Ολυμπιακός: Μόνο οι Πειραιώτες θα προκαλούσαν τέτοιο «σαματά»

Πριν από μία εβδομάδα ο Ολυμπιακός βρισκόταν στο -8 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ και τώρα στο -4 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ. Κι όλοι τους πίστευαν ότι είχαν ξεμπερδέψει με τους «ερυθρόλευκους»! Αμ δε...

Πρωταθληματάρα βλέπουμε σε ό,τι έχει να κάνει με τη μάχη της κορυφής. Κι αυτό είναι κάτι που δεν χωράει καμία αμφιβολία. Ο Ολυμπιακός πριν από ακριβώς μία εβδομάδα ήταν στο -8 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έλεγε ότι «τίποτα δεν έχει τελειώσει». Πιστεύετε ότι στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ δεν γέλασαν (έστω και κρυφά) με τη δήλωση του Βάσκου; Προφανώς τον περνούσαν για τρελό.

Μία εβδομάδα μετά ο Ολυμπιακός είναι στο -4 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και στο -3 από την δεύτερη ΑΕΚ. Ουσιαστικά πέρασαν δύο αγωνιστικές που μόνο οι δύο «αιώνιοι» δεν έχασαν βαθμούς, αλλά μείωσαν αισθητά τη διαφορά από την κορυφή.

Για να είμαστε ειλικρινείς, αν πριν από μία εβδομάδα βρισκόταν στη θέση του Ολυμπιακού μία άλλη ομάδα, δεν είμαστε σίγουροι ότι θα κατάφερνε να προκαλέσει τέτοιο «σαματά» στη μάχη της κορυφής.

Θα μας πείτε βέβαια, ότι και ο Παναθηναϊκός συνήλθε μετά την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ, αλλά ο Ολυμπιακός δείχνει να παίζει από το ματς με τη Μακάμπι στη Σερβία και έπειτα σε πολύ υψηλές στροφές και κυρίως πολύ πειστικά και κυριαρχικά! Ακόμα και στη Νέα Φιλαδέλφεια ανάγκασε τον Ματίας Αλμέιδα να πει ότι κορυφαίος παίκτης του αγώνα ήταν ο Γιώργος Αθανασιάδης.

Αντιθέτως, ο Παναθηναϊκός έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Η ΑΕΚ αντί να «χτίσει» πάνω στη νίκη που πήρε από το πουθενά με τον Ολυμπιακό, «ήπιε θάλασσα» στα αμέσως δύο επόμενα παιχνίδια και μέσα σε δύο αγωνιστικές έχασε πέντε βαθμούς, μολονότι προηγήθηκε!

Μόνο ο ΠΑΟΚ βγάζει την εικόνα μίας σταθερής ομάδας και με διάθεση να μην χάσει σε καμία περίπτωση την επαφή με την κορυφή. Κι όχι μόνο δεν την χάνει, αλλά είναι τόσο επίμονος και τόσο πεισματάρης που φιγουράρει στην πρώτη θέση! Αυτό που πέτυχε στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν είναι μικρό πράγμα και οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε.

Θεωρητικά το πιο εύκολο πρόγραμμα έχει στις επόμενες δύο αγωνιστικές ο Παναθηναϊκός που αντιμετωπίζει ισάριθμες φορές τη Λαμία. Θα μπορούσε να πει κάποιος το ίδιο και για την ΑΕΚ που παίζει με τον αδιάφορο βαθμολογικά Άρη σε Νέα Φιλαδέλφεια και Χαριλάου.

Σε δύο εβδομάδες ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ. Αν τον κερδίσει, τότε θα γίνει το «έλα να δεις» ακόμα περισσότερο…

Οι πιθανότητες εξακολουθούν να μην είναι υπέρ του Ολυμπιακού, αλλά έχει προκαλέσει τέτοιο «θόρυβο με τις εμφανίσεις του που κανένας σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ ή Παναθηναϊκό δεν κοιμάται ήσυχος!


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα