Χειρότερος σύμβουλος ο πανικός

Ο Ολυμπιακός τα έκανε όλα λάθος το βράδυ της Κυριακής (5/11) αλλά αυτό που χρειάζεται τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι ηρεμία, λογική και αποφασιστικότητα.

Λένε πως ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα το βράδυ της Κυριακής στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Στο μεγάλο λιμάνι οφείλουν να διδαχθούν όχι από την ήττα αλλά από τον τρόπο που αυτή ήρθε και να κοιτάξουν πως θα σταθούν όρθιοι μέχρι τον Ιανουάριο και εν συνεχεία με τις μεταγραφές που λογικά θα γίνουν, να μπορέσουν να πετύχουν τους στόχους τους. Είναι λογικό να υπάρχει έντονος προβληματισμός αλλά αυτή τη στιγμή ο πανικός δεν θα οδηγήσει πουθενά.

Το λέμε αυτό γιατί όσα συνέβησαν την Κυριακή το βράδυ στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ ήταν αποτέλεσμα ενός θολωμένου προπονητή. Η εικόνα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, οι κινήσεις του σώματός του στον πάγκο και οι αλλαγές του φυσικά έδειξαν έναν τεχνικό που βρισκόταν σε πανικό και δεν είχε το καθαρό μυαλό για να αλλάξει το παιχνίδι. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι μια ομάδα, που θέλει να πρωταγωνιστήσει σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η σεζόν είναι μεγάλη και θα έρθουν σπουδαίες νίκες -όπως η πρόσφατη με αντίπαλο τη Γουέστ Χαμ στον Πειραιά- αλλά και αποτελέσματα που θα ταρακουνήσουν τον σύλλογο, όπως συνέβη προχθές βράδυ απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Το ζήτημα είναι να μπορέσει ο Ολυμπιακός να διαχειριστεί τα αποτελέσματα, ιδίως όπως το προχθεσινό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» κόντρα στον ΠΑΟΚ και να βγει πιο δυνατός. Άλλωστε αυτό είχε πει από την αρχή της σεζόν και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, ο οποίος θα πρέπει βέβαια με τη σειρά του να αντέξει σε αυτήν την πίεση, να καθαρίσει το μυαλό του και να βρει λύσεις για τα δύσκολα που έρχονται σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλο καράβι, έχει έναν κόσμο απαιτητικό που πικράθηκε μετά το προχθεσινό 2-4 από τον ΠΑΟΚ αλλά και την εικόνα της ομάδας μέσα στο σπίτι της. Οι φίλοι των Πειραιωτών βλέπουν για την ώρα έναν Ολυμπιακό που στα δύσκολα – με εξαίρεση τον αγώνα απέναντι στη Γουέστ Χαμ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» – δεν παίρνει καλό βαθμό αλλά στην τελική δεν είναι αυτοί που αποφασίζουν για τον προπονητή, για τους παίκτες που θα φύγουν, για τους ποδοσφαιριστές που θα αποκτηθούν και για εκείνους που θα είναι στο αρχικό σχήμα, θα κάθονται στον πάγκο ή θα βρίσκονται στην εξέδρα.

Αυτά είναι ζητήματα που απασχολούν τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη, τους ανθρώπους που είναι κοντά του και εμπιστεύεται, τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ και τους συνεργάτες του.

Μένει να δούμε πως θα λειτουργήσουν ΠΑΕ και Ντιέγκο Μαρτίνεθ μετά το πρώτο μεγάλο ταρακούνημα της σεζόν αλλά και οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αισθάνονται επίσης την πίεση. Ο Ολυμπιακός δεν έχει χρόνο για να μένει πίσω και στη «σφαλιάρα» από τον ΠΑΟΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος έχει δυο απαιτητικά παιχνίδια μακριά από την έδρα του.

Αρχικά, θα παίξει στο Λονδίνο με τη Γουέστ Χαμ την Πέμπτη για το Γιουρόπα Λιγκ και εν συνεχεία στην Τρίπολη με τον Αστέρα την Κυριακή για το πρωτάθλημα.

Λένε πως το καλύτερο γιατρικό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ένα μεγάλο αποτέλεσμα και μια σπουδαία νίκη, που θα ανατρέψει το κλίμα και την εικόνα που έχει διαμορφωθεί ύστερα από μια ήττα όπως η προχθεσινή από τον ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός του Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει μπροστά του λοιπόν έναν τέτοιο αγώνα την Πέμπτη μέσα στο Λονδίνο με αντίπαλο την κάτοχο του Κόνφερενς Λιγκ.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα