Από το 1983 έχει να κερδίσει ο Άρης τον Ολυμπιακό στον Πειραιά! (vid)

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Κυριακή (10/3) τον Αρη στο "Γ. Καραϊσκάκης", στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας και εκτός των άλλων θα έχει σύμμαχο και την παράδοση.

Όσον αφορά τα παιχνίδια πρωταθλήματος, με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό, η κυριαρχία των ερυθρόλευκων είναι αδιαμφισβήτητη. Αρκεί να ρίξει κάποιος μια ματιά στους αριθμούς: Σε 54 παιχνίδια από καταβολής Α' Εθνικής (1959-60), οι ερυθρόλευκοι μετρούν 39 νίκες, 10 ισοπαλίες και μόλις 5 ήττες.

Ο Αρης έχει να κερδίσει τον Ολυμπιακό στο Λεκανοπέδιο της Αττικής από τον Γενάρη του 2002, όταν σε ένα ανελέητο σφυροκόπημα της εστίας των φιλοξενούμενων, ο Φάνης Κατεργιαννάκης "είχε κατεβάσει τα ρολά" και ο Ζμπαρί στο 79ο λεπτό είχε πετύχει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης (0-1).

Για όσους βρέθηκαν στο γήπεδο εκείνο το απόγευμα, θα θυμούνται την αποθέωση που γνώρισαν οι παίκτες του Τάκη Λεμονή για την εμφάνισή τους και παρά την ήττα! Παράλληλα, η εμφάνιση του Φάνη Κατεργιαννάκη αποτέλεσε εισιτήριο για την
μετέπειτα μεταγραφή του στους τότε πρωταθλητές Ελλάδας.

Η νίκη αυτή του Άρη, όμως, δεν σημειώθηκε στον Πειραιά, αλλά στο ΟΑΚΑ. Οπως και η αμέσως προηγούμενη: το 1-2 του 1987, με σκόρερ τούς Νίκιτς και Μουρατίδη!

Η τελευταία φορά, λοιπόν, που ο Ολυμπιακός έχασε από τον Αρη στον Πειραιά, είναι πριν από 35 χρόνια και 6 μήνες!

Στις 6 Νοεμβρίου του 1983, οι «κίτρινοι» με τον Αντώνη Γεωργιάδη στον πάγκο τους είχαν επικρατήσει 0-1, χάρη σε γκολ του Ουλφ Έρικσον στο 19ο λεπτό της αναμέτρησης.

Προπονητής του Ολυμπιακού σε εκείνο το παιχνίδι ήταν ο Γερμανός Χάινς Χέερ, ο οποίος έπειτα από δύο γεμάτες σεζόν με τον ΠΑΟΚ (68 παιχνίδια), έμεινε στον πάγκο του Ολυμπιακού μόλις για 11 παιχνίδια πρωταθλήματος, κάνοντας 6 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες.

Για την ιστορία οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σαργκάνης, Παπαδόπουλος, Μίχος (31' Κοκολάκης), Βαμβακούλας, Γούναρης, Κουσουλάκης, Αλμπερτσεν (67' Ορφανός), Νόιμαν, Αναστόπουλος, Λεμονής, Μητρόπουλος.

ΑΡΗΣ: Παντζιαράς, Σαββίδης, Τζιφόπουλος, Βένος, Μιχαλήτσος, Κούης, Σεμερτζίδης, Δουρκεράκης, Ερικσον, Ζήνδρος (89' Πασιαλής), Ζελιλίδης (87' Σκούτας).

Στιγμιότυπα του αγώνα από το αρχείο της ΕΡΤ:


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα