Τα οκτώ στοιχεία που δείχνουν ότι το οικοδόμημα του ΠΑΟΚ «τρίζει»

Το «ΦΩΣ» φωτίζει με στοιχεία 8 επιχειρήματα που δείχνουν ότι το αγωνιστικό οικοδόμημα του ΠΑΟΚ τρίζει μέχρι τώρα.

Την κριτική την κάνουμε όπως πρέπει να κάνει κάθε σοβαρός άνθρωπος για ό,τι ενδιαφέρεται, επί 3 μέρες λοιπόν έγινε κριτική στον Ολυμπιακό για την κάκιστη εμφάνιση που έκανε στο ΟΑΚΑ.

Όμως από τη δημοσιογραφική ματιά έχει ξεφύγει η παρατεταμένη προβληματική εικόνα του ΠΑΟΚ φέτος! Για την ακρίβεια η απόδοση του ΠΑΟΚ από τη στιγμή που έφυγε ο Λουτσέσκου. Το περιμέναμε ότι θα έχει πρόβλημα ο ΠΑΟΚ χωρίς αυτόν τον προπονητή, και το είχα γράψει ότι θα συνέβαινε. Διότι ο Λουτσέσκου έδωσε στον ΠΑΟΚ τίτλους, τον Λουτσέσκου υμνούσαν οι παίκτες -ακόμα και αυτοί που δεν έπαιζαν βασικοί- τον Λουτσέσκου υμνούσαν και οι Σαββίδηδες πριν τους αφήσει στα κρύα του λουτρού. Από την Ξάνθη είχε δείξει ο Ρουμάνος ότι έδινε ταυτότητα σε μια ομάδα, παίκτες της Ξάνθης μου έλεγαν πόσο πονηρός και καλός στην τακτική ήταν, και στον ΠΑΟΚ ανέλαβε ένα «καφενείο» και το έκανε ομάδα.

Η καταπληκτική παρουσία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας από τα προβλήματα του ΠΑΟΚ, και έπειτα η κακή εμφάνιση του Ολυμπιακού στο ματς με τον Παναθηναϊκό έκανε πάλι το ίδιο. Στην οικογένεια του ΠΑΟΚ σαν το... μασονικό μπάσκετ έχουν προσπαθήσει να κρύψουν τα προβλήματα, αλλά ρεπόρτερς του ΠΑΟΚ με τους οποίους μιλάω, λένε πρόκειται για καζάνι που βράζει.

Επειδή όλα αυτά είναι υποκειμενικά, και εύλογα μπορεί να πει κάποιος ότι υπερβάλλω, πάμε να δώσουμε επιχειρήματα και στοιχεία.

Το αγωνιστικό οικοδόμημα του ΠΑΟΚ τρίζει και πονάει εκεί που ήταν μέχρι πέρσι το ατού του. Στην άμυνα. Όταν λέμε άμυνα, εννοούμε όλη την αμυντική συμπεριφορά της ομάδας, τη συνολική τακτική, το πόσο «κόμπακτ» (συμπαγής) είναι, αλλά και την ατομική απόδοση παικτών-κλειδιών. Πέρσι ατού του ΠΑΟΚ ήταν τα στόπερ του (Βαρέλα-Κρέσπο) και ο τερματοφύλακάς του (Πασχαλάκης), αλλά φέτος δεν βλέπονται!

Πάμε στα στοιχεία, σε 8 δυνατά επιχειρήματα:

Πρώτον: Πέρσι ο ΠΑΟΚ σε όλο το πρωτάθλημα, σε 30 αγώνες δηλαδή, δέχτηκε μόλις 14 γκολ και έβαλε 66! Το σκορ στα γκολ ήταν 66-14. Ξέρετε πόσο είναι τώρα, στις 4 αγωνιστικές; 9-6! Το περσινό 66-14, τώρα είναι 9-6. Δηλαδή σε 4 αγωνιστικές ο ΠΑΟΚ έχει φάει ήδη σχεδόν τα μισά γκολ από όσα έφαγε πέρσι σε 30 αγωνιστικές!

Δεύτερον: 10 ομάδες στο πρωτάθλημα φέτος, και μικρές ομάδες, δεν έχουν φάει ούτε ένα γκολ περισσότερο από όσα έχει φάει ο ΠΑΟΚ! Μόνο 4 ομάδες έχουν φάει περισσότερα από τον ΠΑΟΚ (Παναιτωλικός, Ατρόμητος, Παναθηναϊκός, Αστέρας Τρίπολης). Ο ΠΑΟΚ έχει δεχτεί 6 γκολ ως τώρα, όσα η Ξάνθη, όσα η Λαμία, και όσα ο νεοφώτιστος Βόλος! Ο Πανιώνιος που ψυχορραγεί έχει φάει 5 γκολ, δηλαδή λιγότερα από τον ΠΑΟΚ! Η Λάρισα έχει φάει μόνο 3 γκολ, έχοντας παίξει μάλιστα με τον Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ έχει φάει 4 γκολ, ο Άρης 4 γκολ, ο ΟΦΗ 4 γκολ. Ο καλύτερος μακράν όλων είναι ο Ολυμπιακός που έχει δεχτεί μόλις 1 γκολ.

Τρίτον: Σε κάθε ματς στο πρωτάθλημα αλλά και στην Ευρώπη που ήταν Βατερλό για τον ΠΑΟΚ, η ομάδα του δικεφάλου δέχεται γκολ! Και στην Τούμπα. Και εντάξει στην Ευρώπη, αλλά και στο ελληνικό πρωτάθλημα σε κάθε ματς δέχεται γκολ, και μάλιστα από τους 4 αγώνες που έχει παίξει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, οι 3 ήταν στην Τούμπα! Δέχτηκε γκολ από τον Παναιτωλικό στην Τούμπα, από τον Πανιώνιο στην Τούμπα, δέχτηκε 2 γκολ στο Περιστέρι, δέχτηκε 2 γκολ και από τον Άρη στην Τούμπα.

Τέταρτον: Είναι τυχερός ο ΠΑΟΚ που δεν έχει μεγαλύτερες απώλειες βαθμών διότι από τις 4 αγωνιστικές, στις 2 σώθηκε κυριολεκτικά στο τελευταίο λεπτό! Στο Περιστέρι έβαλε το γκολ της νίκης στο τελευταίο λεπτό, και με τον Άρη ισοφάρισε στο τελευταίο λεπτό.

Πέμπτον: Πέρσι πήρε το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ αήττητος. Είχε 26 νίκες, 4 ισοπαλίες, καμία ήττα. Φέτος έχει 3 νίκες και 1 ισοπαλία ήδη. Και γλίτωσε την ήττα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Άρη τώρα. Και για να δούμε αν θα γλιτώσει την ήττα τώρα που πάει στην έδρα της ΑΕΚ... Μπορεί ο γιος Σαββίδης να δίνει σόου στα social media και να τραβάει την προσοχή από τα αγωνιστικά προβλήματα του ΠΑΟΚ ανταλλάζοντας ύβρεις με τον Καραπαπά, αλλά εδώ υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι στο χορτάρι η ομάδα του δεν πατάει καλά. Και όταν δεν αποδίδει μια ομάδα στο χορτάρι, όλα τα άλλα δεν φτουράνε.

Έκτον: Το ματς με την ΑΕΚ τώρα είναι κομβικό. Αν χάσει ο ΠΑΟΚ, βλέπω τον Φερέιρα να φεύγει είτε άμεσα είτε στην επόμενη στραβή. Και ποια προυπηρεσία έχει, ήταν προπονητής στους Παίδες της Σπόρτινγκ (αστεία πράγματα), μετά πήγε στη Σπόρτινγκ Β (η οποία παίζει στη 2η κατηγορία της Πορτογαλίας) και μετά στην Μπράγκα Β (και αυτή στη 2η κατηγορία). Η μόνη ομάδα που δούλεψε στην 1η κατηγορία ήταν η Μπράγκα όταν τον φωνάξανε από τη Β' ομάδα να αναλάβει την πρώτη ομάδα τον Απρίλιο του 2017. Εκεί τα πήγε καλά για τα κυβικά της Μπράγκα, αλλά το να έρθει στον ΠΑΟΚ έχοντας μόνο μια επιτυχή πορεία μιας χρονιάς σε μεσαία ομάδα της Πορτογαλίας, δεν εγγυάται τίποτα.

Αν χάσει ο ΠΑΟΚ από την ΑΕΚ, θα κληθεί ο Σαββίδης να αποφασίσει μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης. Κρατάει τον προπονητή με τον οποίο ο ΠΑΟΚ τρώει σε κάθε ματς γκολ και έχοντας πολύ κακούς αριθμούς σε σχέση με πέρσι; Ή τον αλλάζει και θυμίζει Ολυμπιακό προπέρσινο που διαλύθηκε έχοντας αλλάξει πολλούς προπονητές; Φανταστείτε τους παίκτες του ΠΑΟΚ οι οποίοι γνώριζαν την τακτική του Λουτσέσκου και ετοιμάζονταν να πάνε προετοιμασία με αυτόν, τελευταία στιγμή πάνε στην προετοιμασία χωρίς αυτόν, κάνουν την προετοιμασία με τον Φερέιρα και αρχίζουν το πρωτάθλημα με αυτόν, και μετά έρχεται κι άλλος νέος προπονητής.

Έβδομον: 2 γκολ από τον Άγιαξ στην Τούμπα, 3 γκολ από τον Άγιαξ στην Ολλανδία, 1 γκολ από τη Σλόβαν στη Σλοβακία, 2 γκολ από τη Σλόβαν στην Τούμπα, 1 γκολ από τον Παναιτωλικό στην Τούμπα, 1 γκολ από τον Πανιώνιο στην Τούμπα, 2 γκολ από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, 2 γκολ από τον Άρη στην Τούμπα. Έχει φάει 14 γκολ στα 8 ματς! Σε κάθε ματς! Εκ των οποίων περισσότερα είναι τα εντός που έχει παίξει από τα εκτός! Δεν τη λες και ασφάλεια, δεν λες ότι αυτό τους δίνει αυτοπεποίθηση...

Όγδοον: Δεν είναι σοφιστεία η αναφορά ότι σε κάθε ματς τρώει γκολ, αφού ακόμα και τα ματς που έχει πάρει, τα έχει πάρει μόνο με ένα γκολ διαφορά! Αν νικούσε 5-1 ή 4-1, θα μπορούσε να πει κανείς «εντάξει». Εδώ όμως όποια νίκη την έχει κάνει, την έκανε με μόνο 1 γκολ διαφορά! Και τον Παναιτωλικό στην Τούμπα (2-1) και τον Πανιώνιο στην Τούμπα (2-1), και τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (2-3 στο τελευταίο λεπτό), και τη Σλόβαν στην Τούμπα (3-2, αποκλείστηκε), όλους τους νίκησε με 1 γκολ διαφορά. Τα άλλα ματς ήρθαν ισόπαλα ή τα έχασε σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δηλαδή και σε κάθε ματς (εντός κι εκτός) τρώει γκολ, και σε όποιο ματς νίκησε το πήρε στο ένα γκολ. Δεν το λες ομάδα που εμπνέει εμπιστοσύνη ούτε αμυντικά ούτε επιθετικά.

Κλείνω: Για να είμαστε σοβαροί, δεν είναι σίγουρο ότι έτσι θα πάει το πράγμα και στη συνέχεια. Μπορεί να βελτιωθεί ο ΠΑΟΚ. Εμείς όμως φωτίζουμε τα μέχρι τώρα δεδομένα τα οποία είναι ενδεικτικά.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα