σε πολύ καλό δρόμο. Στην επανάληψη τώρα, ο ρυθμός δεν ήταν ίδιος ούτε από την ΑΕΚ, ούτε από τον Ολυμπιακό.

Ο Αλμέιδα με τον Πινέδα ήθελε να δώσει ένταση στο παιχνίδι της ομάδας του αλλά δεν τα κατάφερε ιδιαίτερα, με τους Πειραιώτες να έχουν κλείσει τους χώρους και να παίζουν έξυπνα. Από την πλευρά του ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ άλλαξε γρήγορα τους Μασούρα, Ποντένσε στην επανάληψη αφού και οι δυο παίκτες είχαν τρέξει αρκετά και φάνηκε να μην έχουν δυνάμεις ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ακολουθεί και η Φράιμπουργκ την Πέμπτη και οι ποδοσφαιριστές δεν είναι ρομπότ.

Το πρόβλημα για τον κόουτς του Ολυμπιακού ήταν πως οι Σκάρπα, Μπιέλ δεν έδωσαν το κάτι παραπάνω στην επίθεση και δεν έκαναν τη διαφορά, σε ένα χρονικό σημείο του αγώνα όπου θα μπορούσαν και οι δυο να το πράξουν γιατί έχουν την ποιότητα, αλλά το παιχνίδι δεν τους βγήκε και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Γενικότερα, οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο δεν πρόσφεραν στον Ολυμπιακό και δεν είχαν για παράδειγμα τη σπιρτάδα και τη ζωντάνια του Ζίνι, ο οποίος στα τελευταία 20 λεπτά (μαζί με τις καθυστερήσεις) ήταν εκείνος που δημιούργησε προβλήματα και ανησύχησε τον Ροντινέι, ο οποίος βέβαια είχε κάνει ήδη αρκετές κούρσες και είναι λογικό στο φινάλε να μην έχει πολλές ανάσες, αφού είμαστε ακόμη και στην αρχή της σεζόν.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα