Η διαχείριση του Τουρέ

Μοιάζει να έχει γίνει βιαστικά η είσοδος του Γιάγια Τουρέ στη δράση. Χρειάζεται υπομονή για να προστατευτεί και ο παίκτης και η επένδυση του Ολυμπιακού.

Από τη στιγμή που είχε ολοκληρωθεί η μεγάλη επιστροφή του Γιάγια Τουρέ στον Ολυμπιακό είχε ξεκαθαριστεί ότι ο Ιβοριανός σταρ χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να είναι σε τέτοια φυσική κατάσταση ώστε να απαλειφθεί το γεγονός πως δεν έκανε φέτος καθόλου προετοιμασία. Αυτό απαιτείται για κάθε ποδοσφαιριστή, ακόμη και για έναν ποδοσφαιριστή που έχει τέτοια αγωνιστική αξία η οποία ξεπερνά κατά πολύ το επίπεδο του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει με τον Ολυμπιακό.

Ο Τουρέ έπαιξε στο Κύπελλο με τον Λεβαδειακό και ήταν ένα σωστό τεστ. Η συμμετοχή του στο ματς των 11 αλλαγών με την Μίλαν δεν ήταν καθόλου άσχημη για ένα διάστημα στο οποίο όλη η ομάδα είχε πάει καλά, ενώ ο ίδιος έδειξε ότι μπορεί να έχει ιδανική συνεργασία στη μεσαία γραμμή με τον Γκιγιέρμε και ειδικά τον Νάτχο. Φανερά, όμως, και στο Σαν Σίρο δεν ήταν ακόμη έτοιμος. Με τον ΟΦΗ υπήρχε η επιλογή να παίξει ο Νάτχο που προερχόταν από δύο εξαιρετικά ματς με την Εθνική του, αλλά τελικά προτιμήθηκε ο Τουρέ στη θέση του απόντος Φορτούνη. Σε ένα ματς που θα περίμενε κανείς ότι ο Ολυμπιακός θα είχε την κατοχή και θα κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο, συνέβη στο πρώτο ημίχρονο το αντίθετο, με τους γηπεδούχους να πιέζουν ψηλά, τον Καμαρά να μην βοηθάει στην κυκλοφορία της μπάλας προς την επίθεση καθώς έδειχνε εντελώς ανέτοιμος και τον Τουρέ να μένει ψηλά και να μην έχει τον τρόπο να συμβάλλει στο πλάνο που είχε προετοιμαστεί. Με τα τρεξίματά του να τον προδίδουν σε μια γενικότερη κακή (ή αλλιώς χαλαρή) λειτουργία της μεσαίας γραμμής. Η αλλαγή του ήταν σωστή και η είσοδος του Νάτχο απέδειξε τι θα έπρεπε να είχε γίνει από την αρχή.

Ο Γιάγια Τουρέ είναι κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό. Θα έμοιαζε πιο λογικό να μπει σταδιακά στα παιχνίδια που μοιάζουν περισσότερο βατά από αυτά που έχει δώσει έως τώρα η ομάδα. Με τον Απόλλωνα, την Παναχαϊκή για το Κύπελλο, την Ντουντελάνζ στο Φάληρο. Έτσι ώστε να μπορέσει να βοηθήσει ουσιαστικά και πολύ δυναμικά τον Ολυμπιακό στη συνέχεια της σεζόν, τόσο στην Ευρώπη με την Μπέτις και την Μίλαν όσο και στα κρίσιμα ματς του πρωταθλήματος που ακολουθούν, με τον ίδιο σε πλήρη ετοιμότητα. Ίσως η είσοδός του έγινε περισσότερο βιαστικά απ' όσο έπρεπε και κάπως υπό πίεση, με το λάθος να βαραίνει τόσο τον ίδιο όσο και τον προπονητή της ομάδας.

Είναι δεδομένο ότι ο χαρισματικός ποδοσφαιριστής μπορεί να κάνει τη διαφορά στον Ολυμπιακό έστω και στη δύση της καριέρας του. Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι το θέλει και ο ίδιος, αλλιώς δεν θα γυρνούσε. Θα πήγαινε στην Ασία με πολλαπλάσια κέρδη στον λογαριασμό του. Από εδώ και πέρα καλούνται οι αρμόδιοι του κλαμπ και ο ίδιος ο παίκτης να βρουν την φόρμουλα ώστε να προστατευτεί ο Τουρέ από εμφανίσεις σαν κι αυτές στο Ηράκλειο, αλλά και να αξιοποιηθεί η μεγάλη επένδυση που έκανε το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός με την απόκτησή του.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα