Ο Φορτούνης των τριών διπλών του Ολυμπιακού στην επαρχία

Τι έχει αλλάξει φέτος στον «Φόρτου», γιατί είναι καλύτερος και τι κοινό έχουν τα τρία διπλά του Ολυμπιακού. Γράφει ο Γιώργος Στασινόπουλος…

Ένα σερί τριών εκτός έδρας αγώνων ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία για τον Ολυμπιακό. Τώρα τον περιμένουν τα εντός έδρας ματς με ΑΕΛ και Πανιώνιο, αλλά έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τη «μάχη» με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν εις πέρας τις δύσκολες αποστολές στα επαρχιακά γήπεδα.

Τρία ματς που τα έκανε ο Ολυμπιακός να φαίνονται εύκολα, διότι εύκολα δεν ήταν. Και στα τρία γήπεδα η ομάδα του Πειραιά είχε να αντιμετωπίσει και τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Για να μπορέσει μία ομάδα σε ένα τόσο μικρό διάστημα να φύγει με νίκες από τρεις έδρες χρειάζεται ικανότητα, πάθος, ποιότητα και πίστη.

Τέτοια ματς θέλουν και προσωπικότητες και είναι γεγονός πως σε αυτό το δύσκολο κομμάτι της σεζόν ο Κώστας Φορτούνης βγήκε μπροστά. Ο Έλληνας άσος ήταν καθοριστικός και στα τρία παιχνίδια της ομάδας του Πειραιά. Στη Λιβαδειά αυτός άνοιξε το σκορ, στα Γιάννενα έκανε ό,τι ήθελε τους αμυντικούς του ΠΑΣ και ο Σκόνδρας έβαλε το αυτογκόλ από τη σέντρα του και στην Τρίπολη άνοιξε πάλι το σκορ και σέρβιρε στον Λάζαρο για το 0-2.

Ο Κώστας Φορτούνης ήταν ο παίκτης που πήρε στις πλάτες του την ομάδα του Πειραιά και στα τρία αυτά παιχνίδια. Και δεν είναι καθόλου εύκολο όλο αυτό όταν αναφερόμαστε σε έναν ποιοτικό ποδοσφαιριστή, ο οποίος σε όλα τα παιχνίδια έχει αντιμετωπιστεί πολύ σκληρά από τους αντιπάλους του. Σε όλο αυτό έχει παίξει ρόλο το… κόλπο του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος του έχει αναθέσει νέο ρόλο, του έχει δώσει μέτρα στο γήπεδο, πατάει περιοχή και του αρέσει πολύ κάτι που το παραδέχτηκε πολύ και ο ίδιος.

Ο Πορτογάλος τεχνικός τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση βλέποντας τον Φορτούνη να κάνει φοβερά πράγματα στο γήπεδο και να βγάζει προσωπικότητα. Το ταλέντο του είναι κάτι που το γνωρίζαμε πολλά χρόνια τώρα και δεν περιμέναμε να το μάθουμε απ’ όσα κάνει τη φετινή σεζόν. Το διαφορετικό είναι πως ο Φορτούνης πλέον βγάζει στο γήπεδο προσωπικότητα και σιγουριά. Είναι πιο ώριμος και δείχνει να το έχει πάρει… πατριωτικά να σηκώσει τον Ολυμπιακό. Το ευχάριστο είναι πως του αρέσει αυτό και το αντέχει. Αυτός είναι ο διαφορετικός φετινός Φορτούνης, ο οποίος φυσικά πάνω απ’ όλα βάζει την ομάδα και όχι τον εαυτό του.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα