ΠΑΣ Γιάννινα -Παναιτωλικός 1-1: Μόνο με θαύμα πια οι Ηπειρώτες

Ο ΠΑΣ προηγήθηκε με τον Κόντε, αλλά ο Παναιτωλικός με τον Ντίας πήρε το 1-1. Σε ακόμη πιο δύσκολη θέση οι Ηπειρώτες, πολύτιμος πόντος για την ομάδα του Αγρινίου. 

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αν και προηγήθηκε δεν μπόρεσε να νικήσει τον Παναιτωλικό (1-1) κι έτσι η προσπάθειά του για την παραμονή στη Super League έγινε ακόμη πιο δύσκολη. Αντιθέτως ο Παναιτωλικός πήρε πολύτιμο βαθμό (σε ένα ακόμη ματς των δύο ομάδων για φέτος που έληξε ισόπαλο) με συνέπεια να είναι πολύ περισσότερο αισιόδοξος για το δικό του στόχο.

Ο ΠΑΣ μπήκε επιθετικά και είχε ευκαιρία στο 3' με τον Κόντε, ενώ ο Γιάννης Πετράκης (που αποθεώθηκε κατά την είσοδό του στο γήπεδο από το κοινό λόγω της μεγάλης θητείας του στα Γιάννινα) είδε την ομάδα του να σκοράρει στο 5' με τον Νίκο Καρέλη, αλλά ήταν οφσάιντ μετά το γύρισμα του Μαυρία. Την απόφαση έλαβε το VAR που τσέκαρε τη φάση.

Ο Παναιτωλικός συνέχισε να είναι επικίνδυνος όταν έβγαινε στην κόντρα καθώς έβρισκε χώρους, αλλά το ματς δεν είχε τη μεγάλη φάση μέχρι το 25' όταν ο ΠΑΣ άνοιξε το σκορ. Ο Σόρια έκλεψε, συνεργάστηκε τον Ροσέρο και γύρισε στην περιοχή προς τον Πέδρο Κόντε που με άμεση εκτέλεση με σουτ έκανε το 1-0. Οι γηπεδούχοι πήραν πάνω τους ψυχολογικά και έλεγξαν το παιχνίδι, απειλήθηκαν στο 40' από τον Καρέλη και απείλησαν στο 42' με τους Ροσέρο και Παμλίδη. Για να πάνε προηγούμενοι στα αποδυτήρια.

Χωρίς αλλαγές οι δύο προπονητές στην επανάληψη με το 4-3-3 του ΠΑΣ και το 3-5-2 του Παναιτωλικού να διατηρείται. Χωρίς ρυθμό το ξεκίνημα καθώς ο Παναιτωλικός δεν μπορούσε να δημιουργήσει και ο Γρηγορίου είχε σφίξει τις γραμμές του ΠΑΣ. Γρήγορα ο Πετράκης γύρισε σε τετράδα στην άμυνα βάζοντας τον Πέρες αντί του Μλάντεν, περιμένοντας κάτι καλύτερο επιθετικά.

Ο Παναιτωλικός είχε δύο σουτ με Μαρία και Λομόνακο που έφυγαν άουτ, αλλά στο 68' ο ΠΑΣ μεγάλη ευκαιρία με τον Τζίνο για δεύτερο γκολ μετά από εντυπωσιακή ενέργεια του Ροσέρο. Όμως ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που σκόραρε, με τον Σέρχιο Ντίας να αξιοποιεί με κεφαλιά - ψαράκι την ωραία σέντρα του Μαυρία στο 70'.

Ο ΠΑΣ το γύρισε σε 4-4-2 με φουλ επίθεση, αλλά οι παίκτες του φαίνονταν επηρεασμένοι από την ισοφάριση. Στο 81' πάντως ο Κόντε έχασε μεγάλη ευκαιρία μετά από μπάσιμο και σέντρα του Σόρια. Στο 86' επικίνδυνο φάουλ του Χουάνπι κόντραρε σε κόρνερ, ενώ στο 89' ο ΠΑΣ ζήτησε πέναλτι σε πέσιμο του Τζίμα, αλλά ο Κουμπαράκης σωστά έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι καθώς δεν υπήρξε παράβαση από τον Ταμπίτζε. Ευκαιρία για τον Τζίμα στο 90', αλλά ο Τσάβες «καθάρισε». Τρομερή ευκαιρία πάλι με τον Τζίμα στο 90'+3' αλλά το πλασέ του κόπηκε από τον Οικονόμου πριν πάει στα δίχτυα. Στην αντεπίθεση ο Παναιτωλικός έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ντουάρτε (απόκρουση ο Νάγκι), ενώ στη συνέχεια η μπάλα πήγε από κεφαλιά του Λομόνακο προς τη γραμμή, ο Νάγκι έδιωξε, ο Λιάβας την έστειλε στα δίχτυα αλλά το γκολ δεν μέτρησε για οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Μικρογραφία

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός 1-1

Γήπεδο: «Ζωσιμάδες»

Σκόρερ: 25' Κόντε - 70 Ντίας

Διαιτητής: Κουμπαράκης (Κυκλάδων)

Κίτρινες: 90'+2' Τζίμας - 31' Μλάντεν

Συνθέσεις

ΠΑΣ Γιάννινα: Νάγκι, Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης, Κιάκος (78' Τσαούσης), Καραχάλιος, Ριένστρα (71' Τζίμας), Τζίνο (87' Ροζάλες), Παμλίδης, Ροσέρο (71' Λεό), Κόντε

Παναιτωλικός: Τσάβες, Οικονόμου, Μλάντεν (55' Πέρες), Ταμπίτζε, Μαυρίας, Τσιγγάρας (66' Φρ. Ντουάρτε), Χουάνπι (87' Λιάβας), Χατζηθεοδωρίδης (66' Λομόνακο), Τορεχόν, Καρέλης, Ντίας (87' Μπακάκης)


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα