Ο Ουάρντα «πυροβόλησε» την ΑΕΚ

Με γκολ του Αραούχο η ΑΕΚ έφτασε στην πηγή αλλά ο Ουάρντα της σκότωσε τις ελπίδες πυροβολώντας την στο 81΄ κατάστηθα (1-1).

 

 


Δεν γοήτευσε με την απόδοσή της η ομάδα του Χιμένεθ. Όμως ήταν τυχερή και συνάμα ουσιαστική ως το 81΄. Τυχερή γιατί γλύτωσε ένα σίγουρο γκολ από φάουλ του Ουάρντα και ουσιαστική γιατί κατάφερε να αξιοποιήσει μια από τις ελάχιστες ευκαιρίες που είχε στον αγώνα.

Υπολόγιζε ωστόσο χωρίς τον Ουάρντα. Ο Αιγύπτιος βρήκε λίγο χώρο στο 81΄ και πυροβόλησε με το αριστερό για να καρφώσει τη μπάλα στη γωνία του Τσιντώτα. Η ΑΕΚ θα πρέπει να νιώθει τυχερή επίσης που τέλειωσε το ματς με έντεκα, καθώς ο Σιδηρόπουλος δεν απέβαλε τον Μοράν που χτύπησε εκτός φάσης τον Ουάρντα, ούτε τον Λιβάγια που έπιασε από το λαιμό τον Γιαννούλη.

Η AEK ξεκίνησε ορεξάτη το ματς. Έχοντας πάρει τον έλεγχο στο κέντρο, έκανε συχνές επισκέψεις στην περιοχή του Ατρόμητου στα πρώτα λεπτά. Στο 7΄ ο Αραούχο έφτασε πολύ κοντά στον Γιαννιώτη αλλά δεν μπόρεσε να τον τρυπήσει. Την ίδια κίνηση επιχείρησε στο 10΄ ο Λιβάγια. Το σουτ όμως που επιχείρησε έστειλε τη μπάλα πάνω στον πορτιέρο.

Προοδευτικά ο Ατρόμητος ισορρόπησε το ματς και μετά το 25΄ ανέλαβε την πρωτοβουλία. Άρχισε να κυκλοφορεί τη μπάλα αλλά δύσκολα την προωθούσε προς τον Ντάουντα. Ουσιαστικά δυο φορές απείλησε τον Τσιντώτα, κι αυτές με ισάριθμα χτυπήματα φάουλ του Ουάρντα.
Ο Αιγύπτιος, καλά μπλοκαρισμένος από τον Μπακάκη στα αριστερά, αξιοποίησε την υψηλή τεχνική του στις στατικές φάσεις. Στο 21΄εκτέλεσε το φάουλ αλλά η μπάλα βρήκε στο τείχος και έφυγε κόρνερ. Στο 38΄ έφτασε ακόμη πιο κοντά στο γκολ. Αυτή τη φορά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι κι ενώ ο Τσιντώτας είχε ακινητοποιηθεί.

Στο β΄ημίχρονο ο Ατρόμητος μπήκε με τη φόρα του πρώτου αλλά η ΑΕΚ ήταν αυτή που απείλησε πρώτη, με τον Γκάλο ο οποίος στο 50΄ σημάδεψε την κενή εστία, ύστερα από κακή απόκρουση με τα πόδια του Γιαννιώτη, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι.

Η ΑΕΚ ατύχησε να χάσει νωρίς τον Γκάλο. Ο Πορτογάλος έφυγε τραυματίας στο 53΄ και μπήκε στη θέση του ο Μοράν. Θέλοντας να απελευθερώσει τον Ουάρντα ο Κάναντι τον μετέθεσε στη δεξιά πλευρά. Αυτή η κίνηση θα αποδεικνυόταν ματ αργότερα. Προς το παρόν όμως ο Ατρόμητος έδειχνε να έχει χάσει από ενέργεια.

Σε μια τέτοια στιγμή, στο 68, ο Λιβάγια (από θέση οφσάιντ) ξεχύθηκε στην αντεπίθεση και τροφοδότησε τον Αραούχο ο οποίος απέφυγε το… τάκλιν του Γιαννιώτη και έστειλε τη μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία. Η ΑΕΚ έδειχνε ότι θα κέρδιζε το ματς, όταν δέχτηκε τον πυροβολισμό του Ουάρντα και έπεσε ξερή…

Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΔΕΝ ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ... σεβάστηκε υπερβολικά την ΑΕΚ και δεν πίστεψε τόσο πολύ στη νίκη. Έδειξε ωστόσο χαρακτήρα όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ και κατάφερε να ισοφαρίσει με το απίθανο γκολ του Ουάρντα.

Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ... στάθηκε ανίκανη να υπερασπίσει το γκολ του Αραούχο. Λύγισε από το βάρος της κορυφής και έχασε την ευκαιρία να ανέβει στην πρώτη θέση. Η άμυνά της που κρατούσε καλά προδόθηκε στο 81΄.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Ο Σιδηρόπουλος έκανε λάθη σε βάρος του Ατρομήτου στον πειθαρχικό τομέα. Ο βοηθός Καρσιώτης έχασε το οφσάιντ του Λιβάγια.

Μικρογραφία

Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ- ΑΕΚ 1-1
ΓΚΟΛ: 81΄ Ουάρντα- 68΄ Αραούχο
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
ΚΑΡΤΕΣ: Γιαννούλης- Γαλανόπουλος, Μοράν, Χριστοδουλόπουλος, Λιβάγια


ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Χατζηισαϊας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Μάντσον, Μπουσούλατζιτς (78’ Κωτσόπουλος), Ντιγκινί (53’ Μπρούνο), Βασιλακάκης, Ουάρντα (90’ Καρασαλίδης), Ντάουντα
ΑΕΚ (Χιμένεθ): Τσιντώτας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες (53’ Μοράν), Γαλανόπουλος, Γκάλο, Λιβάγια, Χριστοδουλόπουλος (73’ Μασούντ), Αραούχο (81’ Μπακασέτας)


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα