Τα "κανόνια" του Ολυμπιακού στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (vid)

Tην πρώτη του νίκη μετά από 4 ανεπιτυχή αποτελέσματα σε ντέρμπι αιωνίων, θα επιδιώξει να πανηγυρίσει απόψε (17/3, 19:00) ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν σημειώσει μόλις δύο γκολ στα τελευταία 4 ντέρμπι, με αποτέλεσμα να υποχρεωθούν σε 2 (εντός έδρας) ισοπαλίες και 2 (εκτός έδρας) ήττες.

Παραδοσιακά, πάντως, οι ερυθρόλευκοι σκοράρουν κατά του μεγάλου τους αντιπάλου, γεγονός που τους έχει χαρίσει 30 νίκες περισσότερες ανεξαρτήτως διοργάνωσης (συνολικά: 80 νίκες ο Ολυμπιακός, 50 ο Παναθηναϊκός και 68 ισοπαλίες).

Ο Γιώργος Σιδέρης έχει "ματώσει" 13 φορές τα πράσινα δίχτυα. Επτά φορές στο πρωτάθλημα και 6 στο Κύπελλο. Ακολουθεί ο Νίκος Αναστόπουλος με 11 γκολ (6 στο πρωτάθλημα και 5 στο Κύπελλο), ενώ 8 γκολ έχει σημειώσει ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς (7 στο πρωτάθλημα και ένα στο Κύπελλο). Ο ποδοσφαιριστής που συμπληρώνει το καρέ των πρώτων σκόρερ είναι ο Γιάννης Βάζος, ο οποίος προπολεμικά είχε σημειώσει 9 γκολ (7 στο πρωτάθλημα και 2 στο Κύπελλο). Ο Βάζος χρίστηκε σκόρερ και κατά τον αγώνα Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 2–1 στις 09.04.1933, που διεκόπη.

Αντίθετα, πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, είναι ο Δημήτρης Σαραβάκος με 16 γκολ, εκ των οποίων τα 6 με πέναλτι.

Στο μεταξύ, το γρηγορότερο τέρμα για τον Ολυμπιακό σε ντέρμπι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό ανήκει στον Μελέτη Περσία, ο οποίος είχε σκοράρει με σουτ στις 13 Ιανουαρίου 1982 (ΠΑΟ–ΟΣΦΠ 3–2, φάση των 32 του κυπέλλου 1981–82) πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα