ΟΦΗ - Ξάνθη 2-0: Συνεχίζει ακάθεκτος!

Ψηλά στη βαθμολογία παραμένει ο ΟΦΗ, ο οποίος επικράτησε 2-0 της Ξάνθη με γκολ του Φιγκεϊρέδο και του Σεμέδο, ενώ είχε και χαμένο πέναλτι με τον Ναμπί. Συνεχίζουν ακάθεκτοι εντός έδρας οι Κρητικοί, μετρώντας "4 στα 4"!

Στην τρίτη θέση της βαθμολογίας πέρασε ο ΟΦΗ και... ξεπέρασε την Ξάνθη, την οποία νίκησε 2-0 στο απόρθητο «Γεντί Κουλέ». Ήταν η τέταρτη σερί νίκη της κρητικής ομάδας στο γήπεδό της και κατακτήθηκε αυτή τη φορά δίχως το εντυπωσιακό θέαμα των προηγούμενων επιτυχιών, αλλά με στόχο την ουσία. Άλλωστε ο ΟΦΗ κράτησε αυτή τη φορά και την εστία του αλώβητη, αν και η Ξάνθη είχε δοκάρι στο τέλος.

Τα highlights του ΟΦΗ-Ξάνθη

Ο ΟΦΗ είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο παρότι η οργάνωση της Ξάνθης κράτησε τους γηπεδούχους μακριά από τις μεγάλες ευκαιρίες. Κι ο Άμπαντ στέρησε το γκολ από τη... μεγαλύτερη, καθώς απέκρουσε το πέναλτι του Ναμπί στο 22'. Σωστά το έδωσε ο Βάτσιος καθώς η μπάλα βρήκε το χέρι του Κοβάσεβιτς στο τείχος, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ναμπί, όμως ο Ισπανός γκολκίπερ της Ξάνθης απέκρουσε και κράτησε το μηδέν.

Κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει στο ξεκίνημα της επανάληψης. Στο 47' ο Ναμπί πέρασε έξοχη πάσα στον Φιγκεϊρέδο κι αφού ο Αργεντινός φορ πέρασε τον Λισγάρα σούταρε κάτω από τα πόδια του Άμπαντ για το 1-0. Οι γηπεδούχοι κράτησαν τα ηνία της αναμέτρησης, δεν απειλήθηκαν και ήταν περισσότερο απειλητικοί χωρίς να χάσουν κάποια μεγάλη ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ. Η Ξάνθη πίεσε μόνο προς το τέλος, με τη μεγαλύτερη ευκαιρία της να είναι από πάσα «δώρο» του Σωτηρίου, αλλά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σεμέδο πλάσαρε τον Άμπαντ από την μπαλιά του Νέιρα και έκλεισε το σκορ. Η Ξάνθη επέμεινε μέχρι το τέλος και στις καθυστερήσεις είχε δοκάρι με τον Ρενέλα

Μικρογραφία

ΟΦΗ-Ξάνθη 2-0

Γήπεδο: «Θ. Βαρδινογιάννης»

Σκόρερ: 47' Φιγκεϊρέδο, 90+1' Σεμέδο

Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)

Κίτρινες: 30’ Κοροβέσης, 74' Μεγιάδο, 90+4' Νάστος - 9’ Εντουάρντο, 21’ Κοβάσεβιτς, 29’ Στούρτζεον, 87' Καρασαλίδης, 90+4' Μπαριέντος

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτήριου, Μπραόυν (66' Νάστος), Μαρινάκης, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Νέιρα, Τσιλιανίδης (71' Μάνος), Ναμπί, Σεμέδο, Φιγκεϊρέδο (81' Βαζ)

ΞΑΝΘΗ (Κίκο Ραμίρεθ): Άμπαντ, Φασίδης, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Ντίρεσταμ, Κοβάτσεβιτς (56' Μουλέν), Τερκί, Εντουάρντο (56' Μπαριέντος), Στάρτζεον, Ντε Αμορίμ, Φοσέ (71' Ρενέλα).


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα