Aνάγκη να σπάσει την «κατάρα» της επαρχίας ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός μετά το παιχνίδι Kυπέλλου με την Ξάνθη συμπλήρωσε έναν χρόνο χωρίς νίκη στην επαρχία, την ώρα μάλιστα που ακολουθούν πολλοί κρίσιμοι αγώνες με ομάδες της περιφέρειας και είναι επιτακτική η ανάγκη να παίρνει νίκες στην περιφέρεια.

Ένα σοβαρό πρόβλημα για τον Ολυμπιακό αποτελεί η δυσκολία του να κερδίζει σε εκτός έδρας παιχνίδια που διεξάγονται στην ελληνική περιφέρεια. Είναι ένα ζήτημα που αντιμετωπίζει η πειραϊκή ομάδα εδώ και μεγάλο διάστημα, καθώς με το προχτεσινό 0-0 στην Ξάνθη για το Κύπελλο συμπληρώθηκε ένας χρόνος με μοναδική νίκη σε τέτοιου τύπου αγώνα, το 4-0 επί του Πλατανιά την περασμένη άνοιξη. Απέναντι, δηλαδή, σε έναν αντίπαλο που είχε χάσει από καιρό τις ελπίδες του να παραμείνει στην κατηγορία και δεν υπήρχε γι΄αυτόν σοβαρό κίνητρο.

Σε ετούτο το αρνητικό σερί για τον Ολυμπιακό, στο οποίο φυσικά δεν υπολογίζουμε τις νίκες του σε παιχνίδια Κυπέλλου με ομάδες μικρότερων κατηγοριών (όπως οι φετινές με την Παναχαϊκή και τον Άρη Αβάτου), προστέθηκε το αποτέλεσμα στον αγώνα με την Ξάνθη.

Για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ήταν η τρίτη συνάντηση σε επαρχιακή έδρα στη φετινή σεζόν, με τις προηγούμενες να είναι η ήττα από τον ΟΦΗ με 1-0 και η ισοπαλία 1-1 με την Ξάνθη λίγο πριν από τις γιορτές. Φέτος, δηλαδή, δεν υπάρχει προς το παρόν αποτέλεσμα νίκης σε τέτοια αναμέτρηση, παρότι ο Ολυμπιακός στην άλλη έξοδό του από το Λεκανοπέδιο νίκησε τον Άρη στην Θεσσαλονίκη. Κι αυτό τον «οδηγό» πρέπει να έχει η ομάδα στα ματς που ακολουθούν και ειδικά στα μαζεμένα εκτός έδρας, βάσει προγράμματος, τα τρία προσεχή Σαββατοκύριακα. Στην Λιβαδειά πρώτα, έπειτα στα Γιάννενα και εν συνεχεία στην Τρίπολη με τον Αστέρα.

Στην προηγούμενη αγωνιστική περίοδο και πέραν της ευρείας νίκης επί του Πλατανιά, ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει στις αρχές Γενάρη του 2018 στη Λάρισα με 3-0 και έκτοτε είχε ισοπαλία 1-1 με τον Αστέρα (πολύ καθοριστικό αποτέλεσμα για την εξέλιξη του περσινού πρωταθλήματος καθώς έριξε την ομάδα από την κορυφή), το 1-1 με τον Λεβαδειακό και τη βαριά ήττα από τον ΠΑΣ με 3-0, η οποία είχε προκαλέσει και τη δημόσια «έκρηξη» του Βαγγέλη Μαρινάκη σε βάρος των ποδοσφαιριστών.

Παρατηρείται, λοιπόν, το επίσης αξιοσημείωτο: ο Ολυμπιακός είχε απώλειες στην περσινή σεζόν στα ματς με τις ομάδες που αντιμετωπίζει το προσεχές διάστημα εκτός έδρας για το φετινό πρωτάθλημα, τον Λεβαδειακό, τον Αστέρα και τον ΠΑΣ!

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει ήδη αρχίσει να επισημαίνει τις δυσκολίες αυτών των αναμετρήσεων και την ανάγκη ουσιαστικής κυριαρχίας της ομάδας ώστε να πάρει τις νίκες και να μείνει στο κατόπι του ΠΑΟΚ μέχρι να φτάσει το ντέρμπι των δύο ομάδων στην Τούμπα. Διότι αντιλαμβάνεται ο καθένας πως όποια προβλήματα κι αν έχει αυτό το διάστημα ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, εάν ο Ολυμπιακός δεν κερδίζει τα δικά του ματς, όσες πιθανότητες υπάρχουν θα εξανεμιστούν πριν φτάσει η ώρα της αναμέτρησης κορυφής.

Στο πρώτο μισό της περσινής περιόδου, ο Ολυμπιακός με τον Χάσι είχε φέρει 1-1 στην Ξάνθη, αλλά με τον Λεμονή είχε επικρατήσει 3-1 στην Κέρκυρα και 4-1 στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό. Τη νίκη επί της Λαμίας με 1-0 δεν την υπολογίζουμε στη σχετική έρευνα, από τη στιγμή που το ματς είχε γίνει στο Περιστέρι και όχι στην έδρα της ομάδας από την Φθιώτιδα.

Την αγωνιστική σεζόν 2016-17, στον τελευταίο τίτλο του, ο Ολυμπιακός είχε χάσει στην επαρχία μόνο από την Λάρισα (0-1), είχε φέρει ισοπαλίες με Πλατανιά (2-2), Αστέρα (0-0) και Λεβαδειακό (1-1) και είχε πετύχει 5 νίκες (2-0 στην Ξάνθη, 2-0 στα Γιάννενα, 2-1 στη Βέροια, 2-0 στην Κέρκυρα, 2-0 στο Αγρίνιο). Δεν ήταν ούτε τότε λίγες οι απώλειές της δηλαδή. Ενώ στην έδρα της Λιβαδειάς που αγωνίζεται την Κυριακή ο Ολυμπιακός, τα δύο τελευταία ματς ήταν ισόπαλα 1-1, κάτι που οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη προσοχή. Ώστε να μην πάθει η ομάδα αυτό που συνέβη στην Ξάνθη, να φέρει δηλαδή τρίτη σερί ισοπαλία.

Ο Ολυμπιακός ήταν πραγματικός… περιφερειάρχης (!) στη σεζόν του Μάρκο Σίλβα, τότε που σε 9 αγώνες είχε 8 νίκες και μόνο μία ισοπαλία, το 1-1 στην Κρήτη με τον Πλατανιά. Ενώ την αμέσως προηγούμενη περίοδο (2014-15), πάλι είχε πάθει «ζημιές» (1-3 από τον ΠΑΣ, 1-1 με τον Πλατανιά) αλλά ήταν ανώδυνες καθώς σημειώθηκαν στις τελευταίες αγωνιστικές και με τον τίτλο εξασφαλισμένο. Εκείνη τη σεζόν ο Ολυμπιακός είχε κάνει 9 νίκες στην επαρχία και είχε ακόμη δύο ισοπαλίες (1-1 με Παναιτωλικό, 0-0 με Αστέρα).

Παλιά έλεγαν ότι ο τίτλος περνάει από την επαρχία και για τον φετινό Ολυμπιακό εάν μπορεί να υπάρξει πιθανότητα τίτλου με την ομάδα στο -8, οι νίκες στην επαρχία και… παντού είναι εκ των ων ουκ άνευ.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα