Δεν υπάρχουν πολλοί «Ελιουνούσι» και «Ντα Κόστα»!

Μόνο εύκολες δεν θα είναι οι υποθέσεις στο κομμάτι των αποχωρήσεων για τον Ολυμπιακό, καθώς αν εξαιρεθούν οι Αντρέ Μαρτίνς και Γκιγιόμ Ζιλέ που μπορεί να μείνουν ελεύθεροι, οι υπόλοιποι «φευγάτοι» θα πρέπει να φέρουν προτάσεις.

Για ριζικές αλλαγές στο ερυθρόλευκο ρόστερ γίνεται λόγος εδώ και ένα μήνα. Αλλαγές που μπορεί να προκαλέσουν ένα σωρό ανακατατάξεις στο έμψυχο δυναμικό και κατ’ επέκταση καμιά 15αριά μεταγραφές το καλοκαίρι. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικός ο αριθμός, αλλά ας όψεται η πρόθεση των Πειραιωτών να χωρίσουν τους δρόμους τους με κόσμο και κοσμάκη από τον Ρέντη…

Ήδη οι Οφόε και Σεμπά αναζητούν τον επόμενο σταθμό στην καριέρα τους. Ο Μιραλάς θα επιστρέψει στην Έβερτον και δεν θα γίνει καν κίνηση από πλευράς Ολυμπιακού για την απόκτησή του είτε με μεταγραφή, είτε με δανεισμό το καλοκαίρι. Θα ακολουθήσουν και άλλοι.

Η λίστα είναι μεγάλη άλλωστε: Από στόπερ εώς χαφ, εξτρέμ και επιθετικό. Μέχρι και ο Ανσαριφάρντ δήλωσε σε ιρανικό Μέσο ότι «ακόμη δεν έχω πάρει αποφάσεις για το μέλλον μου, περιμένω να δω τι θα συμβεί στο τέλος της σεζόν και κυρίως μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο». Μετέωρος και ο Καρίμ κυρίως λόγω του περιβόητου μάνατζέρ του Ρέζα Φαζέλι που έχει «φαγωθεί» να του βρει ομάδα το καλοκαίρι με καλύτερες οικονομικές απολαβές.

Το κακό λοιπόν στην ιστορία των αποχωρήσεων είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει πολλούς «Ελιουνούσι» και «Ντα Κόστα». Εννοούμε ποδοσφαιριστές που μπορεί να μείνουν ελεύθεροι.

Τόσο με τον Νορβηγό εξτρέμ, όσο και με τον Μαροκινό στόπερ απηύδησαν οι άνθρωποι των Πειραιωτών, καθώς οι μοναδικές προτάσεις που είχαν φτάσει αφορούσαν τον δανεισμό τους και όχι την πώλησή τους. Αναγκάστηκαν λοιπόν να τους αφήσουν «free agents». Το ίδιο συνέβη και με τον Μίλιτς τον χειμώνα, αλλά και με τον Καπίνο που έφυγε τυπικά ως ελεύθερος για τη Νότιγχαμ.

Από το υπάρχον ρόστερ μόνο οι Αντρέ Μαρτίνς και Γκιγιόμ Ζιλέ μπορεί να αποχωρήσουν ελεύθεροι. Φυσικά και ο Μποτία που ούτως ή άλλως είχε υπογράψει εώς το καλοκαίρι του 2018. Για όλους τους υπόλοιπους θα πρέπει να έρθουν προτάσεις. Σε διαφορετική περίπτωση θα κοιτάξει ο Ολυμπιακός με κάποιον τρόπο να τους παραχωρήσει δανεικούς.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι Σεμπά, Οφόε, Πάρντο, Τζούρτζεβιτς που είναι σχεδόν με τα… δύο πόδια εκτός Ρέντη.

Για τους Ένγκελς, Σισέ, Μάριν, Ομάρ και Καρίμ που ακούγονται διάφορα, θα αποχωρήσουν μόνο αν φτάσει το ανάλογο αντίτιμο. Ακόμη και ο Νικολάου κινδυνεύει. Ειδάλλως θα μείνουν στο λιμάνι και… βλέπουμε. Αυτό ισχύει βεβαίως και για τους Βούκοβιτς, Μαρτίνες και Εμενίκε που επίσης δεν υπολογίζονται για τη νέα σεζόν. Ίσως ο Βούκοβιτς να σώσει την παρτίδα εφόσον έχει μία καλή παρουσία στο Μουντιάλ. Ο Πέδρο Μαρτίνς πάντως ψάχνει στόπερ με άλλα χαρακτηριστικά και ο Μολέδο ταιριάζει «γάντι» στα δικά του «θέλω».

Ο δε Ζντιέλαρ που παίζει δανεικός στην Παρτιζάν, έχει ενημερωθεί ήδη από την ομάδα του Βελιγραδίου ότι θα γίνει η χρήση της οψιόν αγοράς (500 χιλιάρικα). Ο Γιαννιώτας μετά τα τρία συνεχόμενα καλοκαιρινά «απαγορευτικά» των Σίλβα, Βίκτορ και Χάσι, θα επιδιώξει να συνεχίσει στην Βαγιαδολίδ. Για τον Τσιμίκα υπάρχει οψιόν αγοράς από την Βίλεμ.

Ουσιαστικά, το μεγάλο «αγκάθι» για τον Ολυμπιακό είναι το πώς θα ξεφορτωθεί παίκτες για τους οποίους δαπανήθηκαν αρκετά εκατομμύρια ευρώ (Σεμπά, Οφόε, Πάρντο, Τζούρτζεβιτς), αλλά και τι σκοπεύει να κάνει με παίκτες που το μυαλό τους πότε βρίσκεται στον Πειραιά και πότε ονειρεύονται κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (π.χ. Ένγκελς).


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα