Λαμία - ΑΕΚ 2-2: Σώθηκαν και μαθηματικά

Ο Μάνταλος άνοιξε νωρίς το σκορ (4’) στο ΔΑΚ, αλλά ο Μπαράλες είχε τις απαντήσεις (34’ πεν., 54’). Ο Mπογέ (67’) κράτησε όρθια την "Ένωση" σε μια χορταστική αναμέτρηση, με τους γηπεδούχους να "καθαρίζουν" οριστικά με την παραμονή τους στην κατηγορία.

Πλούσιο σε ευκαιρίες το ματς στη Λαμία, οι δύο αντίπαλοι μοιράστηκαν τελικά βαθμούς και εντυπώσεις (2-2). Στη Super League και την επόμενη σεζόν οι Φθιώτες.

Προτού καλά – καλά καθίσουν στις θέσεις τους οι φίλοι του ποδοσφαίρου που έδωσαν το παρών στο ΔΑΚ, ο Μάνταλος άνοιξε το σκορ: Στο 4’ υποδέχτηκε την μπάλα στην περιοχή μετά από γύρισμα του Μπακασέτα από τα αριστερά και με απευθείας πλασέ στο πρώτο δοκάρι νίκησε τον Μελίσσα για το 0-1.

Στο 20’ απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπερτόλιο, η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ ενώ στο 22’ φάουλ από τον Μάνταλο αυτή τη φορά, θα μπλοκάρει ο Μελίσσας.

Τρία λεπτά αργότερα ο Χουλτ θα κάνει το λάθος, ο Μπαράλες με κεφαλιά- πάσα θα βρει τον Μπερτόλιο στην περιοχή κι εκείνος από κοντά στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Μπάρκα.

Στο 29’ ο Μάνταλος θα βρει έξοχα τον Πόνσε στην κόντρα, ο Αργεντινός φορ θα βγει τετ-α-τετ με τον Μελίσσα, αλλά ο τελευταίος θα πέσει στα πόδια του και θα του μαζέψει την μπάλα, προτού εκείνος καταφέρει να τον προσπεράσει προκειμένου να πλασάρει στην κενή εστία.

Στο 31’ η κεφαλιά του Μπαράλες έφυγε άουτ ενώ στο 34’ είχαμε την ισοφάριση για τη Λαμία (1-1) με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπαράλες. Η παράβαση υποδείχτηκε σε μαρκάρισμα του Μπακασέτα στην περιοχή πάνω στον Μπεχαράνο. Δύσκολη φάση, αλλά μάλλον σωστή η απόφαση του ρέφερι.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με μια γυριστή κεφαλιά του Πόνσε, στο 40’, άουτ.

Στο ημίχρονο αποβλήθηκε από τον πάγκο της ΑΕΚ ο Βασίλης Δημητριάδης για διαμαρτυρίες του προς τον ρέφερι (με αφορμή το πέναλτι).

Η Λαμία πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 54’ σε μια φάση διαρκείας: Ο Ασούμπρε σέντραρε από αριστερά, ο Μπαράλες στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά έστρωσε στον Καραμάνο, που με ανάποδο ψαλίδι από κοντά θα στείλει την μπάλα προς την εστία αλλά ο Μπάρκας ενστικτωδώς αποκρούει! Ο Κρίστιτσιτς ολοκληρώνει την απομάκρυνση με κεφαλιά, αλλά στέλνει την μπάλα πάνω στον Μπαράλες που με έξοχο διαγώνιο βολές κάνει το 2-1.

Η ΑΕΚ όμως θα φέρει το ματς στα ίσια στο 67’: Κόρνερ από αριστερά, ο Τσόσιτς παίρνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και με σουτ από κοντά ο Μπογέ ισοφαρίζει (2-2).

Στο 87’ ο Μελίσσας πρόλαβε τελευταία στιγμή τον Πόνσε στην περιοχή ενώ στη συνέχεια της φάσης το σουτ του Γιαννιώτα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: ΔΑΚ Λαμίας

ΛΑΜΙΑ – ΑΕΚ 2-2

Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκούλας (Θεσσαλίας)

Σκόρερ: 34’ πεν., 54’ Μπαράλες – 4’ Μάνταλος 67’ Mπογέ

Κίτρινες: 18' Σβάρνας, 33' Μάνταλος, 44' Τσόσιτς, 65' Σιμόες.

Συνθέσεις

ΛΑΜΙΑ: Μελισσάς 5 - Βασιλαντωνόπουλος 5 Αντέτζο 5 Καρυπίδης5 , Μπεχαράνο 5 (73’ Μπλάζιτς 5) - Ασούμπρε 6 Δημούτσος 6 - Μπερτόλιο 6 (81’ Τομάς 5,5) Καραμάνος 6 Σκαρντοβέλι 6 - Μπαράλες 9,5 (78’ Ρόμανιτς 5,5).

ΑΕΚ: Μπάρκας 5 – Μπακάκης 5 Σβάρνας 5 Τσόσιτς 5 Χουλτ 5 – Σιμόες 5 Κρίστιτσιτς 5 (86’ Γιαννιώτας 5) – Κλωναρίδης 5 (31’ Αλμπάνης 5) Μάνταλος 9 Μπακασέτας 7,5 (66’ Μπογέ 9) – Πόνσε 5.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα