Ξάνθη - Απόλλων 2-0: Σοβαρεύτηκε και βλέπει πεντάδα (vid)

Ο Στόουκς έχασε το... άχαστο, , οι Θρακιώτες συνήλθαν στην επανάληψη και με δύο γκολ έπιασαν στην πέμπτη θέση τον Πανιώνιο «βυθίζοντας» τον αντίπαλό τους.

Η ακριτική ομάδα έφτασε στη νίκη με τα γκολ των Λισγάρα (55') και Αλμπάνη (78' αυτογκόλ) και κάνει όνειρα Ευρώπης. Αντίθετα, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα για τον Απόλλωνα, ο οποίος παραμένει κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Στο πρώτο μέρος ο Απόλλωνας είχε τον έλεγχο του αγώνα και πίεσε την άμυνα της Ξάνθης. Στο 12ο λεπτό δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία του, όταν ο Αλμπάνης βρέθηκε μέσα στην περιοχή και έκανε γύρισμα για τον Στόουκς στην καρδιά της άμυνας, αλλά ο δεύτερος δεν ήρθε σε επαφή με την μπάλα.

Στο 14' απάντησε η Ξάνθη. Ο Ντουρίτσκοβιτς έκανε το γέμισμα από τα δεξιά και ο Ζησόπουλος παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του με κεφαλιά-ψαράκι, που έκανε από την καρδιά της αντίπαλης άμυνας, αλλά παραχώρησε κόρνερ.

Στο 31' οι φιλοξενούμενοι έχασαν τρομερή ευκαιρία για να προηγηθούν. Έπειτα από σέντρα που έγινε από τα δεξιά, ο Ζίβκοβιτς έκανε κάκιστη έξοδο, αλλά ο Στόουκς αστόχησε μόνος προ κενής εστίας(!), ολοκληρώνοντας πολύ άτσαλα τη φάση.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι έδειξαν από το πρώτο λεπτό ότι... σοβαρεύτηκαν. Μπήκαν πιο δυνατά και άρχισαν να πιέζουν την άμυνα του Απόλλωνα. Η πίεση αυτή καρποφόρησε στο 55ο λεπτό, όταν ο Λισγάρας με σκαστή κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ του Τριάδη, έστειλε την μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ του Τσόβιτς.

Στο 69' ο Απόλλωνας έφθασε κοντά στην ισοφάριση. Ο Ναδάλες βρέθηκε από τα αριστερά, άδειασε τον προσωπικό του αντίπαλο και έστρωσε για τον αμαρκάριστο Στόουκς που έκανε και πάλι κακό τελείωμα από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, παρότι υπήρχαν καλές προϋποθέσεις.

Στο 78' έσβησαν οι ελπίδες του Απόλλωνα, καθώς μετά εκτέλεση φάουλ του Ντουρίτσκοβιτς από τα δεξιά, ο Αλμπάνης πήγε να διώξει άτσαλα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, «γράφοντας» άθελα του το 2-0 για τη Ξάνθ.

Ντεβέσα και Ανιέτε πέρασαν στο παιχνίδι για τον Απόλλωνα, αλλά το αποτέλεσμα είχε «κλειδώσει». Ο Ζίβκοβιτς επενέβη εντυπωσιακά όποτε χρειάστηκε, αποκρούοντας τις κεφαλιές των Στόουκς (83’) και Αλμπάνη (84’) και τελικά οι Ξανθιώτες πανηγύρισαν μια μεγάλη νίκη!

Η ΞΑΝΘΗ ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ... με την έναρξη του β’ μέρους, ο Ράσταβατς αντικατέστησε τον Κίκε με τον Τριάδη, που έμελλε να είναι και ο δημιουργός του γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ ο Λισγάρας. Κυρίαρχος και στην άμυνα ο τελευταίος όπως και ο τερματοφύλακας Ζίβκοβιτς όταν χρειάστηκε

Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΧΑΣΕ ΓΑΤΙ... ο Στόουκς κατάφερε να χάσει αυτό που δεν χάνεται. Βέβαια ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι αν ο Ιρλανδός σκόραρε στο 31' η ομάδα του θα απέφευγε την ήττα. Θα ήταν όμως ένα άλλο ματς.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ... Εύκολο ματς για την Εμμανουήλ Σκούλα (Θεσσαλίας), σωστές και οι κίτρινες που έδειξε.

Μικρογραφία

ΓΗΠΕΔΟ: Ξάνθη Arena
ΞΑΝΘΗ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 2-0
ΓΚΟΛ: Λισγάρας 55', Αλμπάνης 78' (αυτογκόλ)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σκούλας (Θεσσαλίας)
ΚΑΡΤΕΣ: Ντουρίκτσοβιτς, Μπαξεβανίδης, Καμαρά, Λισγάρας - Στόουκς, Μενδρινός

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Σβάρνας, Λισγάρας, Σιλά, Μπαξεβανίδης, Μπρίτο (57' Κάστρο), Μεχία, Κίκε (46' Τριάδης), Καμαρά, Ντουρίκτσοβιτς (84' Μελιόπουλος), Γέντρισεκ.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Τσόβιτς, Κοντοές (67' Σιατραβάνης), Κύργιας, Παπάζογλου, Στάθης, Ναδάλες, Κονέ (84' Ντίντακ), Ζησόπουλος, Αλμπάνης, Μενδρινός (79' Ανιέτε), Στόουκς.

Δείτε τα στιγμιότυπα από το ματς εδώ


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα