Ολυμπιακός: Η «κλοπή» του Τσικίνιο, ο Σμιντ, ο Μεντιλίμπαρ και ο Καρβαλιάλ

Ο Ολυμπιακός τον Ιανουάριο έκανε την μεγάλη ληστεία με την απόκτηση του Τσικίνιο του από τη Μπενφίκα. Πώς τον έπεισε να έρθει στην Ελλάδα και τι εκμεταλλεύτηκε.

Μία από τις μεταγραφές του Ιανουαρίου που έχουν κάνει τη διαφορά στον Ολυμπιακό είναι ο Τσικίνιο. Το σημαντικό με τον Πορτογάλο μέσο είναι πως ανήκει στους Πειραιώτες και δεν πρόκειται για δανεικό ποδοσφαιριστή.

Στο πλάνο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ο 28χρονος χαφ είναι πολύ σημαντικός. Είναι ένας παίκτης που παίζει σημαντικό ρόλο στο πρέσινγκ που κάνει η ομάδα του Πειραιά. Για τους «ερυθρόλευκους» είναι μία μεταγραφική επιτυχία η απόκτηση του Τσικίνιο από τη Μπενφίκα τον Ιανουάριο. Το συμβόλαιο του με τους «αετούς» ολοκληρωνόταν το καλοκαίρι και ο ίδιος δεν ήθελε να ανανεώσει.

Ο Ολυμπιακός πάνω σε αυτή την επιθυμία του παίκτη βασίστηκε και του πρόσφερε αυτό που του έλειπε στη Λισαβόνα. Να έχει δηλαδή πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα του, να είναι σημαντικός στο κλαμπ του. Ο Τσικίνιο δεν έπαιρνε τον χρόνο που ο ίδιος επιθυμούσε, δεν είχε ρόλο αν και αρχικά φαινόταν το αντίθετο. Έτσι είχε αποφασίσει πως θα φύγει από τη Μπενφίκα και μάλιστα είχε συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό από τον Ιανουάριο για να έρθει στην Ελλάδα το καλοκαίρι. Κάπου εκεί τον έχασαν οι Πορτογάλοι και με τον παίκτη να πιέζει επιτεύχθηκε συμφωνία να έρθει στη χώρα μας τον Ιανουάριο.

Για τον Τσικίνιο πάντως είχε εξαιρετική άποψη ο Ρότζερ Σμιντ και είχε μιλήσει γι' αυτόν με τα καλύτερα λόγια. «Έχει επιβεβαιώσει ότι είναι ικανός να κάνει σπουδαία παιχνίδια. Έδειξε τα προσόντα του με τη μπάλα, την ευελιξία του, τη φυσική του ικανότητα και νομίζω ότι μπορεί να κάνει πολύ καλή δουλειά. Ακόμα κι όταν δεν παίζει είναι θετικός παίκτης, διότι δουλεύει πολύ καλά και προσαρμόζεται στη θέση του και στους ρόλους του», είπε ο Γερμανός προπονητής της Μπενφίκα, αλλά και αυτό δεν ήταν αρκετό για τον Τσικίνιο.

Στον Ολυμπιακό έχει βρει όλα αυτά που ζητούσε. Ο Μεντιλίμπαρ τον θεωρεί σημαντικό γρανάζι του ποδοσφαίρου που παίζει, αλλά αξίζει να σημειωθεί πως ο Καρβαλιάλ ήταν αυτός που τον έπεισε να έρθει στην Ελλάδα. Άρεσε στον Τσικίνιο το πρότζεκτ του Ολυμπιακού και γι' αυτό τον επέλεξε αν και είχε στα χέρια του προτάσεις και από ομάδες της Τουρκίας, ενώ πριν μερικούς μήνες είχε απορρίψει πρόταση και από τη Σαουδική Αραβία.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα