Κάρμο: Ο σκληρός Κονσεϊσάο, ο Κλοπ, ο σοβαρός τραυματισμός και ο Ολυμπιακός

Ο Νταβίντ Κάρμο καταλήγει στον Ολυμπιακό μετά από πολυήμερες διαπραγματεύσεις των Πειραιωτών με την Πόρτο. Η Ιστορία του 24χρονου στόπερ που έφτασε μία ανάσα από το Άνφιλντ.

Για τον Νταβίντ Κάρμο ο Ολυμπιακός έχει δώσει σκληρή μάχη και έχει υπομείνει τα τερτίπια της Πόρτο. Οι Πειραιώτες τα έχουν βρει με τους «Δράκους» και ο ποδοσφαιριστής αναμένεται ίσως και την Πέμπτη (25/1) στην Ελλάδα.

Ο 24χρονος αμυντικός έχει κάνει ένα πολύ καλό όνομα, αλλά στην Πόρτο δεν έχει καταφέρει να στεριώσει. Στο Ντραγκάο πιστεύουν ακόμα στην αξία του, αλλά ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο είναι σκληρός και πολύ αυστηρός σε θέματα αγωνιστικής πειθαρχίας.

Έχει ασκήσει κριτική στον παίκτη δημόσια και δεν το έχει κάνει μία φορά. Η πρώτη ήταν την περασμένη σεζόν όταν είχε κάνει ένα αχρείαστο πέναλτι στο ματς με την Κλαμπ Μπριζ. Υπό αυτές τις συνθήκες ο Κάρμο δεν μπορούσε να παίξει στην Πόρτο με τον Κονσεϊσάο να μην καταλαβαίνει από ονόματα. Στο παρελθόν, άλλωστε απέτυχαν παίκτες όπως ο Νακατζίμα.

Γενικά πρόκειται για ένα προπονητή που δεν λογαριάζει ονόματα και κόστος μεταγραφής και για τον Κάρμο θεωρούσε ότι δεν έχει πειθαρχία στο παιχνίδι του. Ο Πορτογάλος αμυντικός, πάντως πριν τρία χρόνια είχε φτάσει μία ανάσα από τη Λίβερπουλ.

Τον Ιανουάριο του 2021 όταν αγωνιζόταν στη Μπράγκα και οι Reds είχαν θέματα με την άμυνα τους ο Κλοπ είχε υποδείξει τον Κάρμο. Ο τότε 21 ετών αριστεροπόδαρος στόπερ είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον του Γερμανού που τον ήθελε στο Άνφιλντ. Η Μπράγκα, όμως στύλωσε τα πόδια και δεν έδινε τον ποδοσφαιριστή. Κατάφερε να αρνηθεί την πρόταση και ο παίκτης να μείνει στην ομάδα.

Η μοίρα, όμως, του έπαιξε ένα περίεργο παιχνίδι. Μερικούς μήνες και συγκεκριμένα, τον Νοέμβριο του 2021 έγινε πρωταγωνιστής για έναν φρικτό τραυματισμό που είχε. Σε ένα παιχνίδι με αντίπαλο την Πόρτο, η οποία τελικά τον αγόρασε, προσπάθησε να σταματήσει τον Λουίς Ντίαζ. Εκείνος δεν μπόρεσε να τον αποφύγει και άθελα του να τον χτυπήσει στον δεξί αστράγαλο με αποτέλεσμα να του τον σπάσει και να μείνει για πολλούς μήνες εκτός δράσης.

Ο τραυματισμός του ήταν σοκαριστικός και είχε κάνει τον γύρο της Ευρώπης. Τελικά η Πόρτο αγόρασε τον ποδοσφαιριστή το καλοκαίρι του 2022 έναντι 20 εκατ. ευρώ και τώρα καταλήγει στον Ολυμπιακό δανεικός με οψιόν ύψους 18 εκατ. ευρώ και με στόχο να αναγεννήσει ξανά την καριέρα του.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα