Γι' αυτό ο Ολυμπιακός πήρε τον Μασούρα

Ο 25χρονος εξτρέμ σε ακόμα ένα ματς έδειξε πως έχει το ταλέντο και την προσωπικότητα για να αντέξει το βάρος της ερυθρόλευκης φανέλας.

Το χατ τρικ του Αχμέντ Χασάν, οι ασίστ του Ντανιέλ Ποντένσε, τα μαγικά του Κώστα Φορτούνη δικαίως έκλεψαν την παράσταση στο "Γ. Καραϊσκάκης" στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Ήταν ένα ματς που το ευχαριστήθηκε ο κόσμος που αψήφησε το τσουχτερό κρύο και βρέθηκε στο φαληρικό γήπεδο.

Δεν είναι, όμως, μόνο οι τρεις παραπάνω οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ. Θα σταθούμε και στον Γιώργο Μασούρα, ο οποίος απέδειξε σε ακόμα ένα παιχνίδι πως έχει τα προσόντα να παίξει στον Ολυμπιακό και να αντέξει το βάρος της ερυθρόλευκης φανέλας. Το γκολ που βάζει είναι ακόμα μία επιβεβαίωση της αξίας του.

Αν ήταν Πορτογάλος, Ισπανός ή οτιδήποτε άλλο θα ήταν το νούμερο ένα. Τώρα είναι υποχρεωμένος να αποδεικνύει συνέχεια την αξία του. Μία αξία, όμως, που την έδειξε από το πρώτο παιχνίδι που έπαιξε στον Ολυμπιακό. Ο 25χρονος εξτρέμ είναι από τους ελάχιστους Έλληνες που συνδυάζει ταλέντο και προσωπικότητα για να σταθεί στον Ολυμπιακό.

Αυτό ήταν το δεύτερο του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα, αφού το πρώτο το είχε βάλει με τη Λάρισα. Εκείνο, όμως που κρατάμε από τον Μασούρα δεν είναι μόνο τα γκολ του αλλά τη συνολική του εικόνα και ο τρόπος με τον οποίο κινείται στο γήπεδο. Έχει φοβερά αθλητικά προσόντα και συμμετέχει στο παιχνίδι με πολύ έξυπνο τρόπο. Κάνει κίνηση στην πλάτη της άμυνας και είναι συχνά σε θέση για γκολ. Το έχουμε δει σε κάθε ματς που παίζει, αφού πατάει με ευκολία την αντίπαλη περιοχή και οι αριθμοί του με τον Πανιώνιο δεν ήταν τυχαίοι.

Διαβάζει τις φάσεις κάνοντας κίνηση στην πλάτη των αμυντικών, είναι ταχύς και είναι δημιουργικός. Ο Μασούρας με όσα έχει δείξει φωνάζει προς κάθε κατεύθυνση πως αξίζει εμπιστοσύνης και χρόνου συμμετοχής. Ακόμα και στο Κίεβο όταν μπήκε προκάλεσε αναστάτωση, ενώ για όσους θυμούνται στο πρώτο του παιχνίδι που έπαιξε στο Καραϊσκάκη, στο Κύπελλο με τη Ξάνθη όχι απλά δεν είχε άγχος, αλλά ήταν μέσα σε 3-4 περιπτώσεις για γκολ με τον Ζίβκοβιτς τότε να τον σταματάει. Η κίνηση που κάνει σε κάθε ματς να βγαίνει σαν κρυφός κυνηγός είναι όλα τα λεφτά και δίνει το κάτι παραπάνω στην επίθεση της ομάδας.

Σε ένα σημείο που ο Ολυμπιακός θα έχει στα... πιτς γι' αρκετούς μήνες τον Λάζαρο ο Μασούρας είναι απαραίτητος και αξίζει να ενεργοποιηθεί ακόμα περισσότερο. Ο ίδιος δήλωσε πως αισθάνεται εξαιρετικά στον Πειραιά και αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Ο Μαρτίνς από την πρώτη στιγμή έχει διαπιστώσει πως πρόκειται για ένα παιδί που είναι σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας κι από εδώ και πέρα θα έχει ακόμα πιο ενεργό ρόλο.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα