Ολυμπιακός: Πρώτος… τελικός

Ο Ολυμπιακός ίδρωσε για να κάμψει την αντίσταση του αξιόμαχου ΠΑΣ Γιάννινα χθες στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», αλλά οφείλει να ανεβάσει στροφές και να βάλει ενέργεια στο παιχνίδι του ενόψει των δύσκολων αγώνων που ακολουθούν.

Ένα ακόμη παιχνίδι που το είχε πάει στα μέτρα του ο Ολυμπιακός στην επανάληψη, το έκανε… θρίλερ και έδωσε δικαίωμα στον ΠΑΣ Γιάννινα να πιστέψει στο κάτι παραπάνω μέσα στο Καραϊσκάκη. Η ουσία βέβαια δεν αλλάζει. Ο Ολυμπιακός μπορεί να κέρδισε 3-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα και να παρέμεινε κοντά σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, αλλά ενόψει της συνέχειας και των δύσκολων εκτός έδρας αγώνων που ακολουθούν θα πρέπει να βάλει ένταση και ενέργεια στο παιχνίδι του, εάν θέλει τον Φλεβάρη να μη μείνει κι άλλο πίσω.

Δεν υπάρχουν πλέον τα χρονικά περιθώρια έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στον βαθμολογικό πίνακα. Ακολουθεί ο πρώτος… τελικός με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Ένα παιχνίδι όπου με νίκη ο Ολυμπιακός θα γυρίσει τούμπα την κατάσταση, λίγες ημέρες πριν επισκεφθεί την Τούμπα για τον δεύτερο… τελικό με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, τη στιγμή που μπαίνουμε στην τελική ευθεία της κανονικής περιόδου.

Απομένουν έξι αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου και οι Πειραιώτες πρέπει να αλλάξουν την εικόνα τους, βάζοντας παράλληλα στην εξίσωση και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, που δεν είναι και λίγα. Αυτό φυσικά δεν είναι εύκολο για κανέναν προπονητή στον πλανήτη, ωστόσο ο Κάρλος Καρβαλιάλ όταν ανέλαβε την ομάδα του Πειραιά ήξερε πολύ καλά πως το έργο του θα είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Το Κύπελλο χάθηκε και μέσα στον Φεβρουάριο εκτός από τα ματς με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ υπάρχουν και οι αγώνες για το Κόνφερενς Λιγκ με αντίπαλο τη Φερεντσβάρος. Η λογική λέει πως σε αυτές τις αναμετρήσεις ο Ολυμπιακός θα εμφανιστεί με περισσότερη ενέργεια και ένταση, που έλειψε χθες, και ίσως σε αυτό να έπαιξαν τον ρόλο τους και οι απουσίες των Ροντινέι, Αλεξανδρόπουλου, αλλά αυτό ενδεχομένως να μην είναι αρκετό. Θα πρέπει και παίκτες να βγουν μπροστά και να δώσουν βοήθειες για παράδειγμα στον Γιώργο Μασούρα, ο οποίος δεν γίνεται να… τρέχει για όλους. Σαφώς η εικόνα του Ναβάρο χθες ήταν ένα καλό σημάδι για τον Καρβαλιάλ, αλλά στα δύσκολα οι νίκες θα έρθουν εάν μπουν κι άλλοι ποδοσφαιριστές δυναμικά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Δείξουν διάθεση, πάθος και πίστη.

Όπως για παράδειγμα συμβαίνει με τον ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος εδώ και μήνες βγάζει τρομερή αυτοπεποίθηση και καθοδηγείται από δύο τρομερούς ποδοσφαιριστές που τα κάνουν όλα στην επίθεση. Ο λόγος φυσικά για τους Τάισον, Ντεσπόντοφ, οι οποίοι πήραν παραμάζωμα τον Παναθηναϊκό του Φατίχ Τερίμ που δεν έχει ακόμη νίκη σε μεγάλο παιχνίδι στην Ελλάδα και για την ώρα για το μόνο που μπορεί να πανηγυρίζει ο Τούρκος τεχνικός είναι η πρόκριση επί του Ολυμπιακού στη διαδικασία των πέναλτι.

Κομβικό λοιπόν το ντέρμπι «αιωνίων» την επόμενη αγωνιστική. Όχι μόνο για τους «ερυθρόλευκους» αλλά και για τους «πράσινους» που δεν πατάνε καλά, έχουν αρκετά αγωνιστικά προβλήματα, όμως η ουσία είναι πως σε καμία περίπτωση δεν πείθουν, αν και στο φινάλε θα μπορούσαν να πάρουν τον βαθμό.

Ο Λουτσέσκου πήγε το ματς εκεί όπου ήθελε, «έπιασε» στον ύπνο τον Παναθηναϊκό, χτύπησε στην κόντρα με τους Τάισον, Ντεσπόντοφ να κάνουν… πλάκα στην άμυνα του ΠΑΟ, αλλά εκεί όπου πρέπει να σταθούμε είναι στην αντίδραση των γηπεδούχων. Αμέσως μετά το 1-1 με το πέναλτι του Μπακασέτα, ο ΠΑΟΚ δεν έκανε δεύτερες σκέψεις και πήρε αμέσως το προβάδισμα, ενώ πριν από το 2-1 του Βούλγαρου άσου είχε κι ένα γκολ που σωστά ακυρώθηκε.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα