Πανσερραϊκός - Αστέρας Τρίπολης 2-0: Επιστροφή στις νίκες για τα «λιοντάρια»

Ο Πανσερραϊκός νίκησε 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης στο Δημοτικό γήπεδο Σερρών για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέϊ άουτ της Super League και επέστρεψε στον δρόμο των επιτυχιών.

Στον δρόμο των επιτυχιών επέστρεψε ο Πανσερραϊκός και πανηγύρισε την παρθενική του νίκη στα πλεϊ άουτ της Super League. Τα «λιοντάρια» άφησαν πίσω τους την ήττα από τον Παναιτωλικό στην πρεμιέρα και νίκησαν 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης στο Δημοτικό γήπεδο Σερρών για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέϊ άουτ.

Αυτό ήταν το δεύτερο μόλις εντός έδρας τρίποντο για την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία στην κατηγορία από την «αυγή» του 2024, που της επέτρεψε να απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, στη μάχη που μαίνεται για την παραμονή. Αντίθετα, οι Αρκάδες έφτασαν αισίως τις επτά συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες στα παιχνίδια τους στη Super League, αφού συνεχίζουν να αγνοούν το τρίποντο μακριά από την Τρίπολη από εκείνο το 0-2 επί του ΟΦΗ στην Κρήτη στα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες ελάχιστες φορές απείλησαν με αξιώσεις τις αντίπαλες εστίες και οι όποιες επιθετικές τους προσπάθειες δεν στάθηκαν ικανές για να φτάσουν στο γκολ. Παρόλα αυτά όμως, είχαν από ένα δοκάρι στο παιχνίδι. Μόλις στο έκτο λεπτό οι Αρκάδες βγήκαν στην κόντρα επίθεση, ο Μιριτέλο σούταρε μέσα στην αντίπαλη περιοχή και είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι της εστίας του Χόβαν, ενώ στο 40’ ήταν η σειρά των γηπεδούχων, όταν ο Διαμαντής έπιασε το σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής και σημάδεψε το οριζόντιο του Τσιφτσή. Έτσι, το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες κολλημένες στο 0-0, δίχως μάλιστα να έχουν πραγματοποιήσει ούτε ένα σουτ εντός στόχου, ωστόσο η κατάσταση στην επανάληψη δεν ήταν ανάλογη.

Στο 59’ από την εναέρια μονομαχία του Αυλωνίτη με τον Γιαμπλόνσκι, μετά την κεφαλιά του πρώτου η μπάλα βρίσκει στο χέρι του δεύτερου και ο διαιτητής αφού συμβουλεύτηκε το VAR καταλόγισε πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Αμρ Ουάρντα και νίκησε τον Τσιφτσή για το 1-0 του Πανσερραϊκού. Ο Μίλαν Ράσταβατς του Αστέρα έριξε άμεσα στο ματς τους Πίτσου και Ρεγκίς Κρεσπί με την ελπίδα να φτάσει η ομάδα του στην ισοφάριση.

Αντ’ αυτού όμως, στο 74’ ήρθε και το 2-0 των γηπεδούχων. Από εκτέλεση κόρνερ του Ουάρντα ο Αυλωνίτης έκανε το σουτ στην αντίπαλη περιοχή και πέτυχε έτσι το πρώτο του γκολ στη φετινή σεζόν. Παρά τις προσπάθειες του Αστέρα να φτάσει στα γκολ για να αποσοβήσει την ήττα, το 2-0 παρέμεινε ως το φινάλε και ο Πανσερραϊκός πανηγύρισε το τρίποντο.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2-0

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (4-2-3-1): Χοβάν – Δεληγιαννίδης, Μπέργκστρεμ, Διαμαντής (46’ Αυλωνίτης), Πεταυράκης – Μορέιρα, Στάικος – Γούλερι, Χατζηστραβος, Ουάρντα – Μπετανκόρ (75’ Άλεξιτς)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (4-2-3-1): Τσιφτσής - Γκαρθία, Καστάνιο, Χριστόπουλος (61’ Πίτσου), Άλβαρες – Αλάγκμπε (80’ Γκος), Σουρλής (46’ Γιαμπλόνσκι) – Καλτσάς, Μπαρτόλο, Παλάσιος (61’ Ρεγκίς Κρεσπί) – Μιριτέλο (80’ Μάντζης).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κωνσταντίνος Τσέτσιλας (Καστοριάς)


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα