Ολυμπιακός: Η μεγάλη αλλαγή, το ίδιο έργο με Αστέρα και η γραμμή του Φορτούνη

Ποιό είναι το στοιχείο που έχει διευκολύνει το παιχνίδι του Ολυμπιακού, η γνωστή ιστορία με ομάδα που θα τον υποδεχθεί έπειτα από συντριβές και το πραγματικό πέναλτι στα Γιάννενα.

Στα τρία τελευταία παιχνίδια του στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να κάνει κάτι που είχε πετύχει μόλις σε άλλα τρία μέχρι τότε. Να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο.

Το έκανε με την Λαμία και νίκησε 3-0, με την Λιβαδειά και νίκησε 2-0, με τον ΠΑΣ και νίκησε 2-1. Το είχε ξανακάνει μόνο με ΠΑΣ, Αστέρα και Παναιτωλικό στον πρώτο γύρο και είχε νικήσει εύκολα ή δύσκολα.

Είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα να αφήσει πίσω της τα χαμένα πρώτα ημίχρονα, για τα οποία έγινε πολύς λόγος στον πρώτο γύρο. Να σκοράρει νωρίς, να παίρνει το προβάδισμα, να αποφεύγει αυτό το «να τρέχει και να μη φτάνει». Ο Μαρτίνς το ζητούσε διαρκώς, τώρα τελευταία το βλέπει και στόχος του είναι να το...καθιερώσει.

Κατά τα λοιπά, ο Ολυμπιακός θα έχει πάλι την επόμενη Κυριακή το ίδιο έργο μπροστά του. Να αντιμετωπίσει μια ομάδα που θα προέρχεται από βαριές ήττες από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και θα ψάξει αντίδραση. Το ίδιο συνέβη με τον ΠΑΣ και είδαμε πόσο ανταγωνιστική ήταν αυτή τη φορά η ομάδα των Ιωαννίνων. Ο Αστέρας έχασε άδοξα από τον ΠΑΟΚ, ενώ με την ΑΕΚ ούτε πρόλαβε να καταλάβει πως δέχτηκε τρία γκολ μέσα σε ένα 20λεπτο. Την Κυριακή ο Παράσχος και οι παίκτες του θα είναι αποφασισμένοι για αντίδραση απέναντι στον Ολυμπιακό, ο οποίος θα πρέπει πάλι να δώσει ό,τι έχει και δεν έχει για να μπορέσει να συνεχίσει να κερδίζει και να βρίσκεται στο κυνήγι της κορυφής.

Έτσι είναι το πρόγραμμα, δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά, από τη στιγμή που καλές ή λιγότερο καλές ομάδες του πρωταθλήματος υποκύπτουν δίχως αντίσταση στους δικέφαλους και μετά τα δίνουν όλα με τον Ολυμπιακό.

Αρκεί να τα δίνουν όλα και οι...διαιτητές. Διότι θέλει όντως πολύ μεγάλη προσοχή στην ανάλυση του ριπλέι ώστε να φανεί ότι το μαρκάρισμα του Σιόντη στον Φορτούνη στο 77' ήταν πέναλτι! Κι αυτό ήταν το πέναλτι που έπρεπε να πάρει ο Ολυμπιακός, διότι την ώρα του μαρκαρίσματος ο Φορτούνης έστω και με το... μυτάκι του παπουτσιού του πατούσε στην περιοχή. Αλλά εδώ ο Παπαδόπουλος που ήταν μπροστά στη φάση δεν είδε ότι υπήρξε φάουλ, πέναλτι θα έδινε; Αυτό με τον Λάζαρο και το τράβηγμα, θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι οι Έλληνες διαιτητές δεν σφυρίζουν τέτοια πέναλτι.

Οι ξένοι ναι, εδώ το έκανε ο άλλος σε βάρος της Μίλαν στο Καραϊσκάκη. Οι Έλληνες ποτέ δεν θα δώσουν τέτοιο πέναλτι. Αν και το συγκεκριμένο νομίζω πώς όντως δεν ήταν...


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα