Το παρασκήνιο με Πλασέτα που «σκανάρει» ο Ολυμπιακός!

Τι συνέβη το καλοκαίρι του 2019 με τον 21χρονο Πολωνό εξτρέμ της Σλασκ Βρότσλαβ που είναι πλέον βασικό στέλεχος της Εθνικής Ελπίδων και φέρεται να τον παρακολουθούν οι «ερυθρόλευκοι».

Ο Ολυμπιακός έχει απλώσει τα δίχτυα του παντού! Ενόψει καλοκαιριού έχει κλείσει ήδη ένα σωρό ποδοσφαιριστές. Από την Κύπρο (Κωστή), από την Γαλλία (Φοντέ Καμαρά), από την Βοσνία (Νίκολιτς) και τώρα φέρεται να εξετάζει και «αστεράκια» από την Πολωνία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Πειραιώτες παρακολουθούν πολύ στενά το τελευταίο δίμηνο ορισμένους Πολωνούς πιτσιρικάδες που ξεχωρίζουν στην Εθνική Ελπίδων. Ένας εξ αυτών είναι ο Πρζέμισλαβ Πλασέτα.

Ο 21χρονος αριστεροπόδαρος εξτρέμ αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2019 από την Σλασκ Βρότσλαβ, η οποία τον πήρε από μία ομάδα β’ κατηγορίας (την Ποντμπεσκίντζιε) έναντι 150 χιλιάδων ευρώ. Αποτελεί στέλεχος της Ελπίδων της Πολωνίας και φέτος με την Σλασκ έχει 2 ασίστ και 1 γκολ σε σύνολο 14 αγώνων. Ο Πλασέτα πάντως θα μπορούσε να είχε περισσότερες ασίστ, αν οι συμπαίκτες του ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια.

Οι Πολωνοί λοιπόν υποστηρίζουν ότι είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που «σκανάρει» ο Ολυμπιακός. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι Πειραιώτες θα τον αποκτήσουν ενόψει της σεζόν 2020-21. Είναι στο πλαίσιο του γενικότερου σκάουτινγκ που γίνεται από τους «ερυθρόλευκους» στις μικρές Εθνικές ομάδες.

Το παρασκήνιο με τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή έχει αρκετό ζουμί. Πρώτον, οι Πολωνοί έμπλεκαν τον Ζεβλάκοφ. Καμία ανάμιξη δεν έχει ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι τεχνικός διευθυντής της Ζαγκλέμπιε. Δεύτερον, ο Πλασέτα έχει αρχίσει ήδη σιγά-σιγά να ανοίγει τα φτερά του στο πολωνικό πρωτάθλημα και παρότι έχει συμβόλαιο με την Σλασκ εώς το καλοκαίρι του 2022, δεν θα έλεγε σε καμία περίπτωση «όχι» στο ενδεχόμενο να έφευγε για μία καλύτερη λίγκα ή καλύτερη ομάδα.

Τρίτον, εκείνο που φέρεται να αρέσει στον Ολυμπιακό είναι ότι βλέπουν έναν ποδοσφαιριστή που έχει εμπιστοσύνη στα πόδια του. Δεν φοβάται όταν γίνεται κάτοχος της μπάλας, έχει το λεγόμενο ποδοσφαιρικό "θράσος" και εκείνο που τον ξεχώρισε είναι ότι δεν επέλεξε τον εύκολο δρόμο για να βγει στον «αφρό».

Τι εννοούμε; Το καλοκαίρι η μεγαλύτερη ομάδα της Πολωνίας, Λέγκια Βαρσοβίας, επιχείρησε να τον πάρει. Ο Πλασέτα όμως είπε «όχι», γιατί πολύ απλά πίστευε ότι δεν θα έπαιρνε τις ευκαιρίες που θα ήθελε. Έτσι, επέλεξε την Σλασκ και έχει φτάσει σε διάστημα τριών μηνών να κάνει γνωστό το όνομά του εκτός συνόρων.

Οι Πολωνοί υποστηρίζουν ότι δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός που παρακολουθεί τον «βιρτουόζο» αριστεροπόδαρο εξτρέμ, αλλά και ομάδες από την Γερμανία. Άλλωστε, η Bundesliga έχει αρκετούς Πολωνούς ποδοσφαιριστές και κάθε χρόνο οι γερμανικοί σύλλογοι στρέφουν το βλέμμα τους προς την «Ekstraklasa».

Σε ό,τι έχει να κάνει πάντως με τους Πειραιώτες, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχει γίνει η παραμικρή κίνηση και αυτό είναι κάτι που επιβεβαιώνεται και από την πλευρά του ποδοσφαιριστή. Προς το παρόν ο Ολυμπιακός έχει περιοριστεί στην «στενή παρακολούθηση», όπως επισημαίνουν οι Πολωνοί. Θα τον περάσουν από «κόσκινο» και στη συνέχεια και αν αξίζει να ασχοληθούν, τότε οι «ερυθρόλευκοι» θα κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις...


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα