Ολυμπιακός: Ευρωπαϊκό και πρωτάθλημα, αλλά πρώτα να περάσει τρίτος

Έχει κάθε λόγο ο Ολυμπιακός με την αγωνιστική του έκρηξη να στοχεύει στο ιδανικό φινάλε. Το ζητάει ο κόσμος γιατί πια το πιστεύει. Τα βήματα ωστόσο πρέπει να γίνουν μεθοδικά. 

Είναι δικαιολογημένος ο ενθουσιασμός στον Ολυμπιακό για την πορεία της ποδοσφαιρικής ομάδας υπό την τεχνική ηγεσία του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Έχουν γίνει πάρα πολλά το τελευταίο διάστημα. Πιθανά και απίθανα. Έχει έρθει πρόκριση στην Ευρώπη μετά από ήττα 1-4 στο πρώτο ματς. Έχει έρθει κι άλλη πρόκριση με ηρωικό τρόπο στην Κωνσταντινούπολη. Η ομάδα για πρώτη φορά στην ιστορία της είναι στους «4» ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει κάνει νίκες σε δύο ντέρμπι (με τον ΠΑΟΚ) ενώ πριν από τον Μεντιλίμπαρ δεν είχε πάρει ούτε ένα. Κυρίως, ο Ολυμπιακός παίζει πια καλό ποδόσφαιρο. Ουσιαστικό σχεδόν πάντα, θεαματικό ενίοτε.

Όλα αυτά έχουν οδηγήσει τον κόσμο του Ολυμπιακού όχι μόνο στο να ζητάει τον ευρωπαϊκό και τον ελληνικό τίτλο, όπως συνέβη από την «καυτή» εξέδρα στο πρόσφατο 2-1 επί του ΠΑΟΚ. Αλλά και στο να το πιστεύει. Ακράδαντα. Έχει στηρίξει πάρα πολύ τον προπονητή και τους παίκτες, διότι πολύ απλά βλέπει πως πλέον υπάρχει νόημα να το κάνει. Κι όχι απλώς επειδή ο κόσμος μιας ομάδας πρέπει πάντα να το κάνει.

Αυτό που έχει πετύχει η πειραϊκή ομάδα το έκανε με υπομονή, θάρρος, σχέδιο. Στο ίδιο «στυλ» πρέπει να συνεχίσει. Βάζοντας πάνω απ' όλα το ίδιο το ποδόσφαιρο, γιατί σε αυτή τη φάση η προσήλωση στο ποδόσφαιρο έχει φέρει όλα αυτά που έχουν έρθει. Ο Ολυμπιακός έχει να παίξει δύο ματς με την 4η στην Αγγλία Άστον Βίλα. Εκεί αυτή η θέση οδηγεί στο Champions League. Ο ίδιος ο Ολυμπιακός παραμένει 4ος στη Super League και υπό προϋποθέσεις αυτή η θέση μπορεί να μην οδηγήσει πουθενά. Αυτός είναι συνεπώς ο πρώτος στόχος. Συνέχεια με νίκες, με την ίδια προσπάθεια και απόδοση. Με την ίδια διαχείριση. Να περάσει έναν έναν τους προπορευόμενους, εφόσον ευνοηθεί κι από τα αποτελέσματα των δύο ντέρμπι που ακολουθούν. Για τους άλλους. Ο Ολυμπιακός συνεχίζοντας να κοιτάζει τον εαυτό του μπορεί να κάνει κι άλλα απίθανα να συμβούν...


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα