Οι Σλοβάκοι δεν του επέτρεψαν να επιστρέψει 

Η ουσία είναι πως σε δυο κομβικές στιγμές, στο διάστημα όπου ο Ολυμπιακός ήταν σαφώς καλύτερος και η ΑΕΚ… πελαγοδρομούσε, οι διαιτητές από τη Σλοβακία στέρησαν από τους Πειραιώτες τη δυνατότητα να επιστρέψουν στον αγώνα και να κάνουν την ανατροπή.  

Ο Ολυμπιακός κάνει μπαμ από χιλιόμετρα πως έχει ζητήματα αγωνιστικά. Σαφώς και δεν είναι η ομάδα που ονειρεύεται ο κόσμος του και φυσικά οι άνθρωποι που εργάζονται για τον Πειραιώτικο σύλλογο. Δεν περιμέναμε τον χθεσινό αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ στο άδειο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» προκειμένου να γίνουμε σοφότεροι και να διαπιστώσουμε πως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τεράστια αμυντικά προβλήματα και έλλειμμα ποιότητας. Γίνονται προσθήκες, θα γίνουν κι άλλες ωστόσο πολύ δύσκολα κατά τη διάρκεια της σεζόν, με τα παιχνίδια να είναι διαδοχικά, ειδικά τους πρώτους μήνες του χρόνου, μπορεί να αλλάξει η εικόνα δραματικά προς το καλύτερο.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως ο Ολυμπιακός απαγορεύεται να κερδίζει ή θα πρέπει να βγει εκτός διεκδίκησης τίτλου από τις αρχές Ιανουαρίου. Διότι μετά τα χθεσινά αποτελέσματα είναι πλέον στο -8 από την κορυφή που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός και στο -6 από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Σαφώς και θα μπορούσε η κατάσταση να ήταν διαφορετική στη βαθμολογία εάν και εφόσον ο Σλοβάκος διαιτητής και ο συμπατριώτης του που ήταν στο VAR, αποφάσιζαν σωστά στις δυο κρίσιμες στιγμές της επανάληψης όπου και κρίθηκε η αναμέτρηση στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ο Μασούρας δεν χρησιμοποιεί το χέρι του για να κατεβάσει την μπάλα πριν σκοράρει και μπορεί ο διαιτητής να ξεγελάστηκε ή να μην είδε σωστά τη φάση, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο και με τον διαιτητή που βρίσκεται στο VAR και βλέπει τη φάση. Κακώς ακυρώνεται το γκολ του Έλληνα άσου, όπως και κακώς λίγα λεπτά αργότερα δεν δίνεται πέναλτι στο μαρκάρισμα του Κάλενς πάνω στον Ναβάρο με τον αμυντικό της ΑΕΚ να τινάζει και το πόδι του.

Κι εδώ ο διαιτητής δεν είδε παράβαση αλλά το εντυπωσιακό είναι πως και σε αυτή τη φάση δεν υπήρξε καμία παρέμβαση από το VAR. Το αναφέρουμε αυτό γιατί μόνο εάν υπάρξει παρέμβαση από το VAR μπορεί να πάει ο διαιτητής της αναμέτρησης να πάει και να δει τη φάση για να αλλάξει την απόφασή του ή όχι. Η ουσία είναι πως σε δυο κομβικές στιγμές, στο διάστημα όπου ο Ολυμπιακός ήταν σαφώς καλύτερος και η ΑΕΚ… πελαγοδρομούσε, οι διαιτητές από τη Σλοβακία στέρησαν από τους Πειραιώτες τη δυνατότητα να επιστρέψουν στον αγώνα και να κάνουν την ανατροπή.

Άλλωστε και οι «κιτρινόμαυροι» του Ματίας Αλμέιδα δεν ξετρέλαναν με την απόδοσή τους. Εκμεταλλεύτηκαν τα παιδικά λάθη στην άμυνα του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο και το γεγονός πως επέτρεψαν οι γηπεδούχοι στον Λιβάι Γκαρσία σε δυο παρόμοιες φάσεις να πηδήξει ολομόναχος στα κόρνερ που κέρδισε η ΑΕΚ. Στη μία σκόραρε και στην άλλη δημιούργησε το τέρμα για τον Τσούμπερ.

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο ΠΑΟΚ και ο προπονητής του φυσικά… πιάστηκαν κοιμώμενοι. Δεν ξέρουμε εάν ο Ρουμάνος τεχνικός Ραζβάν Λουτσέσκου, οι συνεργάτες του και οι παίκτες του ΠΑΟΚ υποτίμησαν τον αντίπαλό τους αλλά αυτό που έχει σημασία είναι πως ο Άρης πήρε τη νίκη που άξιζε.

Οι «κίτρινοι» του Άκη Μάντζιου λίγες μόλις ημέρες μετά την ήττα με ανατροπή στην Τρίπολη με αντίπαλο τον Αστέρα, έπαιζαν με την… πλάτη στον τοίχο και σίγουρα ένα ακόμη αρνητικό αποτέλεσμα, από τον μεγάλο αντίπαλο της πόλης αυτή τη φορά, θα έφερνε μεγαλύτερη γκρίνια και προβληματισμό.

Ο Άρης που έπαιζε υπό πίεση μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια, ήξερε τι ήθελε και πώς να το πάρει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κόντρα σε έναν ΠΑΟΚ που παρουσιάστηκε πνευματικά ανέτοιμος για το ντέρμπι της πόλης. Οι παίκτες του έδειξαν να μην έχουν ενέργεια, δεν είχαν καθαρό μυαλό ενώ και για τον Ραζβάν Λουτσέσκου δεν ήταν μια καλή βραδιά, αφού όπως είπαμε και παραπάνω παρουσίασε μια ομάδα πνευματικά ανέτοιμη για ένα ντέρμπι κόντρα στον Άρη.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα