Ολυμπιακός: «Φτερά» στα ποδάρια

Ο Ολυμπιακός με «φτερά» τους Ροντινέι, Μαρτίνς νίκησε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τον Άρη.

Ο Ολυμπιακός με «φτερά» τους Ροντινέι, Μαρτίνς πέρασε από το «Κλεάνθης Βικελίδης» και παραμένει «ζωντανός» στο κυνήγι του τίτλου, λίγες μόλις ημέρες μετά τον αποκλεισμό του στα πέναλτι από τον Παναθηναϊκό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».
Σε έναν αγώνα λοιπόν χωρίς επιστροφή, απέναντι στον Άρη που κατέβηκε στο ματς με την ψυχολογία στα ύψη μετά την πρόκριση επί της ΑΕΚ στα πέναλτι την περασμένη Τετάρτη, ο Ολυμπιακός όχι μόνο κέρδισε μέσα στη Θεσσαλονίκη αλλά το έκανε και με πειστικό τρόπο. Γιατί μπορεί οι «κίτρινοι» του Άκη Μάντζιου στο φινάλε να μείωσαν στο σκορ, αλλά η αλήθεια είναι πως η ομάδα του Πειραιά στην ουσία ποτέ δεν κινδύνεψε και κυριάρχησε καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς.

Οι «ερυθρόλευκοι» στηρίχτηκαν στον εξαιρετικό για ακόμη μια φορά Ροντινέι, ο οποίος τα έκανε όλα. Ήταν εκείνος που έφτιαξε το 0-1, αλλά κι αυτός που λίγα λεπτά μετά με εύστοχο πέναλτι διαμόρφωσε το 0-2, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως από τον Βραζιλιάνο ξεκίνησε και αυτή η φάση, όπως και οι περισσότερες των Πειραιωτών στο πολύ καλό τους διάστημα στο πρώτο ημίχρονο.

Όργωσε όλη τη δεξιά πλευρά ο Ροντινέι, ο οποίος είναι στιγμές που θυμίζει… Μακ Κίσικ. Ταύρος ο Βραζιλιάνος παίρνει φόρα και δεν σταματάει πουθενά. Οδοστρωτήρας. Ένας ακούραστος ποδοσφαιριστής που κάνει τη διαφορά στη δεξιά πλευρά της ομάδας του μεγάλου λιμανιού.

Όπως τη διαφορά φαίνεται πως κάνει και ο Μαρτίνς, ο οποίος σαφώς και δεν έχει αυτήν τη στιγμή τις δυνάμεις και τα τρεξίματα του Ροντινέι, αλλά μιλάμε για έναν παίκτη με εξαιρετικά χαρακτηριστικά. Ξεχειλίζει από ποιότητα και στο διάστημα που είναι καλά και αντέχει είναι εκείνος ο ποδοσφαιριστής που μπορεί να ανακατέψει την αντίπαλη άμυνα, να προβληματίσει, να πάει στο ένας εναντίον ενός και να δημιουργήσει φάση από το πουθενά. Σε έναν Ολυμπιακό που από την αρχή της χρονιάς λείπει η φαντασία, ο Μαρτίνς, αν και βρίσκεται λίγες ημέρες στη χώρα μας, δείχνει πως είναι εκείνος που μπορεί να κάνει το απρόβλεπτο.

Κάτι που σε κάποια παιχνίδια έκανε ο Ποντένσε, ο οποίος χθες ήρθε από τον πάγκο σε μια στιγμή όπου ο Μαρτίνς δεν είχε ανάσες και πολύ σωστά ο Καρβαλιάλ τον έριξε στη μάχη, περιμένοντας από εκείνον να του δώσει το κάτι παραπάνω και να… καθαρίσει ενδεχομένως το παιχνίδι. Ο Πορτογάλος όμως δεν μπήκε ποτέ στο κλίμα του παιχνιδιού. Μπορεί να πάλεψε και να προσπάθησε, αλλά σχεδόν όλες του οι ενέργειες ήταν ημιτελείς και δείχνει να μην πατάει καλά.

Οι γηπεδούχοι του Άκη Μάντζιου δεν ξέρουμε εάν είχαν μείνει στο ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ και τη σπουδαία πρόκριση, αλλά η ουσία είναι πως εγκλωβίστηκαν από τον Ολυμπιακό που είχε περισσότερη ενέργεια και αποφασιστικότητα. Ο Άρης, εάν δεν έρθουν τα πάνω κάτω, θα είναι στα πλέι οφ στο τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, αλλά μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα έχει μείνει πάρα πολύ πίσω από ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Η λογική λέει πως θα δώσει όλη τη βαρύτητα στο Κύπελλο Ελλάδας. Ο δρόμος προς τον τελικό φαντάζει βατός για την ομάδα του Άκη Μάντζιου και όλοι στην ομάδα υποστηρίζουν πως ο μεγάλος στόχος της σεζόν, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση με τα ζευγάρια και τις διασταυρώσεις, είναι να φτάσει μέχρι το τέλος και να διεκδικήσει το τρόπαιο. Το ζήτημα είναι βέβαια να μη χάσει τον προσανατολισμό του και μέσα από τα παιχνίδια του πρωταθλήματος να πάρει ώθηση, ψυχολογία και για τις αναμετρήσεις του Κυπέλλου που θα ακολουθήσουν.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα