Ολυμπιακός: Κομβικός ο ρόλος των Ποντένσε, Σουντανί στη Ξάνθη

Η άμυνα της Ξάνθης είναι «σφιχτή», αλλά έχει αδυναμίες στα δύο άκρα της οπισθοφυλακής της. Θα «χτυπήσει» τους ακρίτες με τους εξτρέμ.

Ενδεκάδα δεν έχει ανακοινώσει ακόμα ο Μαρτίνς για το παιχνίδι στα Πηγάδια. Υπάρχει πάντως η αίσθηση ότι ο Ολυμπιακός θα εμφανιστεί με ενδεκάδα αλά… ΑΕΚ. Να πάει δηλαδή με 4-3-3 και τους Σουντανί – Ποντένσε στα «φτερά». Κρατήστε τους δύο ποδοσφαιριστές που αναφέραμε, γιατί μπορεί να αποδειχθούν «κλειδιά» στην προσπάθεια των «ερυθρολεύκων» για να φύγουν με το διπλό από την Ξάνθη.

Ο Ποντένσε είναι δεδομένο ότι θα ξεκινήσει. Ο δε Σουντανί έχει σοβαρές πιθανότητες να πάρει φανέλα βασικού, αλλά περιμένει τη θέση στην οποία θα χρησιμοποιηθεί. Στο 4-3-3 θα περάσει στη μία πλευρά. Στο 4-2-3-1 που μπορεί να μετατραπεί σε 4-4-2 θα πλαισιώσει τον Ελ Αραμπί στην επίθεση.

Ο ρόλος και των δύο θα είναι κομβικός, γιατί η Ξάνθη που έχει αποδείξει φέτος ότι είναι μία ομάδα που δύσκολα δέχεται φάσεις στα «καρέ» της (σ.σ. την άμυνά της εκθείασε δημοσίως και ο Πέδρο Μαρτίνς), αντιμετωπίζει προβλήματα στα δύο άκρα της.

Κυρίως στην πλευρά του Μίκαελ Ντίρεσταμ. Ο Αφρικανός έχει «φάει» αρκετές φάσεις στο ένας εναντίον ενός ή στην πλάτη του. Από εκείνη την πλευρά λογικά θα ξεκινήσει ο Σουντανί, αλλά ο Μαρτίνς συνηθίζει κατά τη διάρκεια του ματς να αλλάζει πλευρές τους εξτρέμ. Οπότε, κάποια στιγμή θα περάσει από την πλευρά του Ντίρεσταμ και ο Ποντένσε.

Η Ξάνθη έχει «χτυπητές» αδυναμίες στο δεξί της άκρο και δείχνει σε αρκετά από τα παιχνίδια που έχει δώσει, μία ανισορροπία στην ομαλή – σε γενικές γραμμές – λειτουργία της αμυντικής τετράδας.

Για την ιστορία οι ακρίτες έχουν δεχτεί 10 γκολ, όσα τέρματα δηλαδή έχει δεχτεί η ΑΕΚ και ένα περισσότερο από τον ΠΑΟΚ και τον Άρη.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα