ΑΕΚ- Παναθηναϊκός 3-0: Τον… κατάπιε!

Η ΑΕΚ ήταν καταπληκτική στην «OPAP Arena» και επικράτησε εύκολα με σκορ 3-0 του Παναθηναϊκού φτάνοντας ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τρομερή εμφάνιση από τον Ελίασον, χωρίς αρχή και τέλος οι «πράσινοι»

Η ΑΕΚ ήταν καταιγιστική στην «OPAP Arena» και επικράτησε με σκορ 3-0 του Παναθηναϊκού για την 7η αγωνιστική των play off στη Super League και πλησίασε ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν την απόλυτη υπεροχή από τα πρώτα λεπτά του αγώνα εκμεταλλεύθηκαν την κάκιστη αμυντική λειτουργία κυρίως του Ακαϊντίν και έφτασαν πανεύκολα σε μια μεγάλη νίκη.

Η ΑΕΚ χρειάζεται πια μια νίκη στην Τούμπα ή στο Φάληρο για να «κλειδώσει» τον τίτλο. Μπορεί να κινδυνεύσει μόνο αν σ' αυτά τα δύο ματς πάρει 0 ή 1 βαθμό.

Από την άλλη πλευρά οι «πράσινοι» δεν είχαν ούτε αρχή, ούτε τέλος και προβλημάτισαν με την αναιμική εικόνα τους.

Η… προειδοποιητική βολή έφτασε στον Ντραγκόφσκι στο 3’ με την κεφαλιά του αμαρκάριστου Πόνσε μέσα από την περιοχή, που κατέληξε άουτ.

Στο 7’ όμως η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ, καθώς μετά από λάθος πάσα του Τσέριν ο Ελίασον έκλεψε την μπάλα στον άξονα, συνεργάστηκε με τον Πινέδα και με ένα ωραίο σουτ στα όρια της περιοχής νίκησε τον Ντραγκόφσκι για το 1-0.

Η υπεροχή της ΑΕΚ ήταν καθολική με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια του και τον Ιωαννίδη να είναι πολύ καλά κλεισμένος από τον Κάλενς.

Στο 27’ οι «πράσινοι» διαμαρτυρήθηκαν για μαρκάρισμα του Κώτσιρα από τον Αραούχο μέσα στην περιοχή και φαίνεται από το ριπλέι πως έχουν δίκιο.

Λίγο αργότερα όμως στο 38’ η «Ένωση» σκόραρε ξανά μετά από τραγικό λάθος του Ακαϊντίν που γύρισε άνευρα τη μπάλα στον Ντραγκόφσκι, ο Πόνσε απλώς πήρε τη μπάλα και πλάσαρε για το 2-0.

Καθολική υπεροχή της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος με τον Παναθηναϊκό ανέτοιμο πνευματικά και αγωνιστικά με… απόντες τους Ιωαννίδη, Μπακασέτα, Λημνιό.

Ο Τερίμ άλλαξε το πλάνο του στην ανάπαυλα περνώντας στο ματς τους Βιλένα και Σπόραρ αντί των Λημνιού και Παλάσιος, ενώ παρέταξε την ομάδα του με 3-5-2, με τον Αράο τρίτο στόπερ.

Ο Παναθηναϊκός πήρε τα ηνία του αγώνα, είχε την υπεροχή, αλλά η ΑΕΚ είχε τη φάση του αγώνα στο 61’.

Ο Πινέδα πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, πάτησε στην περιοχή, έκανε το δυνατό σουτ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια εξ επαφής, ο Πόνσε με ανάποδο ψαλίδι προσπάθησε να νικήσει τον Ντραγκόφσκι αλλά εκείνος με τρομερή επέμβαση και τη βοήθεια του δοκάρια, απέτρεψε το 3-0.

Δεν το απέτρεψε όμως στο 69’ όταν ο Πινέδα έφυγε στην πλάτη της άμυνας, πάτησε στην περιοχή, ο Γκατσίνοβιτς τσίμπησε την μπάλα από το γύρισμα, ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε και ο Ελίασον στο ριμπάουντ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Τερείμ άδειασε τα άκρα του για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του με συνέπεια η ΑΕΚ να βρίσκει ακόμα περισσότερους κενούς χώρους και να απειλεί συνεχώς ειδικότερα από τη δεξιά πλευρά.

Στο 80’ μάλιστα ο Πινέδα βγήκε απέναντι στον Ντραγκόφσκι και αστόχησε απελπιστικά.

Η υπόλοιπη διάρκεια του αγώνα «κύλησε» κυρίως με τον Αλμέιδα να κάνει διαχείριση δυνάμεων ενόψει του ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ να παίρνει τη νίκη με το τελικό 3-0.

Μικρογραφία

ΑΕΚ- Παναθηναϊκός 3-0

Γήπεδο: «OPAP Arena»

Διαιτητής: Βιλί Ντελαζό (Γαλλία)

Σκόρερς: Ελίασον (7’, 69’), Πόνσε (38’)

Κίτρινες: - Γεντβάι (63’), Ακαϊντίν (68’)

Κόκκινη: -

Συνθέσεις:

AEK (Αλμέιδα): Αθανασιάδης – Ρότα (76’ Άμραμπατ), Κάλενς, Βίντα, Χατζισαφί – Πινέδα (82’ Μάνταλος), Γιόνσον, Σιμάνσκι, Ελίασον (77’ Μήτογλου)– Αραούχο (58’ Γκατσίνοβιτς), Πόνσε (76’ Λιβάϊ Γκαρσία)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τερίμ): Ντραγκόφσκι – Κώτσιρας (77’ Βαγιαννίδης), Ακαϊντίν, Γεντβάι, Χουάνκαρ (64’ Μλαντένοβιτς) - Τσέριν, Μπακασέτας (64’ Βέρμπιτς), Αράο – Λημνιός (46’ Σπόραρ), Ιωαννίδης, Παλάσιος ( 46’ Βιλένα)


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα