Ο ανήφορος του Φετφατζίδη

Ένα σπουδαίο ταλέντο που δεν κατάφερε ούτε στη δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό να αποδώσει και να δικαιώσει όσους τον πήραν στο λιμάνι. Από το Ζέεφελντ μέχρι το ΟΑΚΑ.

Το καλοκαίρι στο πλαίσιο των πολλών αλλαγών που έκανε ο Ολυμπιακός στο ρόστερ του ενέταξε ξανά σε αυτό και τον Γιάννη Φετφατζίδη. Επέστρεψε στο μεγάλο λιμάνι μετά από πέντε χρόνια και με την υπόσχεση πως γύρισε για να ολοκληρώσει μία δουλειά που την άφησε στη μέση. Φτάσαμε στον Φλεβάρη, όμως και ο "Φέτφα" αποτελεί ήδη παρελθόν και η δεύτερη θητεία του στον Πειραιά τελείωσε πολύ πιο σύντομα απ' ότι θα περίμενε ο ίδιος.

Για τον Φετφατζίδη έχει γίνει μεγάλη κουβέντα και στο παρελθόν, αφού ανέκαθεν θεωρούνταν ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα που είχε η ομάδα στην Ακαδημία της. Πάντα είχε πάνω του αυτό το βάρος και πολλοί πίστεψαν ότι μετά από πέντε χρόνια ποδοσφαίρου στο εξωτερικό αυτό το θα το είχε αποβάλλει.

Βλέποντας τον, ωστόσο, από την πρώτη ημέρα που πάτησε το πόδι του στην ομάδα και από την προετοιμασία στο Ζέεφελντ, το περασμένο καλοκαίρι γινόταν κατανοητό πως αυτό το βάρος το είχε πάνω του και ίσως ακόμα περισσότερο. Ο "Φέτφα" πρώτα απ' όλα ήθελε να αποδείξει σε αρκετό κόσμο τι αξίζει και τι μπορεί να κάνει. Ήθελε να αποδείξει ότι έχει να δώσει στον Ολυμπιακό, την ομάδα που τον έβαλε σε υψηλό επίπεδο στον ποδοσφαιρικό χάρτη.

Φάνηκε και στα παιχνίδια ότι δεν μπόρεσε να το αποβάλλει. Ο ανήφορος για τον Φετφατζίδη ήταν μεγάλος και δύσκολος. Όπως είχε γράψει και το "ΦΩΣ" στο πρωτοσέλιδο του στις 9 Οκτωβρίου. Ήταν τότε μετά από εκείνο το παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Η χαμένη ευκαιρία στις καθυστερήσεις τον στιγμάτισε και θα την κουβαλούσε για πάντα. Οι αντιδράσεις ήταν έντονες για τον Φετφατζίδη και η ψυχολογία του καταρρακώθηκε. Τότε το "ΦΩΣ" είχε καταγράψει τα γεγονός χωρίς πρόθεση να στοχοποιήσει τον ποδοσφαιριστή.

Από εκείνο το ματς και έπειτα τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τον ίδιο. Κουβαλούσε έναν Σταυρό, αλλά σιγά-σιγά οι συμμετοχές του αραίωναν. Αξίζει να σημειώσουμε, πως ο Μαρτίνς τον διαχειρίστηκε με σεβασμό και του έδινε χρόνο όσο μπορούσε. Ίσως το καλύτερο που αφήνει στη δεύτερη θητεία του στο λιμάνι είναι η καλή του εικόνα στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Μίλαν.

Το τι έχει φταίξει και ένα τόσο σπουδαίο ταλέντο δεν έχει μπορέσει να κάνει την καριέρα που θα μπορούσε; Είναι ένα ερώτημα στο οποίο ο καθένας θα δίνει τη δική του εξήγηση. Από πιτσιρικάς είχε το βάρος των αποδείξεων κι ακόμα και τώρα αυτό έπρεπε να κάνει. Σίγουρα έχει και ο ίδιος ευθύνες, αφού στη δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό έπεσε πάνω σε έναν προπονητή που του έδωσε ευκαιρίες. Έφυγε με μόλις ένα γκολ και με σημαντικές χαμένες ευκαιρίες, των οποίων αποκορύφωμα ήταν εκείνη με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα