Βρήκε σταθερότητα, ψάχνει και ηρεμία

Το παράδοξο με την τετράδα της άμυνας του Ολυμπιακού, η αναγκαιότητα να βρει ηρεμία και να κρατάει το μηδέν.

Με το πέρασμα των αγώνων το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι στην επίθεση του, αφού δεν έχει το εύκολο γκολ και το έχει πληρώσει ακριβά και μάλιστα σε σημαντικά του πρωταθλήματος. Αν γυρίσουμε το χρόνο πίσω όμως θα θυμηθούμε πως γινόταν μεγάλη κουβέντα για την άμυνα.

Εκεί εστίαζαν όλοι το μεγάλο πρόβλημα της ομάδας και είναι αλήθεια πως ο Πέδρο Μαρτίνς «ψαχνόταν» πολύ μέχρι να βρει το κατάλληλο δίδυμο. Ο Πορτογάλος από την πρώτη στιγμή δούλεψε το Βούκοβιτς-Σισέ, αλλά αυτό σε επίσημο ματς το είδαμε για πρώτη φορά στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς «ψαχνόταν» μέχρι τότε. Έχει κάνει πολλές δοκιμές στα δίδυμα των στόπερ μέχρι να επαναφέρει αυτό που δούλευε όλο το καλοκαίρι στην προετοιμασία. Η κολόνα του στην άμυνα πάντα ήταν ο Βούκοβιτς, ο οποίος μάλιστα είναι ο δεύτερος παίκτης του Ολυμπιακού σε συμμετοχές. Στο μυαλό του πάντα υπήρχε ότι ο Σισέ είναι ο καλύτερος για παρτενέρ του Σέρβου, αλλά περίμενε τον Σενεγαλέζο να φτάσει στα περσινά του στάνταρ.

Το παράδοξο με την άμυνα του Ολυμπιακού στα τελευταία παιχνίδια είναι πως πρόκειται για τη μοναδική γραμμή που στηρίζεται στους ελάχιστους ποδοσφαιριστές που έμειναν από την περσινή ομάδα. Ελαμπντελαουί και Κούτρης έχουν καθιερωθεί στα άκρα της άμυνας, ο Σισέ ήταν και πέρσι, ενώ ο Βούκοβιτς ήταν στον Ολυμπιακό μέχρι τα μισά της σεζόν. Ο Μαρτίνς έχοντας στα χέρια του μία νέα ομάδα δείχνει να έχει καταλήξει στην τετράδα της άμυνας και αυτό που ψάχνει τώρα είναι και ηρεμία.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα